chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
juro ,urci si co z toho co si vymenoval bude priorita-najcastejsie , univerzal nejestvuje....podla toho sa urci blizsie co by ti mohlo vyhovovat ,inak su to vsetko relativne pojmy....
marino radi dobre plaste ,ale pre teba uz to mozu byt brzdy ....podla vybranej priority
pripadne mozme dat aj stretko zachvilku -momentalne na mna lezie nejaky soplik,dam ti previezt na minionoch ...mne nevadia-prekusnem ich aj na asfalte do prace - casovku nerobim,ale u mna je priorita teren...takze traktory
edit" co sa tyka vzorky co som vozil tak moutain kingy II protection ,bol celkom fajn dezen vs odpor ,ale zas na bezdus , mi aj ta protection bocnica moc dobre nedrzala...a ani na jednom povrchu to nebolo uplne ono , kompromisy vsade...
Diky za rady ten highroller som pozeral aj sa mi pozdava, kvakob mozeme sa niekedy dohodnut na vyskusani tvojich minionov a uvidim. Este som zvazoval ardent na ten co hovorite?
ardenty jazdil aj gerson ,v terene zas az tak nedrzali podla jeho slov ...treba si naozaj urcit kde si to chces najviac uzit....vzdy je to kompromis cim mensi odpor na hladkom tvrdom povrchu tym menej istoty v zhorsenych podmienkach...
ak by si siel viac k "xc" kukni aj
Larsen TT ci crossmark
ardenty jazdil aj gerson ,v terene zas az tak nedrzali podla jeho slov ...treba si naozaj urcit kde si to chces najviac uzit....vzdy je to kompromis cim mensi odpor na hladkom tvrdom povrchu tym menej istoty v zhorsenych podmienkach...
Larsen TT ci crossmark
ten vynovený larsen po novom race TT DC TR 29 mam na predu, zatial len jedna jazda snehom ale vizerá že ostane na sezonu, len 2,0 v 29 nach, čo je ledva 50mm. na pohodové XC to stačí. odpor má malý na výšku štuplov, bočne rady su masivnejšie tak podržia viac ako ikon.
patky masivne, boky tiež, tlak drží skvele,nahodí sa aj lidl pumpou.
Potrebujem poradiť. Chcem na endurko (160/160) hodiť tvrdšie plášte s menším odporom na rýchlejšie jazdenie po asfalte (transfer), šotoline a lesných cestách (občas s voľnými kameňmi). Momentálne mám Magic Mary vpredu/Hans Dampf vzadu, oba 2,35", s dušou. Na zjazdy, zimu a blato je to OK, ale je to strašne pomalé. Od výroby som mal Hans Dampf vpredu/Rock Razor vzadu, oba 2,35". Uvažujem nad Rocket Ron alebo Racing Ralph, rovnaký dopredu aj dozadu, šírka 2,25". Čo si o tom myslíte? Uvádzam len Schwalbácke plášte, lebo tie jazdím posledné 2 - 3 roky a o iných nemám moc prehľad. Chcem na tom dať aj 1 - 2 maratóny a nechcem sa ušlapať na smrť. Horšia stabilita v teréne mi nevadí, s tým rátam.
Bacha potom na zmesi. Ked to chceš mať tvrdé. Mne ten Racing ralph odchádza veľmi rýchlo. Aby ti to aj nieco vydržalo.
A možno aj ten nobynic je overkill.
No zase na to co pise Mike, mi pride NN ako celkom vhodne riesenie. Je to velmi podareny all-round plast. Takze podla mna NN na Enduro bike rozhodne overkill nieje, naopak.
Dymone skús si dobre prečítať čo Mike napísal. Chcel tvrdú gumu vo veľmi úzkom profile na asfalt, šotolinu a lesné cesty.
Takze nechce to na vyslovene "enduro" jazdenie, preto som aj napísal ze ten NN môže byt overkill. Najmä na asfalt a tie zvážnice. Kľudne nejaký RocketRon/RockRazor. Rýchly plášť s dobrou oporou v zákrutách.
Viem o čom hovorím, frajerke som dal NN dopredu a je to overkill na bežné XC s dlhými presunmi po asfalte. 26"x2,35
Dík za reakcie. RockRazor som mal od výroby vzadu a ten sa asi približuje tomu, čo potrebujem.
Dnes som v obchode pozeral Maxxis Minion SS 2,30" a ten sa mi pozdával - rýchly stred a vyššie bočné štuple. A hlavne cena, za cenu dvoch by som mal jeden Schwalbe (takmer)...
To na také rýchlejšie pojazdy na bežnom teréne. Na enduro a do mokrejšieho terénu mám MagicMary a HansDampf.
Ja mam na asfalt a polne+lesne cesticky vpredu rocket ron a vzadu thunder burt vsetko 2.25. Na lesne traily a tazsie podmienky potom vpredu nobbynic a vzadu racing ralph tiez 2.25.
Ale ten koho nebavi prezuvanie kludne moze zvolit dopredu nobbynic a dozadu racingralph, nezabije ho to ani na asfalte a nemusi sa bat to sem tam aj pustit..
osobne ked idem na vyjazd, tak potrebujem mat plaste na ten najhorsi teren, ktory ma stretne - takze nevymyslam, ci tam bude 5, alebo 10km presunu po asfalte ...
Ja teraz neprezúvam vôbec, ale nebránim sa tomu. Mne nejde o tie presuny, ale o to, že tie plášte sú sakra pomalé na bežných šotolinových cestách a zvážniciach. Príklad: 5 km som v miernom zjazde po šotoline, s občasnými rovinkami a kratučkými výšľapmi naháňal chalana na 29" pevňase. On v strmších pasážach ani nepedáloval a bez problémov mi utiekol 200 - 300 m. Ja som vyhnal tep na 166 - v zjazde!!! A to som mal natlakované na 2 bary.
Keby som mal vždy obuté na najhorší možný terén, tak to jazdím celý rok na Wetscreamoch
Radšej chcem rýchlejšie plášte s tým, že prežijem aj nejaké občasné blato...
Musim suhlasit s KinDom .. to ze kus viac maknes na asfalte ta nezabije, ale to ze ta nepodrzi plast v nejakej (hoc kratkej) pasazi, sa moze celkom vypomstit. Samozrejme ze zalezi aj od stylu jazdy. Ja si to napriklad v zjazdoch chcem vyslovene uzit, preto radsej preferujem overkill a ten presun domov idem normalne v klidku a nejaka ta strata energie ma vobec netrapi. A zaroven podla merania valiveho odporu v odkaze vyssie, je na tom NN velmi dobre. Samozrejme nevidim dovod preco nepouzit aj rychlejsie plaste, ak je to vyslovene poziadavka.
Nejde len o asfalt. Jasné, že keď pôjdem jazdiť extrémnejší terén, tak tam tieto plášte nebudem dávať. Na to už mám obutie. Ja potrebujem alternatívu na rýchlejšie pojazdy, prípadne nejaký ten maratón. Prezúvanie mi nevadí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
marino radi dobre plaste ,ale pre teba uz to mozu byt brzdy ....podla vybranej priority
pripadne mozme dat aj stretko zachvilku -momentalne na mna lezie nejaky soplik,dam ti previezt na minionoch ...mne nevadia-prekusnem ich aj na asfalte do prace - casovku nerobim,ale u mna je priorita teren...takze traktory
edit" co sa tyka vzorky co som vozil tak moutain kingy II protection ,bol celkom fajn dezen vs odpor ,ale zas na bezdus , mi aj ta protection bocnica moc dobre nedrzala...a ani na jednom povrchu to nebolo uplne ono , kompromisy vsade...
To je pravda som sa trosku sekol ked zoderiem budem riesit nieco ine.
Larsen TT ci crossmark
Dakujem za rady.
Larsen TT ci crossmark
ten vynovený larsen po novom race TT DC TR 29 mam na predu, zatial len jedna jazda snehom ale vizerá že ostane na sezonu, len 2,0 v 29 nach, čo je ledva 50mm. na pohodové XC to stačí. odpor má malý na výšku štuplov, bočne rady su masivnejšie tak podržia viac ako ikon.
patky masivne, boky tiež, tlak drží skvele,nahodí sa aj lidl pumpou.
http://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews?b=schwalbe&max=42&min=15&minpr=6&maxweight=760
A možno aj ten nobynic je overkill.
Takze nechce to na vyslovene "enduro" jazdenie, preto som aj napísal ze ten NN môže byt overkill. Najmä na asfalt a tie zvážnice. Kľudne nejaký RocketRon/RockRazor. Rýchly plášť s dobrou oporou v zákrutách.
Viem o čom hovorím, frajerke som dal NN dopredu a je to overkill na bežné XC s dlhými presunmi po asfalte. 26"x2,35
Dnes som v obchode pozeral Maxxis Minion SS 2,30" a ten sa mi pozdával - rýchly stred a vyššie bočné štuple. A hlavne cena, za cenu dvoch by som mal jeden Schwalbe (takmer)...
To na také rýchlejšie pojazdy na bežnom teréne. Na enduro a do mokrejšieho terénu mám MagicMary a HansDampf.
Ale ten koho nebavi prezuvanie kludne moze zvolit dopredu nobbynic a dozadu racingralph, nezabije ho to ani na asfalte a nemusi sa bat to sem tam aj pustit..
ako casto prezuvate ?
ci mate rezervnu sadu kolies ?
osobne ked idem na vyjazd, tak potrebujem mat plaste na ten najhorsi teren, ktory ma stretne - takze nevymyslam, ci tam bude 5, alebo 10km presunu po asfalte ...
Keby som mal vždy obuté na najhorší možný terén, tak to jazdím celý rok na Wetscreamoch
Radšej chcem rýchlejšie plášte s tým, že prežijem aj nejaké občasné blato...