rasťo nezačína sa tvoje priezvisko na H ? poznal som jedného z ba od foto. ako by si mu z oka vypadol
To je zaujimave, ja som len napisal svoj strucny nazor na ten bike, ktory som mal viackrat pozicany. 07 model. Jednoducho ja by som si to nekupil, to je moj subjektivny(iny ani nemoze byt) nazor na ten stroj. Nebol to ziadny utok ani nic podobne.
Mozno prekvapive, ale pre mna je biker kazdy kto jazdi hlavne v terene a na tucnych gumach/horskom biku. Dokonca aj chrti : ))) Zase, ludia co ten bike jazdili ho skritizovali a ty to otacas priamo na nich...
Dík.
Hurá do lesa!: ))
story super ze Ti nevadime
mlok....."Ale více z nich bylo na více hodin včetně naladěný posezu a poladění pružení na mojí váhu a preference." Každý je na hľadanie ladenie a za jedno zvezenie predsa nemôže niekto napísať adekvátny posudok.
Je zaujimave, ze "nezavisli" ludia co ten bike nevlastnia, jazdili ho a vedia na co je urceny - ho velmi nemusia. Na druhej strane su jeho vlastnici ktory ho takmer adoruju : ) Vlastnikom biku odporucam povozit sa na inych kvalitnych endurach v cenovej kategorii tohto spesla. Pomohlo by to k lepsiemu prehladu.
neviem, preco reagujes tak podrazdene, ta moja poznamka nebola urcena tebe, ale Tibimu, on v tomto vlakne spominal kritikov endura jazdiacich na o niekolko tried slabsich bikoch so vsetkym ostatnym, co si pisal, suhlasim
Zajímavé, vyjádřilo se tu negativně k tomu Enduru SL Comp více lidí, co tu má toho na fullech naježděno hodně a různých fullů pro srovnání jezdili také hodně, ale podle některých asi vědí o tom prd, zvláštní.
Já tu napíšu jen pár fullu pro představu na kterých jsem aspoň pár hodin jel, všechny tu psát nebudu, protože to by byl seznam na několik stránek:
- od Spešlu jsem jel na téměř (téměř proto, že jsem nejel třeba dámské verze jako Myka) všem do 150mm zdvihu (tedy akorát konče tím Endurem) a z vyššího zdvihu krátce na SX Trailu
- Canyony ES 07 vícedenní test, Canyon XC 07 opět vícedenní test, pak ještě Canyon AMko 08
- Gianty Trance a Reign
- Cube Stereo (jezdím rok), AMS 125tku (jezdím dva roky), AMS Pro (jezdil jsem rok a půl), Sting (krátký test)
- Lapierry X-Control (jak 100mm, tak 130mm, jen 160mm jsem nikdy nejel), konečně nedávno i Zesty (tohle kolo se mi delší dobu nějak vyhýbalo)
- Ghosty ERT 5500, AMR 5700, AMR 9000
- GT, více různýc i-drivů
- SC Blur LT
dále nějaké Kony, Norca, Cannony, RB a další na které si teď v tom výčtu ani nevzpomenu. Některé z těch fullů byl jen krátký test, který není na vyzkoušení žádný zázrak. Ale více z nich bylo na více hodin včetně naladěný posezu a poladění pružení na mojí váhu a preference.
Je tu tedy pár kol, které jsem nezkusil a zkusit bych chtěl jako např. Ibis Mojo. A také jsem kupodivu ještě nejel na Fritzovi, ten i když mám dost slušnou představu, jak bude chodit, tak bych vyzkoušet stejně chtěl v reálu.
A ve srovnání s mnoha jinými fully prostě v dané kategorii kol to Enduro chodí z mojich zkušeností a mojeho pohledu chodí špatně. Chování jako má Enduro bych bral v jiné kategorii biků (chrtí stroje s nízkým zdvihem), ale ne na pomezí AM-enduro.
A co píše story, proti tomu nemám vůbec nic, ten prostě napsal svojí zkušenost.
Pro mě jsou vždy stěžejní hlavně zkušenosti těch, co jezdili větší množství kol ze stejné kategorie a tedy mají srovnání, co vůbec trh nabízí.
U fullů obecně jsou často názory majitelů nějakého kola hrozně zkreslené, protože sice má dlouhodobé zkušenosti s daným kolem, jenže nemá často vůbec představu, jak se chovají jiná kola dané kategorie. Teď nemyslím nikoho konkrétního, jen, že je třeba s tímto počítat.
to so sebou samozrejme prinasa kompromisy, takze pre ludi, ktori jazdia prevazne AM.EN na "bikoch o niekolko tried slabsich"(heckler, nomad, spicy, reign...) bude jeho prejav necitlivy, pre niekoho, kto doposial vyskusal niekolko HT+XC fullov to bude parada
snad si z tych nazorov Tibi nejako vyberie a rozhodne sa tak, aby bol spokojny
ste po večeroch skúšali, koľko zasuniete? tak to má byť...
k veci: zdalo sa mi, že si moc fullov nejazdil, aspoň ten príspevok, že si kupoval naslepo, mi tak vyznel. ja by som to videl tak, že od fulla očakávaš niečo iné, ako je pôvodné určenie endura. to, že sa ten bajk aj podľa samotného výrobcu moc nepodaril, ti práve sadlo. bajky rovnakej kategórie sa totiž správajú inak. vidlica bola žiaľ nepodarok, to si uznal aj ty, a tlmič je tiež na am.en jazdenie príliš pretlmený (kompresia) a preto je oproti iným bajkom necitlivý.