chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
A nie je to jedno? Kto by sa uz len chcel dobrovolne nahanat so ziletkarom (a gramarom) po ceste, ze? Alebo inak, pod sa ponahanat (na tych tvojich 2.1 Ikonoch, alebo co to mas) po nejakych trailikoch. FYI, teraz v piatok v noci som si dal PR z PK na BK po asfalte na 1.2 kg tazkych 2.6" gumach, prekonal som si PR na crossovom biku. Co to znamena? Absolutne nic, kazdy nech si jazdi co mu vyhovuje a kolko mu vyhovuje (ze zihadlo 5) vzhladom na cas a priority v zivote.
Prosim aby sa to nezvrhavalo na osobne utoky ale drzme sa podstaty clanku. Ano dolu kopcom na narocnom traile bude ten objemnensi plast zrejme rychlejsi pri tom istom jazdcovi. Mtb ale zial, ze chvalabohu a chvalabohu, ze zial len o tom traile nie je
Znamena ze na krose si to flakal
Samozrejme keby som jazdil len traily tak mam tiez ine obutie btw mam teraz 2,35/2,25
Ale bohuzial ked z 60km vyjazdu mam 40km asfalt tak to nepojdem na kilovych gumach
Podla mna vam unika podstata clanku. Testovala sa rovnaka guma, v rovnakej zmesy v roznych rozmeroch (2.35, 2.6, 2.8 ) a rovnakych pomeroch tlakov (nie rovnakych tlakoch). Cize v mirovom pripade je to prechod z DHRII 2.35 na DHRII 2.8. Uz samotna DHRII guma je na asfalt maximalne nevhodna (tak naco to porovnanie s tvojou "cestnou" dva jednotkou?), takze tak, ako sa v clanku spomina, teraz si miro otestuje, ci ma pri vacsom rozmere lepsi grip a horsi valivy odpor alebo nie. Pri tej vymene plasta som bol osobne a veru na pohlad ta zmena drasticka vobec nebola (nie je to az taky velky rozdiel ako by si clovek myslel). Osobne si myslim, ze grip sa zlepsi, ale valivy odpor minimalne.
Ok ok ber ma trochu s nadhladom
Cez zimu som tiez rozmyslal co dat dopredu dokonca som zvazoval co sa mi tam max zmesti ale tak na testovanie nejak nemam prostriedky
K tej zime a snehu poviem toľko,že vpredu som mal doteraz najlacnejší high roller 2.3 a vzadu Hans dampf 2.35 v najobycajnejsej verzii a jazdilo sa mi geniálne funkovo a držalo to. A to nejazdim nejak pomaly. Úzke plášte sú do blata lepsie,lebo sa ním pretlačila na pevný povrch a musia sa aj nejak sami očistiť a to by pri veľkej šírke išlo horsie
V Pezinku to bola moja jednorazová skúsenosť s mokrým snehom,viac ich túto zimu vzhľadom na počasie asi nebude😆 mne to proste v týchto podmienkach fungovalo. Ďalšie polemizovanie o konzistencii blata a ideálneho rozloženia stuplov dezenu nechávam na iných
Keby ste mali zoradit plaste dozadu od Maxxisu podla najnizsieho valiveho odporu ako by to bolo?? Maxxis: Aggressor 2.3, Minion SS 2.3, Ardent 2.25 alebo dozadu Minion DHF 2.3 ?? Dik za podelenie skusenosti / rady...
Tak už mi teda mládenci prišli tie Vittoria BARZO a už som ich trochu pojazdil 😎 vyzerá to že z toho budú fajné univerzály. Na asfalte v horách veľmi rýchle a na snehu som s nimi prebrodil tak 10-15 cm vrstvu a celkom pohoda. Jedine na štrku dosť lietajú, ale to zas technicky eliminujem 👍😎 Dobré sú.
Ahojte. Tiež nad nimi uvažujem. Chcel by som ich na obe kolesá. Myslíte že by boli obstojné na trail bike? Jazdím hlavne suchý terén. Asfalt minimálne. Nevyhýbam sa ani ťažšiemu terénu. Zo značkou Vittoria nemám žiadne skúsenosti preto sa pýtam. Ďakujem za odpoveď
s tymto iba z casti suhlasim. Ja myslim, ze v pohode aj dopredu. V testoch nemali problem ani s tazkym terenom, dokonca aj do mokra. Vela ludi jazdi kombinaciu Barzo dopredu, Mezcal dozadu. Ja planujem Barzo na obe kolesa, vzadu 2,25 a vpredu 2,35. Potom sa treba pohrat s tlakmi a podla mna jeden z top plastov na XC/Trail jazdenie.
Ak niekto sleduje TrailHuntera tak ten jazdil tiez Barzo na oboch kolesach, aj ked v rozmere 27,5x2,6
Jazdím Barzo/Mezcal,... Jeden čas som mal Barzo vpredu na Stumpjumprovi ale moc sa mi to nepáčilo.. na ľahký rýchly trailbike v pohode ale na náročnejší terén by som to nedával, nato sú iné plášte
Tak by som povedal ako aj tu niektorí. Jazdím to v šírke 2,25 a aj dnes v tom snehu som sa musel dosť hrať s tlakom vzadu. Ikon 2,35 vpredu aj vzadu by mi spravil lepšiu službu, ale tento sneh bol extrém. Na tej foto som to normálne ťahal, ale vyššie na chate pod suchým už bolo miestami až 30 cm nového snehu, tak bike šiel na chrbát. Dolu tiež peklo, ale celkovo tento výjazd bol extrém. Napriek tomu hodnotím plášte Vittoria BARZO ako výborný kompromis. Dolu vo Varíne zas bola cesta bez snehu a tam potom ***** rýchlosť. Jazdil som s tým aj trail a tiež moc dobré, ale ja nie som jazdec vyslovene na tieto disciplíny, ale tu vo Fatre sa často musí jazdiť prírodný trail, alebo enduro či človek chce, alebo nechce. A komu sa nechce na každý výšvih meniť sadu plášťov, alebo kolies, tak BARZO sú ozaj super. Ľudia čo jazdia trail alebo enduro, tak skôr len na zadné koleso, ja som mal tiež vpredu Michelin FORCE AM, ale keď som dal BARZO na obidve kolesá, tak na pevnom podklade to necítiť. Ide to samo a úplne hladko a ticho. Napriek tomu sú to plášte čo majú okolo 700 g čo je dosť, ale ja mám zas extra ľahké kolesá, takže hmotnosť 700 g akceptujem. Teraz mám stroj celkom vyvážený na väčšinu výjazdov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Samozrejme keby som jazdil len traily tak mam tiez ine obutie btw mam teraz 2,35/2,25
Ale bohuzial ked z 60km vyjazdu mam 40km asfalt tak to nepojdem na kilovych gumach
Cez zimu som tiez rozmyslal co dat dopredu dokonca som zvazoval co sa mi tam max zmesti ale tak na testovanie nejak nemam prostriedky
Toto určite neplatí vždy a takto jednoznačne to ani nemôžeš myslieť vážne...
https://youtu.be/je1UyJRYhIg?t=509
Nie je to zrovna velmi "scientific" ale nejaku vypovednu hodnotu to snad ma..
Aku sirku si bral?
Ak niekto sleduje TrailHuntera tak ten jazdil tiez Barzo na oboch kolesach, aj ked v rozmere 27,5x2,6