chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
A aka je to vpredu ta celorocna varianta?
Ja som teraz objednal 29x2.5 DHF maxxgrip ,tak som zvedavy ako to bude lepit
a neodvalovat?. BTW karbonovy bike nad 15 kg,to bude asi tou strunou ,vsak? Ja mam hlinikove riťmo teraz na 14.1 kg, strunu dostane na buduci rok na pajdu,kedze ten DW link bol na strunu navrhnuty a chlapci to na strune vychvaluju do nebies ,ale to uz budem na 15 kg,ako ty ?.
Taká o kompromosich... To čo drží v lete na suchu proste nemôže držať aj na blate aj na snehu...
15 je ešte pomerne v pohode... keď dám na svoj bajk sériové kolesá a pružiny tak atakujem 16kg ? Po okolí tu beha kopa hliníkov ktoré sú o kilo ľahšie a to ma štve...
Je to otázka priorít a hlavne financií ? Osobne beriem 15 kilovy trail/AM bike za normál. A kto nemá nadštandardné príjmy a extra nároky, tak s tým asi bude v pobode. Napokon je to aj tak hlavne o kondičke ako na či už ľahšom, alebo trochu ťažšom biku budeš jazdiť. Pokiaľ máš teda bike pre radosť a nie na preteky, tam to bude trochu iné ? Čo sa týka plášťov, tak tam beriem ešte hmotnosť do kila ako primeranú. Také plášte vydržia dosť, aj občasný bike park, aj celodenné jazdenie, s primeranou kondičku ?
Na leto je slusna kombinacia nobby nic dozadu (modry pasik) a dopredu oranzovy
pasik Hams Dampf neviem ako sa oznacuju tie zmesi- skusal som to, kamos to ma na HT a dobre to slo po asfalte do kopca aj to drzalo v zjazde na sotolinke korenoch kamenoch aj v klopkach. Pocitovo to islo o dooost lepsie ako kombo minion DHR a DHF aj to pekne tlmilo... Jasne ze to nie je uplne ako Miniony pri brzdeni v priamom smere ale nemato od nich daleko a ked je mokro tak to drzi podobne (lepsie sa cistia tie Hans Dampf podla mna)
za mna predny ideal na AM/EN na cely rok je assegai 3c maxxterra a dozadu DHR2 alebo Aggressor 2C dvojzmes ... ale naposledy co som kupil DHR2 tak po prvej jazde z martiniek sa tam asi potrhali kordy a plast ostal krivy,ma osmicku
Keby mali tie plné dojazdové gumy dobrý valivý odpor, nízke opotrebovanie a schopne podržali v mokrých a navyše strmých podmienkach, tak sa prvý hlásim, aby mi to pristálo na bicykli
Ďakujem za reakciu a info priateľu.
Presne tú tabuľku som aj pozeral, ale zrovna 18mm šírka, teda vnútorná šírka ráfiku v tej tabuľke nie je, čiže som ostal prekvapkaný ?, že keby tam dám biľu širšiu gumu aby sa nejak divno netvárila na tom ráfiku.
I keď tie 2.1 mastia po asfalte parádne….
Mnohy jazdia aj ine extremy a nemaju problem... Skus sam a uvidis 😀 Mne tiez neradili na tie rafky dat daco hrubsie, ale nemam problem... Samozrejme 18 uz nemusi byt v reali ono... Ako vravel Jaro, neskusiš nevieš 🤣
Kazdopadne treba mysliet na to ze sirka plasta na uzkom rafiku nebude taka ako uvadza vyrobca... Aby si neostal sklamany
Ahoj, ďakujem ti za reakciu.
Ide mi len o správnosť, respektíve ten správny pomer šírky ráfiku vs guma, aby som tam nedával zbytočne širší plášť ako je "zdravé". Lebo jazdím si mix, všetko a som už starší jazdec pohoďák.
Potvrdzujem.
Predtym som jazdil notoricke klasiky MX Minion DHF a DHR II. V Marci mi prisiel AM bike obuty na Schwalbe Dampf / Nick supertrail. Kupoval som hned aj nove kolesa a chcel som tie plaste zhodit a ako nejazdene predat. Napokon som ich nahodil a vyskusal. A su presne ako pises. Rychle a stabilne. Jedine minus oproti MX su pocitivo tvrdsie aj pri nizkych tlakoch, ale to sa da doladit, stacilo par vyjazdov a pohrat sa z uplne detailnymi tlakmi.
btw: aj MX Forekaster na AM jazdenie je fajn, pride mi trosku podcenovany. Ma dobru vahu aj schopnosti.
Na leto je slusna kombinacia nobby nic dozadu (modry pasik) a dopredu oranzovy
pasik Hams Dampf neviem ako sa oznacuju tie zmesi- skusal som to, kamos to ma na HT a dobre to slo po asfalte do kopca aj to drzalo v zjazde na sotolinke korenoch kamenoch aj v klopkach. Pocitovo to islo o dooost lepsie ako kombo minion DHR a DHF aj to pekne tlmilo... Jasne ze to nie je uplne ako Miniony pri brzdeni v priamom smere ale nemato od nich daleko a ked je mokro tak to drzi podobne (lepsie sa cistia tie Hans Dampf podla mna)
ahojte,
viete mi poradit sirku plastov prosim? cital som si prispevky vyssie, aj tabulku som pozeral (dakujem )
rozhodol som sa pre tieto schwalbe (mam 27.5 raf 19mm siroky - 584 x 19 bike je celopero Giant Trance 2 LTD)
budem aj dost slapat - hlavne sotoliny (zvaznice) sem tam nejaky zjazd (skratky, single trail), malinke skoky (ziadny bikepark) nic narocne
dopredu Schwalbe Nobby Nic Evo Super Trail 27.5x2.35" Addix Soft Folding Tyre (zlty pasik)
dozadu Schwalbe Nobby Nic Evo Super Ground 27.5" Addix E-50 Folding Tyre (modry pasik)
otazka -ta 2.35 je najsiria mozna odporucana na moj raf (ak som spravne pochopil co som cital)
je vhodne mat prednu sirsiu a zadnu uzsiu alebo pre moj ucel alebo je to zbytocne a mam tam dat dopredu aj dozadu 2.25 (spravne chapem ze v predu je sirsia a maksia kvoli trakcii a v zadu tvrdsia kvoli vydrzi pri flekovani a uzsia kvoli manevrovatelnosti? )
dlho som nejazdil, chcem aby ma to podrzalo ale ked pojdem s karbonovymi hardtailakmi sa previest tak nech tolko nefucim do kopca ak budem mat pre mna zybtocne siroke plaste vdaka
zlty = oranzovy (je tam uvedene Addix Soft), spekulujem len ci mi nestaci aj dopredu pri tom mojom jazdeni 2.25 kedze budem aj dost slapat... priapdne modry pasik aj dopredu (Addix Speedgrip)
kajto vĎaka, pozerám a típek tak (stopáž cca 28:50) hovori ze mu nepride rozdiel velky medzi 2.25 a 2.40 ked to za sebou v tych istych podmienkach na tom istom biku a s rovnakym dezenom a talkmi porovnaval (mespecnena bocnica sirsi a nespevnena bocnica uzsi) ze skor viac tlaky... tak neviem ci ma vyznam pre mna davat sirsi dopredu....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som teraz objednal 29x2.5 DHF maxxgrip ,tak som zvedavy ako to bude lepit
a neodvalovat?. BTW karbonovy bike nad 15 kg,to bude asi tou strunou ,vsak? Ja mam hlinikove riťmo teraz na 14.1 kg, strunu dostane na buduci rok na pajdu,kedze ten DW link bol na strunu navrhnuty a chlapci to na strune vychvaluju do nebies ,ale to uz budem na 15 kg,ako ty ?.
Taká o kompromosich... To čo drží v lete na suchu proste nemôže držať aj na blate aj na snehu...
15 je ešte pomerne v pohode... keď dám na svoj bajk sériové kolesá a pružiny tak atakujem 16kg ? Po okolí tu beha kopa hliníkov ktoré sú o kilo ľahšie a to ma štve...
Chcem vás poprosiť o radu.
Na horskom hardtail 29" bajku mám ráfiky 622x18 a osadené pneumatiky 52-622 29x2.10
Môžem na ten 622x18 ráfik osadiť aj pneumatiku 29x2.25 ? Nikde neviem nájsť info, že aký rozsah pneumatiky môžem nasadiť na 622x18 ráfik.
Ďakujem pekne za rady, pozdravujem všetkých s nech nám to jazdí !
Osobne pouzivam 2.35 na 20 mm rafkoch a pohoda 😀
Osobne pouzivam 2.35 na 20 mm rafkoch a pohoda ?
Ďakujem za reakciu a info priateľu.
Presne tú tabuľku som aj pozeral, ale zrovna 18mm šírka, teda vnútorná šírka ráfiku v tej tabuľke nie je, čiže som ostal prekvapkaný ?, že keby tam dám biľu širšiu gumu aby sa nejak divno netvárila na tom ráfiku.
I keď tie 2.1 mastia po asfalte parádne….
Ahoj, ďakujem ti za reakciu.
Ide mi len o správnosť, respektíve ten správny pomer šírky ráfiku vs guma, aby som tam nedával zbytočne širší plášť ako je "zdravé". Lebo jazdím si mix, všetko a som už starší jazdec pohoďák.
Predtym som jazdil notoricke klasiky MX Minion DHF a DHR II. V Marci mi prisiel AM bike obuty na Schwalbe Dampf / Nick supertrail. Kupoval som hned aj nove kolesa a chcel som tie plaste zhodit a ako nejazdene predat. Napokon som ich nahodil a vyskusal. A su presne ako pises. Rychle a stabilne. Jedine minus oproti MX su pocitivo tvrdsie aj pri nizkych tlakoch, ale to sa da doladit, stacilo par vyjazdov a pohrat sa z uplne detailnymi tlakmi.
btw: aj MX Forekaster na AM jazdenie je fajn, pride mi trosku podcenovany. Ma dobru vahu aj schopnosti.
viete mi poradit sirku plastov prosim? cital som si prispevky vyssie, aj tabulku som pozeral (dakujem
rozhodol som sa pre tieto schwalbe (mam 27.5 raf 19mm siroky - 584 x 19 bike je celopero Giant Trance 2 LTD)
budem aj dost slapat - hlavne sotoliny (zvaznice) sem tam nejaky zjazd (skratky, single trail), malinke skoky (ziadny bikepark) nic narocne
dopredu Schwalbe Nobby Nic Evo Super Trail 27.5x2.35" Addix Soft Folding Tyre (zlty pasik)
dozadu Schwalbe Nobby Nic Evo Super Ground 27.5" Addix E-50 Folding Tyre (modry pasik)
otazka -ta 2.35 je najsiria mozna odporucana na moj raf (ak som spravne pochopil co som cital)
je vhodne mat prednu sirsiu a zadnu uzsiu alebo pre moj ucel alebo je to zbytocne a mam tam dat dopredu aj dozadu 2.25 (spravne chapem ze v predu je sirsia a maksia kvoli trakcii a v zadu tvrdsia kvoli vydrzi pri flekovani a uzsia kvoli manevrovatelnosti? )
dlho som nejazdil, chcem aby ma to podrzalo ale ked pojdem s karbonovymi hardtailakmi sa previest tak nech tolko nefucim do kopca ak budem mat pre mna zybtocne siroke plaste vdaka