chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
branomelis 200km cca Zobor a okolie a jeden 90km výjazd v kopcoch Žiliny a plášť bol na 100mm XC fulle. Praktický ten istý terén čo mi vydržal maxxis ikon DC 3000km a ešte ho budem jazdiť celú zimu na zadnom kolesi.
Akoze ja som mal ten ardent race na predku namiesto ikonu a akoze tie bocne stuple su malinko vacsie ale mal 800g, co mi pride brutal vela na to ze s ikonom to je skoro jedno a to iste. Potom som dal na predok wolfpack race 29x2,25 a ma 630g a drzi mega dobre !
Ja odporucam dozadu wolfpack speed 2,2, a na predok wolfpack race 2,4
@kondvi ..Práve mi to pripomína moje plášte tu v okolí Žiliny jazdené Len sa jedná o plášte na iné použitie, ale podobné opotrebenie (vytrhané segmenty, hodne rezných poškodení)..a samozrejme tie nájazdy mám podstatne vyššie. Určite aj tak 2500 a viac km. Jediný problém som mal s mojim obľúbeným plášťom Vittoria Martello na zadnom kolese. Tam som po mesiaci a 1000km pozoroval, že polka dezénu bola preč, tak šiel na predné a tam drží celkom slušne. A to sa zadnou brzdou snažím čo najmenej do šmyku ísť, ale tu v horách sa tomu jednoducho nevyhneš.
Akoze ja som mal ten ardent race na predku namiesto ikonu a akoze tie bocne stuple su malinko vacsie ale mal 800g, co mi pride brutal vela na to ze s ikonom to je skoro jedno a to iste. Potom som dal na predok wolfpack race 29x2,25 a ma 630g a drzi mega dobre !
Nieco som tu zachytil ze wolfpack maju nizku vydrz.. a ty si nebol spokojny s tou 2.2 vpredu ? Ci preco 2.4
S vydrzou este neviem povedat kolko vydrzia, moze byt ze malo lebo zmes je makka. Co sa tyka ci 2.2 alebo 2.4 tak preto lebo druhe koleso mam rekon 2,6WT a ma dako 63 cez stuple ci kolko, proste je to vacsi objem a je tam citit ze je to komfortnejsie ako race2,2
A vlastne do akeho terenu chodis ?
Mal som aj Wolfpack speed vlastnosti skvelé, mäkká zmes ale 1000km na zadnom kolese a väčšia polovica dezénu bola dola. A navyše 2.4 Wolfpack speed majú šírku cca ako Ikon 2.2 a výšku cca o 8mm menej ako Ikon.
Daj dopredu Ikon 2.2 3C dozadu DC a máš vybavené. Nič pokazis. Podľa toho ako si sám nevieš vybrať to značí že neprídeš na kraj potenciálu tých plášťov.
corratec presne tak som mal ja. Predný plášť som nahodil na zimný dopredu ten ostal ako nový a zadná 2.2 bola po 1000km zjazdena(prídem domov z práce pošlem ti fotku ako vyzerá). Je to na tebe keď chces na zadnom kolesi meniť plášť po 1500-2000km za nový alebo si kúpiš Ikon DC čo má väčšiu výdrž a rýchlosťou sú možno na tom rovnako. U hobikov je to aj tak nepodstatné či ti plast ušetrí 3W alebo nie
otazocka, ktory plast lepsie drzi, Cross King 2.3 alebo Fast Trak 2.3 ? ked je troska blato na Fast Trakoch si pripadam ako na lade. len uz si nepamatam, ci to na Cross Kingoch bolo lepsie. a pri brzdeni dolu kopcom to tiez je horsie. uz od vyroby ma Fast Trak akesi nizke stuple, ktore sa za kratky cas este zmensia a potom to ozaj slabucko brzdi. Cross King mi pride vzor agresivnejsi a hlavne je vyssi. rychlost a vahu az tak neriesim, skor mi poradte XC plast s lepsim gripom.
a este dodam, ak si niekto nevsimol. Cross King je velky rozdiel, ci je v sirke 2.2 alebo 2.3. pri sirke 2.3 maju stuple vacsiu plochu a hlavne cely vzor je vyssi, co beriem ako velke plus. takze ak Cross King tak jedine v sirke 2.3
Ja by som dopredu ikon nedával ak jazdíš občas aj v blate, dosť sa na ňom šmýka. Veľmi opatrne sa dá. Ale môže to byť aj moja zlá technika... Ardent race 2,35 je lepší dopredu podľa mňa ako taký univerzál Do sucha je ikon fantastický alebo tiež na zadné koleso ako univerzál na XC jazdenie
Ikon alebo ardent race dopredu jedine 3c (mokro zvládajú výrazne lepšie)
Do zadu pre výdrž DC(v mojom prípade 3000km), teraz som práve nahadzoval ardent race dopredu namiesto ikonu na skúšku (vzadu mam aspen 2.4)ardent race je vpredu trocha istejší ale aj s ikonom som bol spokojný (väčší objem, nižšie tlaky ako AR
A takto vyzerajú Tufo xc11 vzadu po necelých 300km a to nehovorím o veľmi slabuckej ochrane bocnic. Po 1000km by mohli ísť do koša ale šli skôr kvôli pustajucej bocnici...
ano 11ky boli dosť papierové,no ta XC 14ka má pevnejšie bočnice ako maxxis s EXo ochranou. vymienal som rekon 3C exo.
po 160km v Nizkych Tatrách (jasná a Svit)a orave nevidno ani minimalne odlupenia na zadnom... v predu drží krasne pri tlaku 1,6bar, dnes hned zabehnutý...
dám sem foto po 500km
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nieco som tu zachytil ze wolfpack maju nizku vydrz.. a ty si nebol spokojny s tou 2.2 vpredu ? Ci preco 2.4
A vlastne do akeho terenu chodis ?
Daj dopredu Ikon 2.2 3C dozadu DC a máš vybavené. Nič pokazis. Podľa toho ako si sám nevieš vybrať to značí že neprídeš na kraj potenciálu tých plášťov.
a este dodam, ak si niekto nevsimol. Cross King je velky rozdiel, ci je v sirke 2.2 alebo 2.3. pri sirke 2.3 maju stuple vacsiu plochu a hlavne cely vzor je vyssi, co beriem ako velke plus. takze ak Cross King tak jedine v sirke 2.3
Do zadu pre výdrž DC(v mojom prípade 3000km), teraz som práve nahadzoval ardent race dopredu namiesto ikonu na skúšku (vzadu mam aspen 2.4)ardent race je vpredu trocha istejší ale aj s ikonom som bol spokojný (väčší objem, nižšie tlaky ako AR
ano 11ky boli dosť papierové,no ta XC 14ka má pevnejšie bočnice ako maxxis s EXo ochranou. vymienal som rekon 3C exo.
po 160km v Nizkych Tatrách (jasná a Svit)a orave nevidno ani minimalne odlupenia na zadnom... v predu drží krasne pri tlaku 1,6bar, dnes hned zabehnutý...
dám sem foto po 500km