Rám: ľahký hliník alebo karbón, full som zavrhol, desí ma už len predstava servisu vidly, nie ešte zadnej stavby, čiže HT.
Vidlica: na Fox som tu na fóre aj na iných čítal kopu sťažností od porúch až po drahý servis, takže asi Rockshox, naveľa Lefty. Pozdávajú sa mi SID a RS1. SID viem že je overená klasika, RS1 vyzerá perfektne a asi to tiež nebude šmejd... viem o probléme s tuhosťou RS1 pri krútení, ale zaujímal by ma názor niekoho kto ju reálne má, či je to nejaký problém pri jazdení, hlavne ak človek nejazdí s inými typmi a je na ňu zvyknutý. Lefty sú dosť drahé, ale počul som na ne len chvály, tak neviem, mne osobne sa to moc nepáči ani vizuálne, neviem ako je to so servisom a celkovo údržbou
Prevody: SRAM X01 1x11 alebo Shimano XT 2x11. 1x11 má výhodu jednoduchosť, ale mám obavy o opotrebenie a celkové správanie, hlavne v krajných polohách. Shimano 2x11 je overené a prešmykač funguje aj ako chain guide, ak som to správne pochopil. Kedže moje jazdenie vidím predbežne na asfalt 15%, lesná cesta/dobrý trail 75%, nejaké extrémne skaly a podobne 10%, tak sa neviem rozhodnúť, ktoré je vhodnejšie.
Každá značka má niečo také, takže zatiaľ nejdem vyberať automaticky Canyon. Hlavne by som potreboval mať jasno vo výzbroji.
Ďakujem za konštruktívne postrehy.
jazdil som fullíka dosť dlho na to aby som si všimol jeho výhodu kopírovania terému pri výšlapoch kde koelso podstatne menej nadskakuje ALE povedzme si otvorene karpaty sú ako dialnica a koreňových/ kameňových stúpaní je na maratónoch naozaj málo...kebyže pochádzam z okolia Fatry tak by som fulla chcel..ale na Karpaty proste nie
Keď som presedlal z MTB an Road... jazdil som najskôr hliníkový cesťák a až neskôr som si poskladal karbónový s karbónovými cosmic-mi a aj tam bolo naozaj cítiť že hliník je "leniví"(časť energie pohltí mäkkosť rámu pri krútení sa) zatial čo karbón išiel naozaj za pedálom.... a to isté platí pri HT/full.. ak je niekto zvyknutý že po dupnutí do pedálu bajk vystrelí dopredu ako ja.. tak mu čo i len malé pohupovanie na fulle bude vadiť...
nevravím že full je zlý len hovorím že na Karpaty a jazdeníe XC/maratónov v Karpatoch je proste full zbytočný a ja osobne by som si ho nekúpil
eloscilatore o kolkej cca. ? ináč akú máš cca. výšku?
tu
Treba zadat zlavovy kod: RCZIRON
Neviem co je to zac, ale ten talian co skoncil 7. na OH v Riu isiel na tom. A v tom obchode som uz kupoval a bolo to bez problemov.
Ale uz to nie je rovnaka ponuka ako pred mesiacom, vtedy tam bola vidla SID, a komponenty FSA, podla obrazku K-force, ale ak je v ponuke nieco nejasne netreba sa spoliehat na obrazok ale kontaktovat obchod.
Inak RS-1 tam stoji 900Eur ale pravidelne maju akciu -20% na vsetko.
Aby som iba netaral tak mat tvoj budget a byt na 100 percent rozhodnuty pre pevnac idem do toho Lectora,nadherny pevnac dobre osadenie za tu cenu alebo este popozeraj Felt edict tiez slusny pomer cena/vybava
včera sme s Mišom poskúšali tie lectory, fakt je to super stroj... jedinú nevýhodu 2017 série vidím v tom, že neexistuje kombinácia RS1 - SRAM X01, vždy len sram a REBA/SID alebo RS1 a XT 2x11
Full nieje nutnost full je pohodlie/ najrada nie moc dobrej techniky
Dovolim si ta opravit, siel si za mnou a ja moc rychlo nejazdim
Pravdaze donekonecna mozeme riesit ci 27,5 vs 29, full vs HT 1x10/11/12 vs 2x10/11 a pod ale len v pripade ak jazdis vsetko mozne od Karpatskych dialnic cez drncajuce horske luky az po Chorvatske sutre (pan Boh zaplat za fulla v poslednych dvoch menovanych) a pod. Ak mas ale jasne definovane ze bajk budes na 95 % vyuzivat v Karpatoch a jazdis "sportovo" tak neexistuje lepsia kombinacia ako 29 HT na 1x11 a vidlu ci uz vyberies RS1, SID, REBA urcite nic nepokazis (skor ide len o model ktory najdes a aka vidla na tom bude).
Rozmyslat nad fullom do tohto terenu je podla mna uplna zbytocnost ak proste nechces vacsi komfort pod ritou ale ziadne dalsie vyhody z toho v tejto lokalite mat nebudes. Nemalo krat sa mi stane ze zabudnem odblokovat lockout vidly a jazdim na tom zopar km kym si to vsimnem a ked trochu prezeniem tak poviem ze este aj tych 100mm vpredu je luxus (jazdim 2,25 na cca 1,8 bar, Schwalbe Rocket a Ralph, tubeless).
Rovnako ak mas co to najazdene neries system s presmykacom - zbytocny kus materialu, ten rozsah proste nevyuzijes (a ked som na tom vyslapal Salzberg po 150 km tak kazdy kopec v Karpatoch je pohodicka na 1x11).
Specificky RS1 - to ze to nie je najtuhsia vidla na svete je proste neodskriepitelny fakt avsak ak si myslis ze ta to realne bude nejako limitovat tak to naozaj len velmi velmi tazko. Ak by som jazdil zavodne XC tak si ju na bajk asi nedam ale pre normalneho smrtelnika je to velmi dobre fungujuca vidla. Ak by bol ale na vyber bajk za rovnaku cenu s RS1 alebo SID zobral by som SID.
ta vidla ma ine problemy ako toto...
teraz sa skôr viac zamýšľam nad veľkosťou... skúšal som veľkosť L, bolo to fajn ale trošku som mal pocit že som natiahnutý, potom som skúšal M a tam som mal lepší pocit, ale zdal sa mi vizuálne dosť malý... tak som zmätený, či sa riadiť pocitom alebo tabuľkou... pri 185cm by som asi mal mať L
teraz sa skôr viac zamýšľam nad veľkosťou... skúšal som veľkosť L, bolo to fajn ale trošku som mal pocit že som natiahnutý, potom som skúšal M a tam som mal lepší pocit, ale zdal sa mi vizuálne dosť malý... tak som zmätený, či sa riadiť pocitom alebo tabuľkou... pri 185cm by som asi mal mať L
Fu ha a ja som chcel M a to mam 170cm. Kde si bol skusat?
skúšal u nás na predajni TRAX v OC mólo pezinok, myslenická 2
všetci traja jazdíme lectorov LC3-M, LC5-XL, LC6-L + jeden nový LC5-L máme na predaj, takže s vyskúšaním správnej velkosti nieje problém
jammin kolega má cca 185cm a jazdí M lebo má krátky trup a lector rámy su všeobecne dosť dlhé....tj rieši to dlhšou sedlovkou, proste nedá sa riadiť len tabulkami každý má iný pomer trup/nohy a teda dvaja ludia s rovnakou výškou môžu potrebovať rôzne velkosti rámov
spravil som si domácu úlohu okolo tých geometrii, tu máte porovnanie troch naj kandidátov... v niektorých parametroch sa totálne odlišujú, ale misopetrovic má pravdu, že ghosty majú dlhšiu hornú trubku
všetci traja jazdíme lectorov LC3-M, LC5-XL, LC6-L + jeden nový LC5-L máme na predaj, takže s vyskúšaním správnej velkosti nieje problém
jammin kolega má cca 185cm a jazdí M lebo má krátky trup a lector rámy su všeobecne dosť dlhé....tj rieši to dlhšou sedlovkou, proste nedá sa riadiť len tabulkami každý má iný pomer trup/nohy a teda dvaja ludia s rovnakou výškou môžu potrebovať rôzne velkosti rámov
Skoda, ja som na rozhrani S-M. S-ko nemate nahodou?