vychystany na vyjazd mam okolo 85kg a bajkujem proste pre radost temer vyhradne po terene. blato, trochu snehu su sucasti bajkovania - necakam, kym vonku vyschne alebo sa otepli. po narodeni syna a teraz dcery sa ma zmocnuje potreba bezpecia a mensieho rizkovania, ale trapit brzdy dolekopcom tiez nechcem. bajk, na ktory riesenie hladam, je tu: http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-8984.html
no a teraz otazky, na ktore tu hladam odpovede:
- ktory bezdusovy system - nemam zavodne ambicie, hladam skor spolahlivost, trvacnost. vazky sa prehybaju podla toho, kde aku temu prave precitam. presiel som mnoho tem na tuto tematiku. nateraz sa priklanam k ust a konkretne mavic 819, avsak stale ma nahlodava hmotnost ust riesenia. boli chvilky, kedy som uvazoval nad ztr arch. jedna sa vyhradne o rafiky a nie o cele kolesa, kedze naboje uz mam a nebudem menit.
- sirka rafika - pre mnou vybrane sirky plastov je otazne ci 19mm staci. skoda je, ze mavic nerobi 21mm ust ale az 23 a to sa mi zda uz vela. ztr zas sirsie ma, ale podla mojej hmotnosti asi najskor flow a ten vazi temer ako 819.
- predny plast - ten nech drzi, neustreluje. asi najvacsiu obamu mam z podklznutia predneho kolesa - tak som si aj minuly rok nastiepil prostrednik. uvazujem nad nn 2.4, mk 2.4, fa front 2.4, mozno nejaky maxxis - nateraz vsetko ust.
- zadny plast - nech nestraca grip pri slapani dokopca na vacsich sutroch, korenoch, jemna hlina/kamienky pri vacsom naklone, ked som zo sedla. nemusi ma zas uplne brzdit na tvrdom podklade a nemusi mi miznut pred ocami. tu nemam temer vobec jasno - mozno nn 2.25, roro?, rk 2.2, nejaky maxxis? - tiez ust nateraz.
pri plastoch samozrejme neocakavam vyzuvanie, strelbu a podobne. do uvahy mozno pri ust rafikoch prichadzaju aj vsetky nove schwalbe? nechcem naslepo nakupovat, menit, skusat. preto kazda relevantna rada/informacia sa mi zide. vdaka
V tejto téme zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41