chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Nechce sa mi googlit tak nahodim rychlu otazku, ak sa pytam na totalnu *****vinu co som si mohol vygooglit tak sa predom ospravedlnujem.
Ako nahadzujete bedzusove plaste pomocou duse ked treba plast aj tak zhodit z patiek a dusu vybrat?
Dik za vysvetlenie
Toto je nový plast maxxis Ikon tlr 29x2,20. Nahadzoval som ho asi 3x...Päťky zaskočili vzdy. To je na reklamáciou, predpokladam. Neviem, čo ja robím zle. Koleso je samozrejme vycentrovane...
Je to sunt do koša ,reklamuj
Keď som kúpil ikona pred x rokmi ako novinku bol vždy krásne rovný.lahky. odolny.casom výrobky od maxisu začali mať vady.pribrali....už to nekupujem..
Toto je nový plast maxxis Ikon tlr 29x2,20. Nahadzoval som ho asi 3x...Päťky zaskočili vzdy. To je na reklamáciou, predpokladam. Neviem, čo ja robím zle. Koleso je samozrejme vycentrovane...
Caute,zhanam plast,ktory je v tvrdsej-dvojzmesovej zmesy s vystuzenymi bocnicami u maxxis take nieco neexistuje,tam treba kupit 3c zmes a potom sa da aj rozne verzie bocnic,ale pre mna su to vyhodene peniaze davat 3 zmes na zadne,nevie niekto ci ine spolocnosti wtb,scwalbe,maju take nieco v tvrdsej zmesi pevnejsie bocnice ako napr.exo+/doubledown u maxxisu,?
Ma niekto reálne skúsenosti v porovnaní týchto dvoch plastov na prednom kolese:
Maxxis forekaster 2.35 DC 120 tpi
Maxxis Rekon 2.4wt 3C 60 tpi
Najmä v gripe pri tlaku cca 1.4-1.5
Skusal som vyssie tlaky nad doporucenymi, s ideou ze tvrde mtb gumy budu mat maly odpor.
Bolo to trapenie, tak som dal cca 1,8bar doporucenych a zrazu off/onroad odpor je mensi... Kto ma podobnu skusenost ? https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
Nenapisal si, ake plaste si mal. Kedze kazdy plast je iny, tak sa inak sprava pri roznych tlakoch. Tiez su niektore tvarovane do "hranata" a ine do "gulata". Napr. taky Black Jack, co som mal kedysi, nafukany na tvrdo po ceste letel, lebo mal suvislu stredovu liniu.
vyskytli sa mi v garazi Minion DHR II 3C Maxxterra v rôznych štádiách opotrebovania ... postujem poneac tu v minulosti boli otázky ako vyzerá dezén po smrti ...
Ten druuhy v pohode ale ten prvý je za mňa už po smrti... Zbrusene hrany, jazdné vlastnosti sú už dávno ta tam, takému plášťu sa už nedá veriť a je častokrát nepredvídateľný
V pohode dezén na pojazdenie, však to je mäkká zmes, tá už po pár jazdách sa tvári všelijako ja by som to ešte pojazdil, úplne v pohode, sa mi zdá, že tu podaktorí majú veľa peňazí Nepoviem keby bol zodratý a štuple by vyzerali ako smislick guma
Ludkovia zlatí jazdíte niekto Schwalbe Magic Mary oranžovú (super trail) a Nobby Nic modrý (Super Ground) v 29x2,4 ? Ja som sa včera konečne rozhýbal a nahodil ich na také lacné rezervné kolesá a odpadol som. Tažké je to dovedna dosť podobne ako moja obľúbená kombinácia Assegai 2,5 a DHR 2 2,4 Exo v Max Terra verzii, ale teda skúšal som to zatiaľ po meste, (schody, tráva ,kocky, asfalt, štrk) a gúľa sa to až neuveriteľne dobre na to aký to má dezén a hmotnosť. Nobby v tomto rozmere pritom má už fakt dosť slušné štuple a ja casing a Mary ani nevravím, tam je casing jak na DH plášti a pritom to má označenie "trail", ledva som to obul... Vyzerá to, že by aj nejaký ten trn a skalu vydržať. S Maxxismi som pritom veľmi spokojný, aj som na ne zvyknutý, ale chcel som niečo čo by nebolo ako kotva, lebo niekedy mám pocit, že sa negúľajú ani dole kopcom nie to ešte hore. Dnes ak nebude liať večer ich pojdem skusiť na Zoborskom prachu a štrku a možno aj blate miestami, tak podám hlásenie...
Síce v 27,5x2,35, ale jazdím už asi 3 sezóny. Prešiel som na ne z Maxxis Minion DHF + DHR2 keď ich Maxxis dodával totálne krivé. Späť som sa už nevrátil, veľmi som s nimi spokojný.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako nahadzujete bedzusove plaste pomocou duse ked treba plast aj tak zhodit z patiek a dusu vybrat?
Dik za vysvetlenie
Keď som kúpil ikona pred x rokmi ako novinku bol vždy krásne rovný.lahky. odolny.casom výrobky od maxisu začali mať vady.pribrali....už to nekupujem..
Nebojoval si s nim pri nahadzovani?
Maxxis forekaster 2.35 DC 120 tpi
Maxxis Rekon 2.4wt 3C 60 tpi
Najmä v gripe pri tlaku cca 1.4-1.5
Ardent som na prednom nemal.to písal niekto iný.
Ardent race bol v predu celkom dobrý.
Bolo to trapenie, tak som dal cca 1,8bar doporucenych a zrazu off/onroad odpor je mensi... Kto ma podobnu skusenost ?
https://axs.sram.com/guides/tire/pressure