chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Stále hľadáme niečo do mokrého … ešte som nepočul zatiaľ alebo aj moje skúsenosti čo dobre drží … ja skúsim tohto roka Specialized .. combo … butcher-eliminator … už som ho jazdil minulý rok ale nie na kamene a mokré lístie a mokré pne … keď narazím na taký terén dám rezenciu 💪🏼✌️
Assegai maxxgrip 3C exo+ 29x2.5, na Martinkách tento víkend, jazda ako v kolajnici, 🤣🤭 do kopca citeľný odpor, no aktuálne som aj slabý, uvidíme postupne. Podmienky od suchých, koreňov a skál po mokré korienky a skaly a drží ako hluchý dvere 🤣😂😆
Zmeram este zajtra ked trochu ozije. Tlaky uvidime, kazda znacka to ma nejak inak. Tufo som jazdil aj 1,1. Sajble tak 1,4. Ale vacsinou to je dost pocitovo lebo merak netesni na ventilkoch a prefukuje tak blbo mera.
Ja mám 76-77kg a Tufo jazdim v lete: predok 1,0 - 1,1, zadok 1,1 - 1,2.. ale tento rok uz som fukal iba tak od oka, ked sa mi zdalo, ze je koleso mäkke, tak som trochu dofukol..
Tak kolo 80. V lete mozno 78, v zime 82 😁
+ Vybava.
Aktualne onza som nafukal na 1,1 a 1,3 ale zadok som potom este malinko sfukoval ked som siel dole.
Prechod z aspenu na porcupine je hodne citit ale nebolo to take strasne ako som myslel. Ten tvrdy stred ide slusne po asfalte, uvidime kolko vydrzi. Mozno teraz este zbytocne ho davat dozadu ked nie je sneh. Vpredu drzi solidne. Nemal som ani jeden pocit že by mi chcelo ujst koleso. Test bol v sobotu ked bolo solidne blatkovo. Bohuzial som to nemohol viac pustat lebo absencia predneho blatnika sposobila ze som sa krmil blatom. Keby bol stred rovnako makky ako bocne stuple tak by to asi drzalo aj na skalach ako kamzik. Ale to by nemali dlhu vydrz.
Tie tufo maju taku divnu gumu ktora sa pri vyssom tlaku chova ako tenisova lopticka co odskakuje
ja som si rozdiel medzi starym a SG nevsimol ziadny. pre mna je to identicky plast. ak tam rozdiely su, tak male a nepostrehol som ich. (okrem napisov na bocnici)
zalezi co jazdis. jazdil som 11 a 14. 14 uz je citit na asfalte, ze by to chcelo nieco ine, ale nieje to nic strasne. bezne snim jazdim asfaltove svihy. 11 zase v strmych zjazdoch zacina moc utekat.
nenahanam sekundy, tak mam 14 v zadu celorocne. ale uz mam na jar nachystane dve 11 - pojde aj dopredu a som zvedavy na rozdiel. s tufom som zacinal prave na 11 predok/zadok a zdalo sa mi, ze mi to nejak moc uteka v zjazdoch. smerom na hor bez problemov (urcite lepsie ako ikon) a tvrdych povrchoch krasne leteli (teda pocit po prechode z maxxisov).
...asfaltu sa snazim vyhybat a kvoli lahsim terennym vlozkam mam 14 na prednom a na zadnom 11 alebo 12 alebo 13 alebo mierne unaveny 14.
11 drzal a aj cosi vydrzal
12 prave obuvam na zaciatok dalsej sezony (cakam lepsie odvalovanie na tvrdom)
13 drzal ale vela nevydrzal, na tvrdom bol pomalsi ako 11 a asi podobny ako 14
XC11 som jazdil na od minuloročného Októbra do tohtoročného Apríla vpredu aj vzadu a boli to výborné plášte. Dokonca Február a Marec takmer výhradne iba asfalt. Potom som dostal na test Conti Dubnital a tie mám teraz už v druhej sade. Conti sú o čosi rýchlejšie, no hlavne išli nahodiť bezdušovo aj ručnou pumpu, čo pri Tufe zabudni
...no hlavne išli nahodiť bezdušovo aj ručnou pumpu, čo pri Tufe zabudni
...alebo stastie, alebo to je vhodna kombinacia rafik + pneu, ale vsetky Tufa som nahadzoval rucnou pumpou + prve 2-3 tyzdne zvyknem na novych jazdit bez tmelu ?
XC11 som jazdil na od minuloročného Októbra do tohtoročného Apríla vpredu aj vzadu a boli to výborné plášte. Dokonca Február a Marec takmer výhradne iba asfalt. Potom som dostal na test Conti Dubnital a tie mám teraz už v druhej sade. Conti sú o čosi rýchlejšie, no hlavne išli nahodiť bezdušovo aj ručnou pumpu, čo pri Tufe zabudni
Ak mas problem nafukat pumpou nový plášť stači dat dve vrstvy pásky a chyti rychlo..
Chlapi poradte univerzalne trailove plaste na bajk na zdvihy 150/140. bezne jazdenie, ziadna divocina, nech sa dobre odvaluju. Doteraz som mal vzdy iba XC a v tomto segmente zdvihov/plastov som novacik :-). Vdaka
Ako, Wolfpack sú fajn plášte, na flow traily, ten trail ideálny. No hovoríš ma zdvih 150/140 by som dal niečo agresívnejšie, lebo neviem načo taký zdvih potom a XC plaste na tom🤷♂️🤭☺️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kolko važiš ked jazdiš Tufo 1,1?--dik
Tak kolo 80. V lete mozno 78, v zime 82 😁
+ Vybava.
Aktualne onza som nafukal na 1,1 a 1,3 ale zadok som potom este malinko sfukoval ked som siel dole.
Prechod z aspenu na porcupine je hodne citit ale nebolo to take strasne ako som myslel. Ten tvrdy stred ide slusne po asfalte, uvidime kolko vydrzi. Mozno teraz este zbytocne ho davat dozadu ked nie je sneh. Vpredu drzi solidne. Nemal som ani jeden pocit že by mi chcelo ujst koleso. Test bol v sobotu ked bolo solidne blatkovo. Bohuzial som to nemohol viac pustat lebo absencia predneho blatnika sposobila ze som sa krmil blatom. Keby bol stred rovnako makky ako bocne stuple tak by to asi drzalo aj na skalach ako kamzik. Ale to by nemali dlhu vydrz.
Tie tufo maju taku divnu gumu ktora sa pri vyssom tlaku chova ako tenisova lopticka co odskakuje
zalezi co jazdis. jazdil som 11 a 14. 14 uz je citit na asfalte, ze by to chcelo nieco ine, ale nieje to nic strasne. bezne snim jazdim asfaltove svihy. 11 zase v strmych zjazdoch zacina moc utekat.
nenahanam sekundy, tak mam 14 v zadu celorocne. ale uz mam na jar nachystane dve 11 - pojde aj dopredu a som zvedavy na rozdiel. s tufom som zacinal prave na 11 predok/zadok a zdalo sa mi, ze mi to nejak moc uteka v zjazdoch. smerom na hor bez problemov (urcite lepsie ako ikon) a tvrdych povrchoch krasne leteli (teda pocit po prechode z maxxisov).
11 drzal a aj cosi vydrzal
12 prave obuvam na zaciatok dalsej sezony (cakam lepsie odvalovanie na tvrdom)
13 drzal ale vela nevydrzal, na tvrdom bol pomalsi ako 11 a asi podobny ako 14
...alebo stastie, alebo to je vhodna kombinacia rafik + pneu, ale vsetky Tufa som nahadzoval rucnou pumpou + prve 2-3 tyzdne zvyknem na novych jazdit bez tmelu ?
Ak mas problem nafukat pumpou nový plášť stači dat dve vrstvy pásky a chyti rychlo..
Chlapi poradte univerzalne trailove plaste na bajk na zdvihy 150/140. bezne jazdenie, ziadna divocina, nech sa dobre odvaluju. Doteraz som mal vzdy iba XC a v tomto segmente zdvihov/plastov som novacik :-). Vdaka
Ak budeš jazdiť rovnaké trasy tak imho nie je čo riešiť ...
Niečo zubaté do tohto blata ale nie zas príliš. Ja mám teraz nahodené od Schwalbe Magic Mary v predu a Nobby Nic vzadu.
ak to majú byť 29" tak odporúčam kombo Wolfpack Trail/Cross
mám také na predaj
https://www.mtbiker.sk/bazar/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/4705658/wolfpack-trail-a-cross.html
Ano, 29x2.4, Tubeless ready. @Dano5 vdaka za tip, zaradim ich do vyberu.
Ako, Wolfpack sú fajn plášte, na flow traily, ten trail ideálny. No hovoríš ma zdvih 150/140 by som dal niečo agresívnejšie, lebo neviem načo taký zdvih potom a XC plaste na tom🤷♂️🤭☺️