chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja som teda ostestoval dnes tie Minion DHF 2.5 a 2.3. Na asfalte posilka pre nohy, v lese lepšie a aj to riadne držalo, ale vidím na niečo rozumnejšie. Podľa recenzii ma zatiaľ zaujala Vittoria Syerra.
bladerunner tak ja som odkedy jazdim 29" kolesa a bezdusaky sekol plast len 2x. a to mam spotrebu 3-4 plaste rocne. vzdy prepichnem/rozrezem na nejakom bordeli v lese co tam ludia vysypu na cesty.
Tak je veľa faktorov, ktoré vplývajú na to či dostaneš defekt alebo nie.... konštrukcia plášťa, tlak, hmotnosť jazdca (jazdnej súpravy ?), rýchlosť, terén, šťastie/smola....a nezanedbateľný vplyv má určite aj technika jazdy (skills)
Ja mám techniku zlú ?, 90 kg, v lese sú ostré kamene.... keď som sa snažil trocha zrýchliť v zjazdoch, ísť dole s tlakmi, aby kolesa "lepšie držali" tak už som schytal pár defektov .....no a keď dostaneš defekt pred koncom vyše hodinového segmentu, tak to trocha naserie ?.
A samozrejme, keď rozrežeš plášť tak ,že je na vyhodenie, to tiež nepoteší...
Attachment:
IMG_20230520_190631_1.jpg
Naposledy defekt pri úplne pohodovej pomalej jazde ...a bum ....centimetrová diera...ani neviem na čom. Ale nemôžem napísať, že mám nejak veľa defektov....no bez knotov, pumpy/CO2 a pre istotu aj náhradnej duše a lepenia, nezvyknem jazdiť
je to taka divna guma. preto sa tak zle nahadzuju a preto su pomerne dost odolne napriek nizkej vahe. no maju take divne vlastnosti. casom zistis sam. mozno dalsie nekupis. ja vaham, ale je tam dobry pomer cena, vaha, vlastnosti, len si treba na ne zvyknut. ja ani po roku neviem trafit ten spravny tlak.
mna skor trosku zarazilo knotovanie - nedrzali mi v dierach knoty - 2x som knotoval. teraz neviem ci daka blba nahoda alebo je to to u gumou. v maxxise sa mi nikdy knot ani nepohol a to som ich knotovane jazdil do hladka.
Možem potvrdiť čo píšeš ja som nakoniec našiel spravny tlak 1.1 a 1.5bar mám 82kg a 30mm rafik vnutro čo sa týka tej gumy je divna oproti iným ju treba podfuknuť potom sa správa už normálne. Potvrdzujem knôt nechcel ani mne držať ale na 3x sa chytil.
Ák som mal 25mm rafiky tam mi sedel tlak 1.3 a 1.7bar ale teraz na tých nových 30mm to je perfektné a širka 61mm čo je super.
Tiez mam 30mm a 82kg tak asi skusim este nizsie. Vcera po vetre som na tom nahanal cestakov 😄
Inak este mam XC12 ktoru mozem nahodit dozadu len neviem ci uz je cas na to.
Ja som mal tu XC 12ku vydržala vela ale nebola velmi rýchlejšia od XC 11ky čo mam teraz a dezen aj na XC 11ke je fakt rýchly + grip fajný aj do kopca proste Tufo treba podfuknuť a potom drží.
Tiez mam 30mm a 82kg tak asi skusim este nizsie. Vcera po vetre som na tom nahanal cestakov ?
Je,včera som na XC 14 vpredu a XC 12 vzadu trochu poskúšal, napr. aj TBK 1 výjazd od Vidrice ku chate Klinec -dobré to je,valivý odpor malý a drží to celkom dobre-tlak vpredu 1,4 vzadu 1,6 ,ráfiky inner 30 mm.
Na trail bike už iné plášte ani neuvažujem,nie je dôvod.
Naposledy defekt pri úplne pohodovej pomalej jazde ...a bum ....centimetrová diera...ani neviem na čom. Ale nemôžem napísať, že mám nejak veľa defektov....no bez knotov, pumpy/CO2 a pre istotu aj náhradnej duše a lepenia, nezvyknem jazdiť
No tak som si zo srandy naklikal svoje udaje. Pri mojich 68kg a snake skin 2,25 plastoch mi ten vypocet odporucal 1,8 vpredu a 2,0 vzadu. Mozem ti s kludnym svedomim odporucit, aby si tu Schwalbe stranku hodil do kosa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este mam v zalohe kombo ikon 2.6 + aspen 2.4 🙂
Ja mám techniku zlú ?, 90 kg, v lese sú ostré kamene.... keď som sa snažil trocha zrýchliť v zjazdoch, ísť dole s tlakmi, aby kolesa "lepšie držali" tak už som schytal pár defektov .....no a keď dostaneš defekt pred koncom vyše hodinového segmentu, tak to trocha naserie ?.
A samozrejme, keď rozrežeš plášť tak ,že je na vyhodenie, to tiež nepoteší...
A najlepší idú pod hodinu....ale to nie je môj prípad 🤣
mna skor trosku zarazilo knotovanie - nedrzali mi v dierach knoty - 2x som knotoval. teraz neviem ci daka blba nahoda alebo je to to u gumou. v maxxise sa mi nikdy knot ani nepohol a to som ich knotovane jazdil do hladka.
Možem potvrdiť čo píšeš ja som nakoniec našiel spravny tlak 1.1 a 1.5bar mám 82kg a 30mm rafik vnutro čo sa týka tej gumy je divna oproti iným ju treba podfuknuť potom sa správa už normálne. Potvrdzujem knôt nechcel ani mne držať ale na 3x sa chytil.
Ák som mal 25mm rafiky tam mi sedel tlak 1.3 a 1.7bar ale teraz na tých nových 30mm to je perfektné a širka 61mm čo je super.
Je,včera som na XC 14 vpredu a XC 12 vzadu trochu poskúšal, napr. aj TBK 1 výjazd od Vidrice ku chate Klinec -dobré to je,valivý odpor malý a drží to celkom dobre-tlak vpredu 1,4 vzadu 1,6 ,ráfiky inner 30 mm.
Na trail bike už iné plášte ani neuvažujem,nie je dôvod.
XC 14 su výborné nieje im čo vytknuť! Ale podfukni ako som písal hore a bude to iné ( lepšie)
Clovek roky jazdil 19mm tak som bol opatrny s tym podfukovanim
https://www.schwalbe.com/en/pressureprof/ tlaky boli v sulade so zakonom ?