Nooo a este ma zaujima ci sa oplati cakat na ponovorocne vypredaje, alebo sa ceny v blizkej dobe nebudu moc menit?
Za rady a tipy vopred dakujem
Osobne si myslim, ze najlepsia kupa je ta, z ktorej ma clovek dobry pocit. Ja som ho mal ked som si kupil bike viac ako o kg tazsi ako bol jeden z favoritov. Mal som dobry pocit. Jedine ked som ho nemal, bolo vtedy ked som ho asi 2h niesiol cez metrove sutre po turistickom chodniku. Vtedy by som bral o kilo lahsi
Koniec koncov, ked chlapec bude chciet mat naozaj nieco lepsie, tak by to menil bud na Spesli alebo na Hai (alebo novy). Ak sa mu paci Spesl, tak ho neodhovarajme. Ak to robi skrz lenivost a zisti po case, ze Hai bol lepsi, tak sa bude hnevat sam na seba.
ja by som siel do hai-u... bezkonkurencny bike v tejto cenovej kategorii
Ja som bral bike z 2+nasobne vacsej "dialky" a tymto som sa vobec netrapil...Ale nevnucujem ti Haibike...Uz ci si zoberes Spesla alebo Hai...prajem vela stastnych kilometrov, dufam, ze sa potom podelis aj s fotkami z vyjazdov alebo biku...
Netreba hladat problem, kde nieje.
Haibike sa mi paci, ale musel by som ho objednavat cez net. Specialized kupim priamo u nas v meste, takze servis bude jednoduchsi ako u Haibiku.
Prakticky rozdiel nevidim, len...Recon skoro to iste ako Tora*
SLX je vyssia(krajsia) rada ako Deore...Myslim, ze ani v brzdach by si necitil velky prakticky rozdiel (neberuc do uvahy ze na Haibiku je 180 kotuc a na Spesli iba 160).
Ak sa ti nepaci Hai a ten Spesl ani, tak urcite ber Specialized...
*A este...Najvacsi rozdiel je tu. Recon je vzduchova a Tora pruzina...Vzduchovu si nafukas ako chces, pruzinova sa tazko fuka...Kolko vazis?
Ed: Recon je o kusok lahsi...Dalo by sa diskutovat o citlivosti oboch...Pokukaj na fore...Urcite sa to tu rozoberalo...
Specialized Rockhopper comp 2009 http://www.specialized.cz/new/kolo.php?a=1&b=1&c=140&skupina=0&rok=0&kolo=962&x=6
Daju sa komponenty porovnat s Haibikom?
proti Hai nic, to len keby si chcel do buducnosti nieco lepsie...lebo vsetky komponenty budes mat dobre z toho biku...
ale kludne mozes jazdit aj na Hai, su to uplne OK ramy
Jednoducho niektoré rámy sú "oem" čiže ich kúpili od iného výrobcu a hodili tam svoje nálepky a farbu... Aj rockmachine má napr. niektoré rámy totožné s haibike-oom, lebo ich tiež kúpili od toho istého výrobcu/kúpili ten návrh.
To im samozrejme neuberá na kvalite, možno práve naopak
popripade dokup nejaky lepsi ram potom za dobru cenu v bazare...je ich dost
skladat nie je bohcvieco...treba na to hlavne vela casu so zhananim komponentov a potom aj pochybujem, ze to bude vediet vsetko urobit sam...takze aj obehavanie servisov...a vacsina je teda pekne draha