Mam Scott Aspect 70 kupeny v juny tohoto roka v Madarsku. Vsetko v podstate bolo OK, az ked mi po mesiaci zacalo nieco pukat pri zabere na pedale. Ked som volne len tocil, tak nepukalo nic. Podla vsetkeho sa jednalo o poskodene loziska v stredovej oske. Bol som ho teda reklamovat (po 90km ceste autom). Po jednom dni stravenom na kupalisku som sa vratil do predajne a napodiv bolo vsetko v poriadku. Den na to som si na bike opatovne sadol a asi po 5min slapania to zase zacalo pukat. Zistil som, ze bike ma stredovu osku nejakej divnej cinskej vyroby. Nechcelo sa mi bike zase reklamovat a kupil za cca 12eur osku Shimano. Mala uplne rovnake rozmery ako ta predosla. Namontoval som ju, poriadne vsetko utiahol s klucmi urcenymi na tieto ukony. V podstate ziadna zmena... stale to puka. Uvazujem ci to nie je v retazi (KMC Z50) alebo v zadnom prehadzovaci (Shimano Altus)...
Nema niekto nejaky napad?
DAKUJEM
posledný komentár: 3. 12. 2016 o 7:44
Ked si na fore hladal, co si nasiel?
ked ja mam este stvorhran a s novsimi systemami /octalink,hollowtech a spol./ nemam skusenosti
Napríklad kamoš, "kocnere" mal na svojej Meride nekonečný problém s pukajúcimi zvukmi ...vyriešilo to skrátenie sedlovky o pár cm ... zrejme sa niekde dotýkala rámu a tak to vydávalo divné zvuky ...
prípadne keď mu to pukať neprestane tak určite pomôže prelepenie nálepiek scott na merida.pukanie na meridách nikomu divné nepripadá
Cvrcka v hlave som nemal
som si menil nastavovaciu skrutku na brzd.pake za inu a ta mi robila tie pazvuky, resp. bovden s tou koncovkou v nej, tak som dal staru a vsjo v parjadku
2. vec moze pukat ram, tieto hliniky casto pukaju je to mozne
3. pedale, kluky
4. sedlovka a toto sa napr. mne tiez stalo ale vyriesil som to skratenym sedlovky a upevnenym sedlovky v rame..no a teraz mi to nepuka a nejde mi vybrat
Zhodit, vycistit, (popr. namazat) nahodit a poriadne dotiahnut.