No ostanem asi pri tom Trance,Reign sa mi zdá už dosť veľký zdvih,pôvodne som síce rozmýšľal o Spec.Stumpjumper ten má zdvihy 120,ale brácho ma odhovoril,aby som nad 100 neišiel že to už na presun po asfalte bohvie čo nebude,bude to neohrabané a do kopca budem väčšinou tlačiť.
tekze podla tvojho brata ked si das zdvih 80 tak uz ziadny kopec nebude problem?
to ci sa ti na nom bude zle slapat ti prezradi geometria celeho biku a na aky styl jazdy je urceny.
tecumseh: tak brachovi never... opytaj sa ludi, co jazdia zdvihy nad 120, ci tlacia do kopca... za seba ti poviem, ze netlacim. jazdim gt idrive 5, zdvih 130/130... a vobec ten bike nie je neohrabany.
No ostanem asi pri tom Trance,Reign sa mi zdá už dosť veľký zdvih,pôvodne som síce rozmýšľal o Spec.Stumpjumper ten má zdvihy 120,ale brácho ma odhovoril,aby som nad 100 neišiel že to už na presun po asfalte bohvie čo nebude,bude to neohrabané a do kopca budem väčšinou tlačiť.
Ak ide len o to tak nemaj strach. Ja ked som prvy raz vyskusal Reigna, tak pocitovo som vobec nemal pocit zeby sa hupal oprati mojmu hardtailu. A do kopca ide perfektne.
tecumseh pokial chces ist do vyssich zdihov,divokejsej a technickejsej jazdy tak nepocuvaj brachu.Dnes tie systemy funguju dobre,Giant-Maestro system ti potvrdia chalani tu,ja mam Spec.Stumpjumper Comp 2007 a som max.spoojny 120 je premna tak akurat,po asfalte to locknem,vzadu propedal a pohoda.Taktiez do kopca nemam nejake problemy,fakt je to masinka,urcite citim rozdiel medzi mojim predoslym HTckom,to bola raketa,ale oproti Stumpymu to uz vnimam ako taky kostitras,tu pohodu s 120 vpredu a vzadu by som nemenil(iba ak za este vyssi )...no zavisi od toho co(a kde) chces jazdit.Podla mna full so 100 vpredu a vzadu sa neoplati kupovat,to ostan radsej pri HTcku.Trance je super masinka na XC,da sa s tym pekne pojazdit a tu v Belgicku vidavam Trance celkom bezne na nedelnych XC vyjazdoch,no ak ti nejde o sutaze ale pekne si uzivat jazdu,zjazdy tak ber Reigna
Huf chlapci ,tak tomuto sa hovorí chrobák v makovici,musím si to ešte nechať uležať v lebeni,ale ak by som šiel do väčšieho zdvihu tak by som bral toho Stumpjumpera móóóc sa mi páči,akurát som zvyknutý na Shimano a Stamp. je osadený Sramom,neviem čo od neho čakť.
tiez som mal pedtym Shimano(deore radenie,deore presmyk a xt prehadzku),no mozem ta ubezpecit,ze prehadzka Sram X-9 je pecka,radi spolahlivo a rychlo,presmyk LX sa celkom da,aj ked celkom nechapem preco tahali ten bovden tak divne od spodu nahor uzpri presmyku,ale radi v pohode akurat mam male vyhrady k packam pri radeni sram x-7 horna packa je dost velka oproti druhej a bezne sa stava tzv.accidental shifting(co bolo aj vytykane na mtbr.com),ale da sa zvyknut na drzanie palcov aby sa to nestavalo.Ale Sramu sa bat nemusis,je v poho akurat nechapem,preco mixuju radenie sram s shimano lx presmykom.
Ale ako pisu ,,...you won't go wrong with this bike..." http://www.mtbr.com/reviews/xc_full_sus ... 8559.shtml
...akurat nechapem,preco mixuju radenie sram s shimano lx presmykom...
pretoze sram doteraz nemal topswing presmyk (s objimkou dolu) v ponuke, a aj tie, co teraz ma, maju tu objimku inak dimenzovanu a umiestnenu ako shimano a nesadne to na kazdy ram... aj ked v tvojom pripade, kedze mas klasicky presmyk, ti neviem povedat...
No po veľkých úvahách som kúpil Trance,na Stampiho nebolo dosť financ a další mesiac som už nechcel čakať.Ináč po 40 kilakoch absolut spokojnosť,akurát ***** tvrdé sedlo.Potreboval by som menšiu radu,na aký tlak nafúkať zadný tlmič,pri mojej váhe 75 kg,lebo z manuálu som moc nezmúdrel.Zatiaľ som to dal bajočko na 140 psi,ale zdá sa mi po tých pár kilákoch že by zniesol aj viac.
Koli tuhosti, pevnosti, systemu a designu by som vzal Trance : ) + ta Reba je predsalen lepsia ako Recon.. speslu FSR sa kruti zadna stavba. U mna by to vyhral Trance.
Ja my som este pridal, ze u Specialized sa neda zasunut sedlovka, vsetok bordel ide rovno na tlmic a celkovo sa plati hodne za znacku...
na to mam ten blatnicek a funguje celkom dobre,aj ked bike zablateny,tlmic ostava cisty tecumseh gratulujem a zelam vela zazitkov s Tvojim Trance-om.Inac sedlo-to sa podda(zadok si zvykne)horsie by bolo,keby by bolo sedlo makke.Ohladom nafukania tlmica ti moc nepomozem,tiez som to zatial nenasiel,ale vyzera ze je ok este od nova,po sadnuti ide cca na 30-40% a celkovo beha tak na 80% najviac zatial,ale neviem akymas Ty...
No po veľkých úvahách som kúpil Trance,na Stampiho nebolo dosť financ a další mesiac som už nechcel čakať.Ináč po 40 kilakoch absolut spokojnosť,akurát ***** tvrdé sedlo.Potreboval by som menšiu radu,na aký tlak nafúkať zadný tlmič,pri mojej váhe 75 kg,lebo z manuálu som moc nezmúdrel.Zatiaľ som to dal bajočko na 140 psi,ale zdá sa mi po tých pár kilákoch že by zniesol aj viac.
treba to nafukat na "sag" t.j. na piestnici by mala byt gumicka, tu posunies celkom hore k tesneniu vzduchovej komory a opatrne si sadnes na bike,ked zosadnes ,zmeras vzdialenost medzi tesnenim a gumickou ,ktora tam vznikla . tomu sa hovori sag ,zvycajne to byva 20%-25% z celkovej dlzky piestnice,takze tlak vzduchu budes upravovat do vtedy kym nedosiahnes pozadovany sag....BTW ked si pred tym jazdil na HT tak sa ti bude zdat ze to je mekke este niekolko mesiacov,ale to prejde...ked si zvyknes ,nebudes potom chapat ako si mohol zit bez fulla....vlastna skusenost
imino sp: nieje sag-ponor na tlmici 25% uz dost? Osobne fukam tak do 15%
od 20% do 25% to zalezi aj od toho aky system zadneho pruzenia a aj od toho aky tlmic mas vzadua ako to tebe najviac vyhovuje....na jednom biku mam dokonca 30% sag a je to tak akurat....fox doporucuje na float 2007 15%-25%
ja som dal sag na trance-ovi 20%...to, ze by to bolo makke sa mi zdalo max. prve 3-4 vyjazdy, ked som si na to zvykol, skor ma napadali kacirske myslienky, ze by to chcelo vacsi zdvih
ale vcelku po vyse roku a pol jazdenia mi to takto uplne vyhovuje
urcite si oblep ram na vsetkych miestach, kde je co i len teoreticka sanca, ze pride do styku s kabelazou a hadickami...ja som to dost podcenil a potom som sa nestacil divit, ako mi bovdeny odrali lak az na kov (pri ht-ckach sa mi to nikdy nestavalo)
este k tej sedlovke, ani na trance-ovi sa ktovie ako neda zasunut, zhruba 5cm, ale to moze byt aj tym, ze mam 16-ku ram a to zakrivenie sedlovej trubky je predpokladam u vsetkych velkosti rovnako vysoko od stredu
...urcite si oblep ram na vsetkych miestach, kde je co i len teoreticka sanca, ze pride do styku s kabelazou a hadickami...ja som to dost podcenil a potom som sa nestacil divit, ako mi bovdeny odrali lak az na kov (pri ht-ckach sa mi to nikdy nestavalo)...
vcera som si to vsimol tiez na mojom dnes kupujem skins nalepky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to ci sa ti na nom bude zle slapat ti prezradi geometria celeho biku a na aky styl jazdy je urceny.
ja som bral trance hlavne koli nizsej cene,
ale vacsimi zdvihmi by som nepohrdol
Ak ide len o to tak nemaj strach. Ja ked som prvy raz vyskusal Reigna, tak pocitovo som vobec nemal pocit zeby sa hupal oprati mojmu hardtailu. A do kopca ide perfektne.
pretoze sram doteraz nemal topswing presmyk (s objimkou dolu) v ponuke, a aj tie, co teraz ma, maju tu objimku inak dimenzovanu a umiestnenu ako shimano a nesadne to na kazdy ram... aj ked v tvojom pripade, kedze mas klasicky presmyk, ti neviem povedat...
Ja my som este pridal, ze u Specialized sa neda zasunut sedlovka, vsetok bordel ide rovno na tlmic a celkovo sa plati hodne za znacku...
na to mam ten blatnicek a funguje celkom dobre,aj ked bike zablateny,tlmic ostava cisty
tecumseh gratulujem a zelam vela zazitkov s Tvojim Trance-om.Inac sedlo-to sa podda(zadok si zvykne)horsie by bolo,keby by bolo sedlo makke.Ohladom nafukania tlmica ti moc nepomozem,tiez som to zatial nenasiel,ale vyzera ze je ok este od nova,po sadnuti ide cca na 30-40% a celkovo beha tak na 80% najviac zatial,ale neviem akymas Ty...
treba to nafukat na "sag" t.j. na piestnici by mala byt gumicka, tu posunies celkom hore k tesneniu vzduchovej komory a opatrne si sadnes na bike,ked zosadnes ,zmeras vzdialenost medzi tesnenim a gumickou ,ktora tam vznikla . tomu sa hovori sag ,zvycajne to byva 20%-25% z celkovej dlzky piestnice,takze tlak vzduchu budes upravovat do vtedy kym nedosiahnes pozadovany sag....BTW ked si pred tym jazdil na HT tak sa ti bude zdat ze to je mekke este niekolko mesiacov,ale to prejde...ked si zvyknes ,nebudes potom chapat ako si mohol zit bez fulla....vlastna skusenost
A ktorý konkrétny typ a ročník si si kúpil a za kolko?
od 20% do 25% to zalezi aj od toho aky system zadneho pruzenia a aj od toho aky tlmic mas vzadua ako to tebe najviac vyhovuje....na jednom biku mam dokonca 30% sag a je to tak akurat....fox doporucuje na float 2007 15%-25%
ale vcelku po vyse roku a pol jazdenia mi to takto uplne vyhovuje
urcite si oblep ram na vsetkych miestach, kde je co i len teoreticka sanca, ze pride do styku s kabelazou a hadickami...ja som to dost podcenil a potom som sa nestacil divit, ako mi bovdeny odrali lak az na kov
este k tej sedlovke, ani na trance-ovi sa ktovie ako neda zasunut, zhruba 5cm, ale to moze byt aj tym, ze mam 16-ku ram a to zakrivenie sedlovej trubky je predpokladam u vsetkych velkosti rovnako vysoko od stredu
vcera som si to vsimol tiez na mojom