Kategórie
Bike-techShimano Deore/XT/XTR Di2 # MTB # radenie # upgrade # skúsenosti # poradenstvo # elektronika # technické otázky
uz to niekto jazdi? Zaujimala by ma realna vydrz baterie. A celkovo aky je z toho pocit, zatial citam len same pozitiva.
savings Shimano EW-RS910 Di2 2x port konektor do riadidiel s vnútorným vedením káblov
91,99 €
savings
MOC 135 €
-15% Shimano spínač E7000 pravý pre ovládanie prehadzovačky s káblom 300mm
76,99 €
-15%
MOC 90,99 €
savings Shimano BT-DN320 batéria prehadzovačky, Di2 bezdrôtové
44,99 €
savings
MOC 65 €
savings Shimano krytky do rámu pre kabeláž EW-SD50, 6 mm/okrúhle, 4 ks
4,29 €
savings
MOC 8,99 €
savings Shimano Deore XT SL-M8100 radenie, 12-rýchl., pravé
42,99 €
savings
MOC 80,99 €
savings Shimano XT SL-M8000 radenie, 2/3-rýchl., ľavé, I-Spec II
50,99 €
savings
MOC 78,99 €
savings Shimano XT SL-M8000 radenie, pravé, 11-rýchl., i-Spec II
37,99 €
savings
MOC 101,90 €
savings Shimano Deore SL-M6000 radenie, 10-rýchl., pravé, s ukazovateľom
14,49 €
savings
MOC 37,99 €
-27% Shimano Deore SL-M4100-R radenie, pravé, 10-rýchl., na objímku, OEM
11,99 €
-27%
MOC 19,39 €
Akcia -8% SRAM XX1 Eagle radiaca páčka pravá 12 sp. Single Click Lunar
152 €
-8%
MOC 212 €
savings Shimano Deore SL-M6100 radenie, pravé 12-rýchl,. I-Spec EV
25 €
savings
MOC 44,99 €
-8% Shimano Deore SL-M4100 radenie, pravé, 10-rýchl., na objímku
21,90 €
-8%
MOC 38,99 €
Akcia -32% Shimano SLX SL-M7000 radenie, ľavá, 2/3-rýchl., I-spec II
27,99 €
-32%
MOC 46,99 €
-16% Shimano SLX SL-M7000-R radenie, pravé, 11-rýchl., s ukazovateľom
16,69 €
-16%
MOC 45,99 €
Nej de mi to nikde dohľadať
Rozdiel objímka vs bez objímky u XTR je 5,5g.
Bonus batérie Shimano vs Sram
Nemôžeš, lebo to už potom nebude lepšie vychádzať ani oproti GX keď porovnáš komplet aj s radením.
Mne sa to fakt paci, ako to vyzera na bajku.
Reagujem na tvoju otázku ohľadom MTB radenia Di2. Ja som si zaobstaral sadu XTR. Mal som možnosť držať v ruke všetky tri sady. Pre xtr som sa rozhodol hlavne kvôli tuhosti pružiny ktorá, je neporovnateľne tuhšia ako v ostatných sadách. Xt je síce dosť podobné xtr ale je tam citeľný rozdiel, deore by som nechcel. Robil som upgrade, takže som kupoval aj novú reťaz, pričom tá ktorú som jazdil bola krátka na novú xtr prehadzovačku. Inštalácia prebehla v pohode s aplikáciou Schimano. Čo sa týka nastavenia bolo treba iba mierne skorigovať doraz na jednom pastorku. Sadu jazdím tretí mesiac a batériu som nabíjal dvakrát. Väčšiu spotrebu má prehadzovacka v režime superfast. Ramienko je tuhé v teréne drží reťaz napnutú, nič nebúcha o zadnú stavbu. Funguje to bez zaváhania veľmi rýchlo. Ovládač radenia sa dá nastaviť podľa potreby v app. Ja som si musel trochu zvyknúť na ovládanie smerom hore a dole. Chýba mi odraďovanie ukazovákom, čo je asi pre mňa jediné mínus. Ale dá sa zvyknúť aj na ovládanie palcom.
Zajtra prvá jazda.
Instalacia jednoducha, najzlozitejsie bolo vytiahnut bowden z ramu.
Beha to s respektom a zodpovedne a ryyychlo, tak isto s tou pruzinovou spojkou som spokojny.
Momentalne mam nastavenu rychlost radenia na druhej urovni, aj to sa mi zda, ze je to rychlejsie ako potrebujem (asi skusim aj najnizsiu uroven).
Vyzdrz baterie zatial neviem posudit, pride casom.
Trochu este sem tam zapasim s tym krytom na baterku (tiez si musim kupit nahradny este a aj nahradnu baterku).
Kupil som si GS verziu, mam kazetu 10-45T SLX a nie je s tym problem.
Tlacitka maju vybornu odozvu a su naozaj jemne a vobec mi chodom nepripominaju mechaniku, su to jednoducho tlacitka ako vo vytahu (co je dobre), multishift funguje skvelo (aktualne pouzivam odradovanie o dva).
Akurat este nastavujem sklony tlacitok, odradovanie dole palcom nemam este moc zvladnute.
Trochu som ten nakup lutoval (ortodoxny zastanca mechaniky, teda bol som) ale teraz mam fakt usmev na tvari s kazdym radenim.
Este dodam, ze som sa naucil odradovat ukazovakom, teda podari sa mi ho tak vsunut pred spodne tlacitko, ze sa mi podari odradit, ale nie je to take sebavedome ako pri mech
bzzz bzzz bzzz
Sakris, som to cital po sebe a nevsimol som si to.
Opravil som, nech to zhodnotenie posobi patricne odborne a vedecky.