Samozrejme, ze CX za rovnaky peniaz bude lahsi od 29. Naopak, 29HT bude pohodlnejsie. Ja som minuly rok uvazoval na CX a skoncil s tym, co mam v profile. Moje hlavne dovody pre dany vyber boli prevodovy rozsah, flexibilita a pohodlnost v prospech 29HT.
lto, schvalne, vyskladaj 9 kilove 29" HT s pevnou vidlou za 1400 eur
Okay, tak inak .. zoberiem ten "akoze" cestak .. vyhodim barany , dam normalne rajdy .. a voala ? Co mam z toho ? 29er htcko o 200g lahsie Za 1400e to poskladas, co by nie .. len treba pohladat... /napoveda, usetris vahu a $$$ na zbytocnych prevodnikoch /
Potom prečo sa vlastne vyrábajú a svetový pohár sa nejazdí na 29.
Lebo UCI pravidla. That's so easy .. CX disciplina zomrela uz pred 10 rokmi minimalne, len to udrzuju umelo pri zivote .. co je jednoduchsie nosit fakt nezavisi od baranov .. to mi ver
Aha ! .. no , teraz si ma dostal .. ano, normalne je to tak .. 200g dole a milion $$$$$$ fuc ... asi som akurat premyslal nad setupom brudy .. normalne kluky, jeden NW prevodnik za 20e a vzadu klasiku 9speed .. na zimu ale mozno v pohode , ci ?
Ram je iny: nie len geometria (pri CX naprilad vyssi stred kvoli prekazkam, aj rozvor je iny) ale aj vzpery a vidlu prisposobenu na sirsie plaste. Potom lahsie prevody vhodne hlavne do terenu a do kopca. Oproti cestaku bude stracat na tazkych prevodoch
No to som vyskusal, problem je, ze s nizkym stredom nemozes agresivne dupat do zakruty, lebo ta zvrtne o pedal .. ale asi sa pocita s tym, ze jazdis dolekopcom, to potom dava zmysel. Ale dako mi nedavaju zmysel tie hladke traily..
Lebo UCI pravidla. That's so easy .. CX disciplina zomrela uz pred 10 rokmi minimalne, len to udrzuju umelo pri zivote .. co je jednoduchsie nosit fakt nezavisi od baranov .. to mi ver
Co konkretne ? Vysvetli mi aky ma zmysel nosit cestak do lesa, ked mas 29er HTcko .. z mojho pohladu to nema ziaden zmysel. Preto pisem, ze tato disciplina zomrela uz davno .. myslene moralne. Ale mas snad pocit, ze je lepsie jazdit v terene s baranmi ?
mal som na mysli to že CX ako disciplína zomrela...to súdiš podľa čoho? povedal by som, že čím viac výrobcov ich má v ponuke aj s nástupom kotúčoviek...svet predsa nekončí za hranicami SR...
whitemamut : ok, proti tomu tazko nieco namietat .. mozno ale kazdy mame inu predstavu o pojme terene .. na jednej strane sa totizto vsetci zenu za co najsirsimi rajdami a proklate kratkym predstavcom a predhanaju sa v emocnom popisovani vyssej stability , priechodnosti a neviem coho este, na druhej strane niekto napise, ze s baranmi to ide lepsie.
katko: aha, to som sa zle vyjadril .. s tym co pises, samozrejme suhlasim. Nechcel som tvrdit, ze to nikto neprevadzkuje, len skor mam pocit, ze je umelo udrziavana pravidlami UCI. Ako teda z mojho pohladu mi pride v dnesnej dobe nezmyselna .. ale na druhej strane, este sa mojich mladych ciast som sa vzdy nestacil divit, co ti sialenci dokazu v terene. Ale na druhej strane, ja osobne povazujem aj bezky za umelu disciplinu (teraz dostanem svoje ) .. lebo sport, ktory potrebuje udrziavat si trat je umely. Lyze a sneh, to jedine skialp, sneznice a mozno backtrailove bezky?.
aj horsky bajk je potom umely sport, lebo potrebuje svoje udrziavane trate a single.
Avsak ked je na trati kopa stromov a konarov, tak uz je to cykloturistika a to uz teda nie je umely sport, lebo nepotrebuje udrziavanu trat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na Karpaty je aj CX privela
Okay, tak inak .. zoberiem ten "akoze" cestak .. vyhodim barany , dam normalne rajdy .. a voala ? Co mam z toho ? 29er htcko o 200g lahsie
Lebo UCI pravidla. That's so easy
to čo za blbosť si napísal
katko: aha, to som sa zle vyjadril .. s tym co pises, samozrejme suhlasim. Nechcel som tvrdit, ze to nikto neprevadzkuje, len skor mam pocit, ze je umelo udrziavana pravidlami UCI. Ako teda z mojho pohladu mi pride v dnesnej dobe nezmyselna .. ale na druhej strane, este sa mojich mladych ciast som sa vzdy nestacil divit, co ti sialenci dokazu v terene. Ale na druhej strane, ja osobne povazujem aj bezky za umelu disciplinu (teraz dostanem svoje
Avsak ked je na trati kopa stromov a konarov, tak uz je to cykloturistika a to uz teda nie je umely sport, lebo nepotrebuje udrziavanu trat
alebo mu ich prestal posielat