chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
[quote=""]lol maly odpor? ved maju horsi odpor ako NN a to je slusny pruser
pozri mlokov link
ale to bolo asi merane v terene a dajo planuje 60%asfalt, alebo sa mylim?
Je to měřené na speciálním testovacím stroji (v reálu pro různé povrchy nikdy nikdo tolik plášťů ještě neotestoval), v reálu to nejvíce odpovídá právě asfaltu. Na jiném povrchu to nemusí být úplně stejné, ale co je k dispozici něco málo měření pro pár plášťů v různém terénu, tak to vždy přibližně odpovídalo těm výsledkům z toho testovacího stroje.
Orientaci jak je který plášť rychlý to dává dobrou, ale je jasné, že když se dva pláště liší o málo, třeba pouze o 1W, tak už se nedá tvrdit, že ten o 1W lepší z testovacího stroje bude všude nutně rychlejší.
A pocitově se mi zdál SS vždy jasně pomalejší než RR a cca +- nastejno s NN. Ale stejně to může být se SS 09, který je třísměsový jinak, ten jsem ještě ani neviděl v reálu.
NN 2.1UST 08 vzadu najazdene asi 2000km 80% les 2.5 bar zjazdeny asi na 50% ale rozrezany o crepinu na chodniku,
musel som ho menit - opat NN, aj ked na buducu suchu sezonu by som dal dozadu RR
to o tej precitlivelosti na rozrezanie som uz viac krat cital, takze som si to overil v praxy, bohuzial
inak na tieto plaste nedam dopustit, prechadzal som na ne z pythonov
ten vacsi valivy odbor mi nevadi, ale to ako tieto plaste podrzia za to stoji
predny tiez NN, km rovnako ako zadny, zatial samozrejme ziadne znamky opotrebovania
Potrebujem poradit plast porovnatelny val. odporom s RR 2006/2007, ale o to lepsim zaberom.
Prevazne zvazujem Continental Speed King / Mountain King mozno kombinaciou. kto poradí?
Tohto tyzdna sa mi dostanu na testovanie plasteIRC Mythos XC II kedze je to plast s ktorym asi vela skusenosti nieje sam som zvedavy ako sa bude spravat. Takze kratku recenziu mozete cakat koncom tyzdna po nabehani nejakych km. Plaste dodal www.suncycle.sk
Tohto tyzdna sa mi dostanu na testovanie plaste IRC Mythos XC II kedze je to plast s ktorym asi vela skusenosti nieje sam som zvedavy ako sa bude spravat. Takze kratku recenziu mozete cakat koncom tyzdna po nabehani nejakych km. Plaste dodal www.suncycle.sk
Schwalbe Rocket Ron som podrobne skumal a nezdaju sa na omak vacsie supky ako RR-kludne ich skusim.
Nobby Nic sa budu predavat s cervenym a bielym behunom no tie paradne s cervenou bocnicou su urcene len pre Cannon.
Aby to malo aku taku vypovednu hodnotu tak este zajtra pojazdim a potom ich popisem. Zatial som s nimi cielene odjazdil zaberove vlastnosti na mokrych kamenoch, korenoch, blato do hlbky 6-8 cm. Trakciu na lesnom chodniku ( vyjazdena DH trat ) v zjazde po volnych kamenoch do priemeru zemiaka. Podrobnosti zajtra.
robert22: Zatial ich jazdim sice len 3200km, no som spokojny (mozno je to tym, ze som Maxxis-ak). Oba mam vsak kevlarove. Vzadu len 60TPI, kriz v strede vzorku je uz skoro neviditelny, no inac je dezen v pohode. Predny je eXC so 120TPI, ten je ako novy, vsak ho setrim vpredu.
vyhody: hmotnost, valivy odpor na pevnom podklade (zaber v bahne a zhorsenych adheznych podmienkach nehodnotim, treba sa naucit slapat), dizajn a netuctovka ako RR (pre mna)
nevyhody (relativne): "plavanie" biku na podklade s malymi a stredne velkymi kamenmi (aj ked je pravda, ze ich vozim dost natlakovane), no nic stasne, da sa to zmenit na vyhodu a aspon je zabava
Ja ich vozím tiež dosť nafúkané a to je pravda že trošku v štrku plavu ale zadanie bolo TVRDY A SUCHY POVRCH a tam sú tieto plaste perfektne . A ako píšeš aj mam ten dojem ako tu čítam že iná značka ako SCHWALBE nie je.
Ja ich vozím tiež dosť nafúkané a to je pravda že trošku v štrku plavu ale zadanie bolo TVRDY A SUCHY POVRCH a tam sú tieto plaste perfektne . A ako píšeš aj mam ten dojem ako tu čítam že iná značka ako SCHWALBE nie je.
perfektne s jednou nevyhodou ktora je vaha... kupovat si na suchy tvrdy povrch plaste co maju 570g(60TPI), co ti ja viem?
tmax, mas pravdu, ak si dobry bajker, tak aj na slikoch das vsetko... tieto plaste su fakt dobre akurat na hradzu - tam drzi vyborne, na ostatne povrchy nevhodny, mozno este prasne cesty, ale ani blato ani kamene, ani korene..., ale ak ho mas za 300 Sk ako ja (kevlar), tak ho budem kludne chvalit aj jazdit, lebo pomer cena/vykon...
okrem toho, ked sa mi nadula bublina na UST verzii a to dvakrat, hodil som ich hned do kosa
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pozri mlokov link
ale to bolo asi merane v terene a dajo planuje 60%asfalt, alebo sa mylim?
Orientaci jak je který plášť rychlý to dává dobrou, ale je jasné, že když se dva pláště liší o málo, třeba pouze o 1W, tak už se nedá tvrdit, že ten o 1W lepší z testovacího stroje bude všude nutně rychlejší.
A pocitově se mi zdál SS vždy jasně pomalejší než RR a cca +- nastejno s NN. Ale stejně to může být se SS 09, který je třísměsový jinak, ten jsem ještě ani neviděl v reálu.
musel som ho menit - opat NN, aj ked na buducu suchu sezonu by som dal dozadu RR
to o tej precitlivelosti na rozrezanie som uz viac krat cital, takze som si to overil v praxy, bohuzial
inak na tieto plaste nedam dopustit, prechadzal som na ne z pythonov
ten vacsi valivy odbor mi nevadi, ale to ako tieto plaste podrzia za to stoji
predny tiez NN, km rovnako ako zadny, zatial samozrejme ziadne znamky opotrebovania
ziadny defekt
Speed King
Mountain King
Prevazne zvazujem Continental Speed King / Mountain King mozno kombinaciou. kto poradí?
vdaka
Parada! Ako na zelanie
Nobby Nic sa budu predavat s cervenym a bielym behunom no tie paradne s cervenou bocnicou su urcene len pre Cannon.
vyhody: hmotnost, valivy odpor na pevnom podklade (zaber v bahne a zhorsenych adheznych podmienkach nehodnotim, treba sa naucit slapat), dizajn a netuctovka ako RR (pre mna)
nevyhody (relativne): "plavanie" biku na podklade s malymi a stredne velkymi kamenmi (aj ked je pravda, ze ich vozim dost natlakovane), no nic stasne, da sa to zmenit na vyhodu a aspon je zabava
perfektne s jednou nevyhodou ktora je vaha... kupovat si na suchy tvrdy povrch plaste co maju 570g(60TPI), co ti ja viem?
okrem toho, ked sa mi nadula bublina na UST verzii a to dvakrat, hodil som ich hned do kosa