Zdravím vospolok. Prišiel čas na výmenu bajku, môj vyššie spomínaný dvadsaťdeviatkový Trance doslúžil a ja sa idem poobzerať po adekvátnom nástupcovi. Vedeli by ste mi poradiť niečo s parametrami: full 29er, trailová geometria, zdvihy 120-130 mm, cena ideálne do 3000,- € ? Ťahá mi na 50ku, tak niečo na čom zvládnem celodenné výjazdy, prípadne strmšie výšlapy/zjazdíky za dobrým pivkom ... Ďakujem.
Tak keby vyberám trail a prachy by neboli problém tak by som bral pravdepodobne Ibis Ripley, teda to čo má aktuálne katko. Veľmi sa mi páči ten bike, ale nesedel som na ňom, takže len z toho čo som videl a čítal
Prvé by som asi od Dijck-a zisťoval cenu za Ripley, či by sa náhodou nevošiel do rozpočtu aj za cenu nejakých kompromisov pri výbave. Potom určite Trek Fuel EX, Specialized Stumpjumper, Orbea Occam TR, Rock Machine Blizzard, Cannondale Habbit. Určite je ich viac, ale tieto sa mi páčia a sú to myslím celkom dobre zavedené značky, ktoré nie je problém si ani skúsiť.
Potom je tu pár chuťoviek ako Propain Hugene, Guerilla Gravity Trail Pistol, Rocky Mountain, Yeti SB 4.5, ale tam by už cenovka bola trochu vyššie a nie sú u nás ani moc rozšírené tak nie je toľko skúseností.
Ten Ibis už nestojí také obrovské prachy ako kedysi, no samozrejme lacný bike to nie je, ale je už dostupnejší ako kedysi a Fuell EX je klasika, ktorú zoženieš u nás a určite je naň veľa pozitívnych ohlasov, takže to by bola dobrá voľba . Navyše je to dobrý univerzál a s tými zdvihmi sa už bude dať jazdiť skoro všetko, teda okrem vyložených extrémov, na ktoré nie je určený
Ale napr. aj na spomínanom Rock Machine Blizzard som sedel pred 2 rokomi na testovačke v Kálnici, predtým ako som zháňal nový bike a príjemne ma prekvapil, mal som z neho veľmi dobrý pocit. To bola ešte tá staršia generácia, ten nový vyzerá podstatne lepšie a predpokladám, že jazdiť sa naňom bude minimálne tak dobre ako na starom, no asi aj lepšie . Ale boli to len krátkodobé dojmy, takže, netreba to brať ako niečo zaručené a ako najlepší bike
Ja som kupoval Ripley pred 2 mesiacmi za 3520 za základný NX Kit + upgrade slx brzdy aj s dopravou do SR, neviem aká by bola cena teraz, ale vtedy mi bolo povedané že to je dočasná akcia a že cena je bezne 25% vyššia.
Héééj páni, ste sa nejak rozkekešili, robíte mi radosť ... zatiaľ najviac sa mi pozdávajú spomínané stroje od značiek Trek a Orbea, uvidím čo sa mi ešte podarí v okolí vyskúšať. A teraz idem gúúgliť tie chuťofky čo spomínal volodaj ...
Tak podľa tohoto môžeš začať špekulovať medzi Jeffsy a Trek keď chceš 29"
Spectral tiež super obstál a Trance som veru nečakal také nízke hodnotenie :O
https://enduro-mtb.com/en/battle-super-powers-9-best-trail-bikes-comparison/ tu je zase canyon najlepsi a yeti najhorsi to niekedy je vypovedna tych clankou ako ...... prima autosalon recenzie 😂. A este k trance ved prava on vynika tym ze sliapanim pri otvorenom tlmici sa nehupe . Ako stvorcapy typu canyon .
Tak veľa záleží od konkrétneho jazdca a konkrétneho tlmiča.
Minulý rok počas testovacích jázd som videl ako niekto s vyššou hmotnosťou zobral Reign a pozerám pozerám, však to išlo neskutočne zle po asfalte do mierneho kopca, v zmysle práca tlmiča a pohupovanie Tak ho zastavím, že to treba dať do poriadku, že to bude asi nízky tlak v tlmiči a keď pripojím pumpu tak pozerám, že veď tlak už bol na maxime. Tak som dofúkol len to, čo sa stratilo pripojením/odpojením pumpy a potom ten človek mohol ísť trpieť ďalej s tým, že možno tam bude problém v inom nastavení alebo teda ja som sa prikláňal k tomu, že to bol úplne nevhodný tlmič pre neho v spojení s daným rámom (čo ja viem zo 90-95 kg mohol mať ten jazdec?).
A netreba si robiť nádeje, že základné tlmiče sú vyberané tak, že budú vhodné aspoň pre niekoho, kto má štandardnú hmotnosť a štandardné preferencie Niekedy to je ozaj mimo a netreba byť ani precitlivelý Potom si človek musí robiť použiteľný bicykel rôznymi úpravami, čo ale teda recenzenti pokiaľ viem nejako neriešia, najmä v prípade porovnaní x-bicyklov.
Testoval Mko alebo Lko a to sedelo, ale to nie je podstatné
No ako tak pozerám na ten konkrétny Trance, ktorý bol v tej recenzii tak kritizovaný, neviem sa ubrániť pocitu, že možno je to aj dôsledok marketingu - všetko musí byť viac enduro specific, všetko musí mať drsnejší dizajn a technickejší názov, všetko musí mať nejaké vylepšenie, všetko musí byť väčšie, farebnejšie, modernejšie...
Takže tu máme "FOX Performance Float DPS, LV EVOL, 3-Pos Lever, Metric Trunnion" a nič z toho - možno je to ozaj horší bike ako iné/staršie modely, ale znie a vyzerá to pekne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Potom je tu pár chuťoviek ako Propain Hugene, Guerilla Gravity Trail Pistol, Rocky Mountain, Yeti SB 4.5, ale tam by už cenovka bola trochu vyššie a nie sú u nás ani moc rozšírené tak nie je toľko skúseností.
https://sklep.twr.com.pl/pol_m_Ramy-rowerowe-Banshee-Czesci-do-ram-_Banshee-478.html
https://www.bansheebikes.net/
https://enduro-mtb.com/en/seven-trail-bikes-under-3000-review/
Inak som bol dosť prekvapený z toho Trance-a.
Spectral tiež super obstál a Trance som veru nečakal také nízke hodnotenie :O
https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-slide-130-29-frame-anthracite-black-red-709964
a postavit zalozny/zimny bike. (vcera vecer bol za 350 ).
Problematicky bude asi tlmic, ktory je 190 a Giant tusim ma 184.
Tak je to full ale aby sa nejak pohojdaval nemozem povedat jazdim vyjazdy s 1500 up a tlmic nikdy nezamykam.
Minulý rok počas testovacích jázd som videl ako niekto s vyššou hmotnosťou zobral Reign a pozerám pozerám, však to išlo neskutočne zle po asfalte do mierneho kopca, v zmysle práca tlmiča a pohupovanie
A netreba si robiť nádeje, že základné tlmiče sú vyberané tak, že budú vhodné aspoň pre niekoho, kto má štandardnú hmotnosť a štandardné preferencie
No ako tak pozerám na ten konkrétny Trance, ktorý bol v tej recenzii tak kritizovaný, neviem sa ubrániť pocitu, že možno je to aj dôsledok marketingu - všetko musí byť viac enduro specific, všetko musí mať drsnejší dizajn a technickejší názov, všetko musí mať nejaké vylepšenie, všetko musí byť väčšie, farebnejšie, modernejšie...
Takže tu máme "FOX Performance Float DPS, LV EVOL, 3-Pos Lever, Metric Trunnion" a nič z toho - možno je to ozaj horší bike ako iné/staršie modely, ale znie a vyzerá to pekne.