Ahoje,
potrebujem od vas par rad, cize jedna sa o vymenu starych zodretych kotucov hayes v-series rotor 160mm za nejake nove v podobnej cene mozu byt aj trochu lacnejsie, pripadne tie iste.
Vopred dik ze vsetky komenty a rady
Vytiahnem túto tému. chcem sa opýtať aké mate skúsenosti s HOPE kotúčmi vo veľkosti 160mm. Už ich mám dlho ale hneď som si nevšimol že ich unášač je mäkký a ohybný. Bol som dlho presvedčený že je rovnako pevný ako v 180mm verzii čo mám vpredu. Preto plánujem dať dozadu tiež 180mm. Ako tento rám čo mám, tak je problémový s vycentrovaním strmeňa (možno nie ideálne rovný, ale 10 rokov mi to nevadilo). Len či tiež máte horšie skúsenosti s 160mm verziou ako ja alebo na novom ráme to už bude lepšie fungovať.
Celkovo mi presli rukami 4 160 mm kotuce a cinkal len ten posledny. Ostatne sluzia stale bez problemov. V kazdom pripade je 180 mm kotuc stavka na istotu.
Dopredu nie, tam mám samozrejme 180mm. A dozadu to nejaké rámy ani nepovoľujú? To som zas nevedel. Ale vravím si, že na 29" bude vzadu lepších 180mm ako 160mm. Ale zas možno dopredu dám 203mm? Hm? (ale tam ma zas isto obmedzí vidla)
milos21 neviem, aky mas ohybny kotuc, ale ohybnost kotuca alebo jeho unasaca som ti nikde nepotvrdil. To ze cinkal, sposobovali volnejsie nity. Kotuc cinkal sam od otrasov, nie od kontaktu s prasatom. Na funkcnost to ale nemalo ziadny vplyv.
Napríklad keď je odmontovaný tak je unášač s kotúčom konkávne/konvexne vykrútený. Ja som už nikdy nechcel kotúče bez pevného unášača. Nevravím, že to má nejaký zásadný vplyv na funkciu, ale možno aj to pnutie utrhlo CL maticu a keby som tam mal aj šróby, tak tiež by im možno to pnutie vadilo... Proste, keď som pred rokom kupoval HOPE kotúče tak len s cieľom - overený floating a pevný hliníkový unášač, čo pri 160mm verzii nakoniec neplatí.
po troch sezonach ma napadlo odmerat XT kotuce shimano. predny 1,2mm a zadny 1,4mm. hned. rychlo som sadol k PC o objednal nove. rohodol som sa skusit Hope 180mm kotuce.
ja som bol prekvapeny z toho ze treba merat akusi hrubku kotuca - kedze som spokojne jazdil na avidoch dobrych 7 rokov s metalickymi platnami (tie kotuce maju stale 1,9mm) - najprv ma sklamali XT-RT76 jazdene vyhradne s organickymi platnickami - stale boli krive, vydrzali mi 3/4 sezony (jar,leto, jesen uz nezvladli) menil som ich ked mali 1,2mm. potom som skusil este SLX-RT66 ale to iste. na jesen som k mechanikam kupil orig. kotuce TRP https://www.ebay.com/itm/202308698299 odjazdili jesen, cely minuly rok a jazdim na nich aj tuto zimu - prve platne boli semimetalicke a odvtedy metalicke BBB a stale su OK - maju 1.5mm, ani raz som ich nenarovnaval. cena smiesna. vzhlad sa nemusi pacit kazdemu no napr. tie tierne pruzky su indikator opotrebenia cize ziadne meranie. shimano platne to iste - organiky som menil kazdy mesiac jedny platne - su sice lacne ale sledovat po kazdom dlhom vyjazde ci zvladnu este dalsi bolo otravne a strasne prasia.
neviem preco sa shimano rozhodlo ist touto cestou, no co sa tyka spotrebaku brzd uz volim radsej inu znacku.
tie TRP su na sirsie platne typu napr. B01S, kedze menim brzdy co maju uzsie platne menim aj kotuce - vyskusam jazdit tento rok sram centerline podla ohlasov by mali byt ok.
Zdravim, nechcem zakladať zbytočnú tému,ale ... podložky na montáž kotúčov,či centerlock alebo na 6.dierovy sú v balení alebo sa dokupuju zvlast? vďaka
Preto sa pytam lebo na videu od MTB biker som videl že daval ... Preto ma to zmiatlo a radsej o sa pytam.Doteraz som používal v brzdy,tam som to nepotreboval
ja som k 6bold kotucom maval bud jednu velku podlozku, alebo 3 mensie (tenke pliesky, ktore sa ohli po dotiahnuti srobikov) - sluzilo to ako poistka proti uvolneniu ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a dozadu sa neda na minimalne tretinu ramov (tu tretinu som si vymyslel - ale isto ich bude hodne)
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-kotuce/shimano-kotuc-brzdovy-mt900-180mm-center-lock.html
Shimano RT-MT900-M brzdový kotúč, 180 mm, Center Lock s vnút. maticou, Ice Tech. Freeza
93,99 €
https://www.mtbiker.sk/forum/post864434.html#p864434
neviem preco sa shimano rozhodlo ist touto cestou, no co sa tyka spotrebaku brzd uz volim radsej inu znacku.
tie TRP su na sirsie platne typu napr. B01S, kedze menim brzdy co maju uzsie platne menim aj kotuce - vyskusam jazdit tento rok sram centerline podla ohlasov by mali byt ok.
// edit : nasiel som obrazok