chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Caute,ako to je s plastami maxxis,jazdim plast DHF minion exo +,ale na tretom vyjazde som dostal defekt ku stuplu na bezdusiach,co som bol sklamany,lebo kvoli tomu som kupoval verziu exo+,aby som sa vyhol defektom co najviac,tie verzie EXO+,Double down a DH oni vystuzuju iba bocnice,alebo aj vrch plasta pri stuploch?ci ma vyznam kupovat verziu double down,ktora ma vystuzene bocnice,alebo aj vrch?
Mna by zaujimalo pri pohlade na tie XC plaste, ci ta realne vedia aj podrzat v zakrutach pri vyssej rychlosti. Co som tak davnejsie jazdil v MK na Maxxis Ikon (vpredu/vzadu) tak to bolo dost zle..
To Tufo XC14 je pekný balón,bezdušovo na nižšie tlaky drží velmi slušne,a pritom nemá velký valivý odpor,ja ani len neuvažujem o nejakom inom-ale samozrejme každý jazdí inú palbu,niekto by tam možno dal Maxxis DHF,to ja by som ho ťahať na dlhých výjazdoch nechcel
Mna by zaujimalo pri pohlade na tie XC plaste, ci ta realne vedia aj podrzat v zakrutach pri vyssej rychlosti. Co som tak davnejsie jazdil v MK na Maxxis Ikon (vpredu/vzadu) tak to bolo dost zle..
ked nebol problem jazdit XC v MK na Continental Twister Supersonic tak toto je oproti tomu celkom overkill...
kedze su to XC plaste a odvolavas sa na Karpaty myslim ze trasa Stupavskeho Bratislavskeho (v tej dobe RCP) pripadne Sv.Jurskeho maratonu su celkom dobry odrazovy mostik
Ikon je za mňa veľmi príjemný univerzál, ale samozrejme do blata to nie je.
Ale v zákrutách ma podržal zatiaľ vždy.
Mna na Ikonoch vela krat vynieslo zo zakrut vo vyssich rychlostiach. Jednoducho nebolo mozne bike klopit tak ako na agresivnejsich vzorkoch. Mal som aj Miniony ale to bol zas iny extrem. Grip parada, ale neskutocne kotvy.
Ikon som nejazdil tak ho nechcem nejako haniť, ale či problém nebude presne práve v ňom a ani nie tak v v XC plášťoch obecne? Lebo teda ja na fast trak napr v porovnaní s nobby nic nemôžem povedať krivé slovo v náklone
No pravdu povediac u nas Lector FS nevidieť...ale vôbec mi to nevadí. Čo sa týka xc plastov na trailoch to s nimi určite nejde hrotit.Hlavne na vlhkejsom povrchu,či už išlo o kombináciu Barzo Mezcal,alebo túto Tufo maju svoje limity.
Ja mám xc11 v predu a xc 12 v zadu cca 3000km celkom dobre plášte pomer cená výdrž.
Sú stále pekné rovné a priesak bočnic nehrozi žiadný, a to dostávaju čo im patrí. No dezen vyzerá že je rýchly ale nie až tak zdaleka ako ked som mal Fast Track 2.3 ale tie zase nesplnali nič, bočnica v kuse mokrá, a defekty minimalne 2x do roka:) takže na ukor toho jednoznačne tufo a je pokoj klud:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked nebol problem jazdit XC v MK na Continental Twister Supersonic tak toto je oproti tomu celkom overkill...
Otazne je kde v MK si na nich jazdil a akym stylom
Mna na Ikonoch vela krat vynieslo zo zakrut vo vyssich rychlostiach. Jednoducho nebolo mozne bike klopit tak ako na agresivnejsich vzorkoch. Mal som aj Miniony ale to bol zas iny extrem. Grip parada, ale neskutocne kotvy.
je to xc plast takze od neho ocakavat ze na nom budes v plnej palbe klopit kamenak na rohatke asi nie je uplne idealne...
Sú stále pekné rovné a priesak bočnic nehrozi žiadný, a to dostávaju čo im patrí. No dezen vyzerá že je rýchly ale nie až tak zdaleka ako ked som mal Fast Track 2.3 ale tie zase nesplnali nič, bočnica v kuse mokrá, a defekty minimalne 2x do roka:) takže na ukor toho jednoznačne tufo a je pokoj klud:)