Zdravim ...chcem sa spytat ci je vhodne dat na retaz rychlospojku ked mam DH bajk ...ci to bude dostatocne pevne ..mam shimano 9 prevod retaz xtr hg93... Dik
Tak za prve, hg93 je XT/Ultegra retaz. Za druhe, rychlospojka je vo vacsine pripadov pevnejsia ako nitovana retaz, takze kludne ju pouzi. Vyborne sa potom udrziava a meni retaz.
Tie sram spojky držia spočiatku dobre, ale keď ich 2-3 krát otvoríš (údržba, meníš reťaz...) tak sa potom ľahko rozpadnú aj na menších nerovnostiach. Keby dáš novú a necháš ju tak, nerozpájaš ju vôbec, tak drží. Tak drží veľmi dobre, prvý krát som ju nemohol rozpojiť. Podľa mňa by to nemal byť problém
sram spojky drzia vseobecne horšie- je to trochu iný systém blokovania. Ja odporúčam spojku yaban, za 2 eurá, rozpojil som ju už možno 20x a stále krásne zacvakne ako nová. Aj kvalitou je lepšie spravená, nemá také vôle a nechytá o pastorky ako sram (tá niekedy zvykne chytat susedny pastorok)
jazdim na shimane 3x10 dve sram PC 1051 retaze s rychlospojkami menim ich kazdych 500 km a stale drzia ako nove staci sa o retaz patricne starat a vsetko je v poriadku a v zivote sa mi nestalo ze by mi rychlospojka chytala o pastorky...
rýchlospojka je super vec, ja mám osobnú skúsenosť takú, že pri jazde v lese sa mi rýchlospojka rozopla a reťaz som ťahal za sebou desiatky metrov/nevedomky/, kým som zistil, že sa to vôbec stalo/jednalo sa o zlatú Sram 9sp/ ale nič to nemení na terajšom používaní, akurát mám ponaučenie, že na dlhšie trate je dobré brať si jednu do zálohy so sebou
Tie sram spojky držia spočiatku dobre, ale keď ich 2-3 krát otvoríš (údržba, meníš reťaz...) tak sa potom ľahko rozpadnú aj na menších nerovnostiach. Keby dáš novú a necháš ju tak, nerozpájaš ju vôbec, tak drží. Tak drží veľmi dobre, prvý krát som ju nemohol rozpojiť. Podľa mňa by to nemal byť problém
usatetorpedo tú rýchlospojku som mal dole už asi 10 krát a stále je v pohode, stačí sa to naučiť otvárať
Samozrejme že mala, preto ku každej novej reťazi je nová rýchlospojka, ja tu hovorím o rozoberaní rýchlospojky za účelom servisu či už reťaze alebo iných komponentvo
Toto je trošku násilný spôsob ja to robím takto isto ale rukou, takto sa to môže poškodiť, dá sa to aj kývaním do strany....BTW keď kúpiš reťaz tak pod ňou máš návod
kedze tocim tie dve retaze stale dokola tak som tu tie dve rychlospojky rozopinal uz docela dost krat rukou by som ju nepovolil...robim to presne takto ako na obrazku cize kliestami...ale obalim tu rychlospojku do servitky aby som ju neposkodil.. rukou by ju nerozpojil nikto a tak isto ani nezcvakol...
To ze rychlospojku rozpojit a spojit rukou nedokazes ty neznamena ze to nedokaze nikto iny (ako sa snazis povedat tou poslednou vetou). Skus hladat chybu v sebe, vo svojej technike a sikovnosti.
zle sme sa pochopili... nedokazem rozpojit konkretne tie dve rychlospojky ktore pouzivam....rozpajal som aj dalsie asi tri ine a rukou isli vsetky..ale tieto dve nejdu a niesom sam komu ich neslo rozpojit rukami...
Odjakziva rozpajam rychlospojky rukou. Mozno raz alebo dvakrat sa mi stalo, ze to rukou neslo, tak som pouzil klieste.
Apropo, uz sa mi raz stalo, ze sa mi spojka v zjazde rozpojila. Nahradnu som so sebou nemal, ale mal som nitovacku, takze no problem. Odvtedy nosim aj nahradnu rychlospojku v batohu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
usatetorpedo tú rýchlospojku som mal dole už asi 10 krát a stále je v pohode, stačí sa to naučiť otvárať
Apropo, uz sa mi raz stalo, ze sa mi spojka v zjazde rozpojila. Nahradnu som so sebou nemal, ale mal som nitovacku, takze no problem. Odvtedy nosim aj nahradnu rychlospojku v batohu.