chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
rekon vyzerá dobre ako zadný plášť, daj vedieť ako sa ti pozdáva, Ja ho tiež po jarnom blate plánujem dať na električku dozadu. Už som ho mal vpredu na kolese čo som kupil tu v bazáre, ale presne len jednu jazdu, prišlo mi, že to horšie zatáča a drží v náklone ako Tufo XC14 tak šiel odpočívať do police...
barzo sice nemam, no mazza aj martello su na 35mm rafe opticky take slabe 2,4. pre mna riadny skok nakolko som jazdil bud 29x2,6 alebo 27,8x 2,8. pocitovo ale ziaden rozdiel
Mam dva pary kolies. Na jednom v predu, zadu Ikon ( bolo obute na LUX CFR ) a na druhom Barzo + Mezcal.
Ikony su rychle plaste na sucho ale ked je mokro, blato tak ziadna slava to neni. Barzo+ Mezcal je rozhodne univerzalnejsie riesenie a porovnatelne rychle s Ikon. Na Vittoriach som este drzku nehodil U mna ale aj tak zatial vyhrava Racing Ray+ Racing Ralph.
Ma niekto skusenosti s plastami Conti Race King performance a Schwalbe HURRICANE RG? Potreboval by som porovnat 3 veci, rychlost, odolnost proti defektom a vydrz plasta.
Aké máte skúsenosti z nahadzovanim Tufo bezdusakov? Dnes som skúšal nahodiť xc 14 a 12, ale je to boj. Maxxis aj Vittorie som vždy nahodil v pohodicke servisnou pumpou. Pri tufo je to nechytacka...ešte žiadne plaste sa tak nahofby nenahadzovali. Zajtra vyskúšam kompresor.... ?
Aké máte skúsenosti z nahadzovanim Tufo bezdusakov? Dnes som skúšal nahodiť xc 14 a 12, ale je to boj. Maxxis aj Vittorie som vždy nahodil v pohodicke servisnou pumpou. Pri tufo je to nechytacka...ešte žiadne plaste sa tak nahofby nenahadzovali. Zajtra vyskúšam kompresor.... ?
S Tufo mam vzdy problem.. dost tazko sa nahadzuju uz len na rafik (mtb aj cestne).. s pumpou som mal ale problem skoro s kazdym plastom, pouzivam bud kompresor, alebo podomacky vyrobeny booster...
ale najvacsi problem je vzdy s tym, ze nechcu naskocit uplne po celom obvode, musim to vzdy totalne nabombovat a az potom pride to posledne puknutie..
Páska je nová aj rafky Duke...není na nej nič vytlačené.. ako hovorí Miidlo, išli veľmi ťažko už len na ráfik. S Vittoriou som takéto problémy veru nemal.
heh pisal som uz tusim niekde pod clanok. pumpou ako som si uz zvykol ani omylom. jeden siel s boostrom bez jadra ventilu. druhy nicim skusal som vsetko mozne. nakoniec dusa pomohla. a to som teraz cez zimu asi 3x prehadzoval medzi kolesami 2.6" 2C rekony - ventil s jadrom, pumpa a nafukal som akoby tam bola dusa. ale tufa maju taku zvlastnu gumu - pocitovo fakt gumu. ani mi nesfukuju - maxxis som musel 1-2x do tyzdna prifuknut. tufa mam obute uz 2 tyzdne a este som nefukal.
nieje problem ani v paske ani v rafku (ine plaste obujem bez problemov, tufo problem) - co tak citam, je to vlastnost - mohli by na to casom popracovat.
tak ja mam s Tufami podobnu a zaroven opacnu skusenost = 2x XC14 a 1x XC13 nahodene na prvu beznou servisnou pumpou (bez jadra ventilu) - tlak drzali aj bez tmelu velmi dobre (kym som ich trochu neprebehol pomedzi ostrejsie kamene ) - kolesa DTSwiss X1700 a XRC1501
Ono rozdielnost skusenosti bude sposobena asi tym, ze tazkost/lahkost nahodenia vzdy zalezi od kombinacie plast + rafik, nikdy nie od plasta samotneho.. Takze povedat, ze plast xyz ide nahodit lahko/tazko je od veci..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ikony su rychle plaste na sucho ale ked je mokro, blato tak ziadna slava to neni. Barzo+ Mezcal je rozhodne univerzalnejsie riesenie a porovnatelne rychle s Ikon. Na Vittoriach som este drzku nehodil
Ake Schwalbe modre či cervene ?
S Tufo mam vzdy problem.. dost tazko sa nahadzuju uz len na rafik (mtb aj cestne).. s pumpou som mal ale problem skoro s kazdym plastom, pouzivam bud kompresor, alebo podomacky vyrobeny booster...
ale najvacsi problem je vzdy s tym, ze nechcu naskocit uplne po celom obvode, musim to vzdy totalne nabombovat a az potom pride to posledne puknutie..
nieje problem ani v paske ani v rafku (ine plaste obujem bez problemov, tufo problem) - co tak citam, je to vlastnost - mohli by na to casom popracovat.