Kategórie
Bike-techAké kotúčové brzdy na MTB? # MTB # skúsenosti # poradenstvo # rady # jazda do kopca # technika jazdy # technické otázky
chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
77,99 €
-19%
MOC 113 €
-15% Shimano Deore XT BL-M8200/BR-M8200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky P03A
191 €
-15%
MOC 225 €
-17% Shimano BL-MT200/BR-MT200 hydr. zadná brzda, pravá, Post Mount, had. 1 400 mm (OEM)
23,99 €
-17%
MOC 28,99 €
savings Shimano XTR BR-M9100 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + plat. K02Ti
202 €
savings
MOC 295 €
-5% MAGURA MT Sport hydraulická brzda, páčka 2-finger, predná/zadná
51,99 €
-5%
MOC 61,99 €
savings MAGURA MT Trail Sport hydr. brzdy, 4-piest/2-piest, páčky 1-Finger HC
132 €
savings
MOC 229,90 €
-14% Shimano BL-MT200/BR-MT200 hydr. zadná brzda, pravá, had. 1 600 mm, OEM
24,99 €
-14%
MOC 28,99 €
-40% Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm, OEM
129 €
-40%
MOC 215 €
savings Shimano XTR M9120 hydr. predná brzda, 4-piest, Post Mount, had. 1 000 mm + platn. N30A
198 €
savings
MOC 315 €
savings Shimano Altus BR-MT200/BL-MT201 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm + platničky B01S
23,99 €
savings
MOC 39,99 €
savings Shimano SM-HB20 Center Lock matica pre pevnú os, 15/20 mm
5,90 €
savings
MOC 10,99 €
savings Shimano zadný adaptér pre brzd. kotúč, 160 mm, Flat Mount
9,19 €
savings
MOC 15,99 €
SRAM Disc Brake Servisný kit brzdové páky - Gen 2 Level Ultimate/TLM/TL
37,99 €
MOC 50,99 €
Tie Tektrá čo máš sú síce asi to najlacnejšie čo sa dá bez mrazenia v chrbte namontovať na bike a naozaj to nie sú hviezdy brzdného účinku ani dávkovateľnosti, ale za tú cenu je to znesiteľná brzda. A celkom spoľahlivá (aj keď ja by som ju nebral). Na XC jazdenie určite stačí. Ešte môže byť problém v znečistených alebo ojazdených platničkách, kotúčoch, prípadne zavzdušnení, ale skôr hlavným problémom budú nerealistické očakávania.
Existujú tu síce jedince schopné montovať Sainta alebo Code na XC biky, ale to skôr spadá do kategórie "veľa peňazí, ale málo rozumu".
Dakujem
Ale ak chceš silou-mocou niečo iné, nech sa páči:
Formula ORO K18
Avid Juicy ktorékoľvek, ale tie sa od budúceho roku nerobia, takže skôr Elixir 5 alebo R
Shimano ktorékoľvek z radu od Deore cez SLX, XT k XTR (ale ani non-series 486 či 575 nemusia byť zlé)
samozrejme sú aj ďalší výrobcovia hydraulických bŕzd, ale s nimi som nemal nejakú výraznejšiu česť (okrem videnia vo výklade alebo na cudzom biku), napr. Hope
dnes vlastne ani neexistuje bežne predávaná hydraulická brzda, ktorá by nezvládala svoje nasadenie (na Slovensku by si musel asi dlho a zrejme neúspešne také niečo hľadať), a to platí aj o tých Tektrách - sú konštrukčne nic moc, ale zvládajú, na čo sú určené, a aj spoľahlivosť ujde
inak platí, že Shimaná hlavne a do veľkej miery aj Formulky majú pozvoľný nástup, Avidy hryzú, staré Juicy viac, nové Elixiry menej
(dnes vlastne ani neexistuje bežne predávaná hydraulická brzda, ktorá by nezvládala svoje nasadenie) existuje.. Brzda na ktorej po kúpe musíš vymeniť platničky aby brzdila podľa mňa nezvláda "svoje nasadenie" a to neviem či to pomôže. Hovorím o Hayes Stroker, pekné brzdy do vitrínky. K18 podľa porovnávania budú to isté.
Shimanami nič nepokazíš, XT sú veľmi dobré brzdy a cena je podľa mňa neskutočná, kupkolo.cz 163 Eur+- bez kotúčov, bezúdržbové brzdy. Neviem čo u niekoho znamená pozvoľný nástup. XTčka stlačíš a vždy zabrzdia.
ja osobne poškuľujem po Avid Elixir ale to je tá cena x2.
No a keď si všetky spomenuté brzdy zadáš tu do vyhľadávania tak nájdeš veľa veľa popísaného....
Vrchny cenovy strop som schvalne nepisal pretoze to vsetko zalezi od kvality brzd a od toho ako sa mi budu poznavat,takze cenovy strop nemam
nieje to vzdy o prasati ale hl. o platnickach a kotucoch
Kusave brzdy zboznujem, je na ne spolah a viem, ze ked to potrebujem zabrzdit tak su na to pripravene, za akejkolvek teploty alebo zataze. U shiman je ich mekkost koli ktorej ich ja nemozem vystat. Brzdis, chces viac, ale jedine coho dosahujes je daka deformacia v systeme a nie zvysenie tlaku v prasati. Takze shimana max na lahsie ucely(xc,am). Brzdy co hladas su avid a to vsetky, maju pekny nabeh a aj max ucinok. Skusal som elixiry, su super, len neviem ako reaguju na teplotu. Ked budes mat statstie mozno chytis nezavzdusneny kus. Ak chces to najsilnejsie co sa da zohnat, tak odporucim zase code 4-piest.
to klaňanie sa kúsavosti a blok voči Shimanám je samozrejme placebo - či mu viac vyhovejú kúsavé alebo menej kúsavé brzdy si už holt musí každý vyexperimentovať sám na sebe
Kazdy nech jazdi co mu chuti, ja som len napisal, co mne a co radim chalanovi
Bud to Avid juicy 5 white alebo Avid elixir. Vedeli by ste mi bnapisat nieco o tychto typoch? ako ste s nimi spokojny,ake mate velke kotuce,kolko stoji udrzba ( menenie platniciek,odvzdusnenie atd...)
Bol by som Vam vdacny.
Dakujem