chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Kto by niekedy hľadal vo fórach,či sa vojde 2,8 plášť do boost vydlice na 35mm rafik,tak odpoveď je áno ? konkrétne je to maxxis dhr 27,5x2,8. Šírku má presne 2,8,meral som to aj mikrometrom. Ešte som to nejazdil,tak som celkom zvedavý,či nejak pocitim extra grip ako to tvrdia na bikeradar
Po niekoľkých jazdách vnímam ako obrovské plus perfektne tlmenie malých nerovnosti. Tlak nepíšem, pretože každý má inú hmotnosti. Okrem toho má fakt fenomenálny grip. Po ďalšie som si mohol pritocit pomalú kompresiu na vidle a tým pádom sa mi zbytočne nezanara pri brzdení. Dozadu by som taký plášť nedával,vpredu to má fakt viac plusov.okrem hucania po asfalte neviem o ničom výrazne negatívnom.
Jazdí niekto na cestaku plášte 700x30 ??? Viem, že teraz sa štandardne vozia 700x28. Ja som doteraz som vzdy jazdil max 700x25. kedze som širšie do bicykla nenarval. Najnovšie mám zálusk na cannondale synapse a vacsinou ich dodavaju s plášťami 700x30. Nie som chrt a ani nenahánam sekundy. Nebude to už jak MTB ??
sa asi este roztiahne - Ikon 2,35 na 30mm rafku 62mm - ak budem zan hladat nahradu asi sa budem musiet popozerat po 2,6"
mipro prosim ta, vedel by si este zmerat vysku plastov?
uz ked som prechadzal z 2,2" na 2,35" dost mi to zvacsilo priemer kolesa a citil som to na prevodoch. stale zvazujem 2,6" plaste no ta vaha ma odradza a ak to este naberie na vyske musel by som uz asi menit aj kazetu s vacsim rozsahom alebo ubrat 2z na prevodniku.
GaliPetto máš pravdu nejde všetko do jedného váha, odpor a ochrana rozmýšľam nad continental cross king a do zadu race king a váham ešte nad schwalbe rocket ron liteskin len neviem ci mi vydržia ako bezduse kezde si liteskin...
Tá kombinácia Contík by mohla byť dobrá. Predošlé verzie so zosilnenými bočnicami boli ťažké a tvrdé. Údajne je to už ale OK. Tie staré (plechové) som mal a nebola to dobrá voľba pre tú ich nepoddajnosť.
Posledné dva roky jazdím Švalbáky s ochranou bočnice a myslím, že môže byť. V horších podmienkach však slabšie podržia. (len raz som musel dofúknuť pre pokles tlaku kým nebol defekt zalepený) Začali mi však pomere skoro (po roku) presakovať (tmel, resp. len priezračná tekutina) Dám im (novým) túto sezónu ešte jednu šancu.
Predpokladám, že liteskiny nebude ani vhodné použiť ako bezduše. (ani nie sú na to uspôsobené)
Bezdušáky jazdím cez 10 rokov a iné už ani nechcem. Mám za chrbtom skoro stovku maratónov a len dvakrát ma nechali. Prvý krát keď som mal tmel vysušený (moja chyba) a druhý prieraz bol taký, že by tú dierisko na bočnici nezalátal už ani krajčír.
maxxis ikon 2,35 3C maxxspeed po roku jazdenia - hrubym odhadom 8-10t. km - snazil som sa byt co najviac mimo asfalt, no boli aj dlhsie presuny. najviac asfaltu dostal teraz na jar a v zime ked bolo mokro. jazdeny ako bezdusak.
2,35 dual tazko zozenies, ak sa vobec realne vyraba navyse by mal prisernu vahu.
za mna velka spokojnost - kym na tom nejazdis vela asfaltu vie vydrzat - zo zaciatku lezie dolu rychlejsie no neskor uz trva pomerne dlho kym sa zoderie.
crossový bajk chcem prestavať na také "ľahšie" mtb-čko, proste na karpatské staré asfaltky, poľné a ľahšie lesné cestičky, žiadne traily a podobne...
čiže väčšina jazdy po spevnenom povrchu
budú tieto continentaly mimo pevnej cesty OK? či ten dezén nie je moc jemný a radšej niečo "zubatejšie", príde mi to také skoro gravel, má niekto skúsenosti 29x2"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po niekoľkých jazdách vnímam ako obrovské plus perfektne tlmenie malých nerovnosti. Tlak nepíšem, pretože každý má inú hmotnosti. Okrem toho má fakt fenomenálny grip. Po ďalšie som si mohol pritocit pomalú kompresiu na vidle a tým pádom sa mi zbytočne nezanara pri brzdení. Dozadu by som taký plášť nedával,vpredu to má fakt viac plusov.okrem hucania po asfalte neviem o ničom výrazne negatívnom.
ma to zmysel, tiez to tak mam
dnes som to pomeral na rafiku i30:
rekon 2,6 je realne 2,56 (rozdiel cca 1mm)
ikon 2,6 je realne 2,48 (rozdiel cca 3mm)
proste dokonale tak som si to predstavoval
Vittoria Barzo 29 x 2,35 na rafiku wtb st i29 (29mm vnutorna sirka)
58 mm
mipro prosim ta, vedel by si este zmerat vysku plastov?
uz ked som prechadzal z 2,2" na 2,35" dost mi to zvacsilo priemer kolesa a citil som to na prevodoch. stale zvazujem 2,6" plaste no ta vaha ma odradza a ak to este naberie na vyske musel by som uz asi menit aj kazetu s vacsim rozsahom alebo ubrat 2z na prevodniku.
Posledné dva roky jazdím Švalbáky s ochranou bočnice a myslím, že môže byť. V horších podmienkach však slabšie podržia. (len raz som musel dofúknuť pre pokles tlaku kým nebol defekt zalepený) Začali mi však pomere skoro (po roku) presakovať (tmel, resp. len priezračná tekutina) Dám im (novým) túto sezónu ešte jednu šancu.
Predpokladám, že liteskiny nebude ani vhodné použiť ako bezduše. (ani nie sú na to uspôsobené)
Bezdušáky jazdím cez 10 rokov a iné už ani nechcem. Mám za chrbtom skoro stovku maratónov a len dvakrát ma nechali. Prvý krát keď som mal tmel vysušený (moja chyba) a druhý prieraz bol taký, že by tú dierisko na bočnici nezalátal už ani krajčír.
Dal si 3C dozadu? Nie je to skoda? Nestaci vzadu DC?
za mna velka spokojnost - kym na tom nejazdis vela asfaltu vie vydrzat - zo zaciatku lezie dolu rychlejsie no neskor uz trva pomerne dlho kym sa zoderie.
Divne
Asi nerataju s tym ze to niekto dava dozadu
čiže väčšina jazdy po spevnenom povrchu
budú tieto continentaly mimo pevnej cesty OK? či ten dezén nie je moc jemný a radšej niečo "zubatejšie", príde mi to také skoro gravel, má niekto skúsenosti 29x2"
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-double-fighter-iii-reflex-29x2-0-drot.html?fbclid=IwAR0G_qcZSuZlhI27LCuft7tVFrXre7m5zM_df1rlzVFW2B7QZPz5w_vfG5o
doteraz som tam mal 29x1,75" Schwalbe Land cruisery, ten dezén je fajn, ale v 2" som ich nenašiel...
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/schwalbe-plast-land-cruiser-plus-28x1-75-47-622-50tpi-970g-drot.html
savings Continental Double Fighter III Reflex 29x2.0" plášť, drôt
15,79 € savings
MOC 31,90 €