na aké tlaky fúkate a aký odskok (rebound) máte nastavené na vidlici Fox Performance 34 Float a tlmič Fox Performance Float DPS Evol na bicykli Canyon Spectral ?
Mám 72 kg a veľmi rád by som dosiahol mäkké pruženie, ktoré žehlí malé nerovnosti.
Z mojich skúseností, keď vidlicu nafúkam na dĺžku 140 mm, tak vidlica je tvrdá a využíva len málo zdvihu a naopak, keď uberiem tlak (t.j. 50 - 60 psi), tak vidlica klesne na 130 - 135 mm jej dĺžky. Je tento pokles v poriadku ?
Na tlmiči, zas, ak ho nafúkam podľa tabuľky foxu, t.j. sag je cca 30 %, tak tiež je tlmič dosť tuhý a nevyužíva celú svoju dĺžku. Tiež keď ho vyfúknem tak sa zníži jeho dĺžka.
Ďakujem za vaše postrehy a skúsenosti.
Miro
aj ked nechapem trochu pojmu fukam na 140mm. Pri vidle by si mal mat tiez nejaky sag bezne od 15 do 25% co je pri 140mm vidle 21 az 35mm.
pre zaciatok je ale asi najlepsia rada ako bolo spomenute vyssie, zobrat do batohu pumpu a skusat v terene co ti najviac bude vyhovovat.
EDIT: pre istotu sa spýtam máš všetko v open móde ?
A pri tlmiči zas odporúča Fox mať 30 % sag, t.j. zanorenie cca 15 - 20 mm, lenže pri takomto naladení je tlmič veľmi tuhý. Na mňa ideálne naladený mäkký tlmič je pri menej ako 100 psi, ale zase pri takomto nastavení sa tlmič veľmi zanorí, t.j. na viac ako 50% sag.
50% sag na tlmici je riadna blbosť, tam.musis niečo zlé robiť, aké máš skúsenosti s fullom? Prípadne nemáš niekoho skúseného čo by ti s tým helpol?
ten tlmič ako popisuješ sa správa príliš progresívne,je to pravdepodobne návrhom prepákovania zadnej stavby,s tým sa robiť nedá nič,ale možno sa dá tá progresivita znížiť-treba otvoriť tlmič a pozrieť,či vo vzduchovej komore nie je vložka (ako na tejto fotke)-ak tam je,treba ju vybrať,pruženie bude menej progresívne