súhlas s davhanom, plus k tomu neštandardný tlmič (fox tam nedáš), neštandardná a poruchová vidla (budúci rok už bude len na s-works), skrátka nič moc bajk. to už je lepší pitch pro. jo a jazdil som na obidvoch, dokonca v jeden deň.
Mal som moznost jazdit na tom biku. Mozem povedat, ze by som ho bral iba keby mi ho niekto daroval. Mozno by niekomu ten bike mohol vyhovovat (chrtom). Vidlica a tlmic absolutne necitlive. Sice ten bike ide do kopca ako zubacka, v zjazde vobec nepruzi, skor poskakuje po nerovnostiach. Navyse sa mi nepaci atypicka dlzka tlmica. Mam pocit, ze na tom biku je takmer vsetko nekompatibilne (hoci musim uznet, ze ako myslienka sa mi niektore veci pacia).
Jazdil som na nom iba chvilu. Tazko posudit bez moznosti nastavenia si vsetkeho na svoje potreby. Urcite by som nekupoval nieco, co ma problem s kompatibilitou. Odporucam obzriet sa inam.
Je to tak, aj medzi nami enduristami sa najdu nevybureni chrti s ambiciou slapat ako besni do kopca. Prave nim je tento pomerne lahky nepodarok urceny : ) Ta vidlica zas nie je velmi tazka, myslim ze ma nieco cez 2kg..
:D chrti a dvojkorunka...hmmm, aj si rozmýšlal, keď si to písal?
sorry za OT
To bolo v chvilkovom pomateni zmyslov. Tymi chrtmi som mal na mysli celkovy prejav toho biku, nie dvojkorunku. Ten bike chodi presne tak ako to maju chrti nastavene. Teda odpruzenie, ktore nepruzi.
ono vzhladovo ten bike podla mna nie je az taky strasny.. mne sa v podstate paci
...len pitch pro na tom bol s odpruzenim ovela lepsie...
...a dalsia vec je, ze enduro je nechutne predrazene
rychlo sa dostneme k tomu ze vsetky bajky su na svk/czk predrazene ... napr v anglicku auta stoja +- to iste co u nas a bajk konkretne spesl nejaky som si simol o cca 20-25% menej
Jazdím Enduro SL 07 carbon pro. Skutočne som ho chcel aj pre to, aby som si mohol aj "zachrtiť" primerane mojim možnostiam. A rád si to púšťam dolu kopcom.Preto som si vybral Enduro od speslu. V tej dobe najlahší bike svojho druhu(podla mojich znalostí).Prvé modely sa vyznačovali problémami s vidlou(do apríla 07) neskoršie modely,aj môj už na tom boli trocha lepšie. "trápil" som sa s vidlou až kým som nedal v rámci záruky vymeniť cartige za 08čkovú. Vidla ako z inej planéty. Potom nastavenie tlaku v spike valve, keď Mike priznal. že továrenské nastavenie je nízke a 2dl injekcia oleja do každej nohy. Teraz som spokojný. Pekne maslová vidla. Tlmič pracuje od začiatku v pohode s nastavením sagu podľa mierky.
Prvý rok som jazdil na nastavení BB high(strmejší uhol vidlice), kvôli prechodu z XC stumpjumpera. Po zime som prestavil na BB low, viac položená vidla,výborná stabilita v zjazdoch.
Dvojkorunka nie je na obtiaž pri jazde, len keď zastanem na úzkej ceste a chcem otočiť bike do protismeru, musím nadvihnúť predné koleso. Doteraz ma to ale neobťažovalo. V spojení s pevnou osou je vidla príkladne tuhá aj v rýchlosti v ťažkom teréne.
Čo sa týka krásy, každý má svoj vkus, mne sa páči veľmi, od prvej chvíle, keď som ho zbadal na nete. A o správnosti riešenia hovorí už len to, že v tomto modelovom ročníku už podobný tvar a systém použilo viac popredných výrobcov, včetne tu ospevovaného Giantu...
Takže zhrnutie:
+ bajk ideálny na celodenné výjazdy, s možnosťou užiť si aj drsnejšie zjazdy a malé dropy
+ váha a prestaviteľná geometria
+systém zníženia vidle o 40 mm pri strmom stúpaní - veľmi oceňujem a používam
+ bajk pri šlapaní minimálne húpe aj pri úplne otvorenej vidle a tlmiči ( v teréne nezatváram) ono sa to ni napevno zatvoriť nedá
mínus:
-brzdy! mám tam magury marty sl, a nikdy nepracujú ako majú. Od určitého času mi rezonuje ľavá páka, neuznaná reklamácia....
-pôvodné pneumatiky,specialized resolution 2,3 , po výmene za NN 2,25 spokojnosť
Suma sumárum, mám tento bajk rád, vyhovuje mojim predstavám a požiadavkám.
konečne jedne hodnotný prispevok okrem ludi čo sa na ňom troška zviezli som myslel že je to teda riaden ***** a v kaktuse to po týchto komentoch budu pribalovať k prilbám
Mne sa ten bike paci, celkom rad by som si ho vyskusal. V kazdom pripade je ale podla mna blbost doliat do vidly oproti vyrobe 4 deci oleja navyse aby zacala chodit (urcite by stacilo 50 ml do kazdej nohy).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BMW ani Mercedes s tym neporovnavaj. Tie aspon funguju.
sorry za OT
sorry za OT
To bolo v chvilkovom pomateni zmyslov. Tymi chrtmi som mal na mysli celkovy prejav toho biku, nie dvojkorunku. Ten bike chodi presne tak ako to maju chrti nastavene. Teda odpruzenie, ktore nepruzi.
...len pitch pro na tom bol s odpruzenim ovela lepsie...
...a dalsia vec je, ze enduro je nechutne predrazene
Pokud Spešla, tak Pitch, i když i ten je lehce předražený, ale už ne aspoň tolik.
Jazdím Enduro SL 07 carbon pro. Skutočne som ho chcel aj pre to, aby som si mohol aj "zachrtiť" primerane mojim možnostiam. A rád si to púšťam dolu kopcom.Preto som si vybral Enduro od speslu. V tej dobe najlahší bike svojho druhu(podla mojich znalostí).Prvé modely sa vyznačovali problémami s vidlou(do apríla 07) neskoršie modely,aj môj už na tom boli trocha lepšie. "trápil" som sa s vidlou až kým som nedal v rámci záruky vymeniť cartige za 08čkovú. Vidla ako z inej planéty. Potom nastavenie tlaku v spike valve, keď Mike priznal. že továrenské nastavenie je nízke a 2dl injekcia oleja do každej nohy. Teraz som spokojný. Pekne maslová vidla. Tlmič pracuje od začiatku v pohode s nastavením sagu podľa mierky.
Prvý rok som jazdil na nastavení BB high(strmejší uhol vidlice), kvôli prechodu z XC stumpjumpera. Po zime som prestavil na BB low, viac položená vidla,výborná stabilita v zjazdoch.
Dvojkorunka nie je na obtiaž pri jazde, len keď zastanem na úzkej ceste a chcem otočiť bike do protismeru, musím nadvihnúť predné koleso. Doteraz ma to ale neobťažovalo. V spojení s pevnou osou je vidla príkladne tuhá aj v rýchlosti v ťažkom teréne.
Čo sa týka krásy, každý má svoj vkus, mne sa páči veľmi, od prvej chvíle, keď som ho zbadal na nete. A o správnosti riešenia hovorí už len to, že v tomto modelovom ročníku už podobný tvar a systém použilo viac popredných výrobcov, včetne tu ospevovaného Giantu...
Takže zhrnutie:
+ bajk ideálny na celodenné výjazdy, s možnosťou užiť si aj drsnejšie zjazdy a malé dropy
+ váha a prestaviteľná geometria
+systém zníženia vidle o 40 mm pri strmom stúpaní - veľmi oceňujem a používam
+ bajk pri šlapaní minimálne húpe aj pri úplne otvorenej vidle a tlmiči ( v teréne nezatváram) ono sa to ni napevno zatvoriť nedá
mínus:
-brzdy! mám tam magury marty sl, a nikdy nepracujú ako majú. Od určitého času mi rezonuje ľavá páka, neuznaná reklamácia....
-pôvodné pneumatiky,specialized resolution 2,3 , po výmene za NN 2,25 spokojnosť
Suma sumárum, mám tento bajk rád, vyhovuje mojim predstavám a požiadavkám.