snazim sa dat do kopy amkovy bike a skor ako rozpisovat kazdu komponentu do samostatnej, mozno i existujucej temy by snad bolo vhodnejsie to k am.en bikom drzat v jednom vlakne.
Mam novy am bike, kupoval som ho vsak s tym ze si ho trochu preskladam k obrazu svojmu. Preferovany styl je am/en cize nieco vyslapat (predsalen prechadzam z xccka) ale zaroven sa pospustat dolu, sutre, korene, dropy atd, obcas bikepark. Ram ma zdvih 150 a 152x12 os, vidlica je tam Float 32 Rl 150 s 15mm osou.
Otazka je ci sa daju pouzit ZTR Arch rafiky z mojho XCcka. O co mi ide je hlavne vydrz kedze to nie su novsie ArchEX. Kamene, korene a minidropiky vydrzali uplne v pohode ale neviem ako na tom bude vacsie dopady. Oproti mavicom XM119 co mam na amku aktualne mi pri archoch vyhovuje nizsi profil a moznost pouzitia notubes riesenia.
Predpokladam ze by to rafiky mohli vydrzat, dalsia otazka teda je setup kolies tak aby boli relativne lahke no v ramci moznosti i odolne. Pravdepodobne by som to poskladal cele nanovo, to znamena ze by som zobral i nove naboje a aktualne kolesa predal v celku. Potrebujem preto poradit i s nabojmi. V zadu je teda 152x12 a v predu by bol idealny stav mat nieco zatial na 15 os s neskorsou moznostou prerobit na 20 mm os. Pripadne len 20mm os kedze planujem nejaku 160 vidlicu 34-35-36 nohy do cca 545mm vysky (najskor asi float 36). Aky vyplet zvolit ? Bude stacit stencovany na 1,8 ?
Dakujem
posledný komentár: 18. 11. 2022 o 11:57
teleskopka je idealna na teren, ktory sa casto meni, napriklad pri nasich kosickych xc trailoch je to u mna v niektorych usekoch pouzivanejsia packa, ako radenie...navyse to dost zrychluje a flow je s nou na nezaplatenie...takze by som sa nebal, ze ju nebudes vediet vyuzit, jedina vec,ktoru sa pri nej treba naucit je miera - ja som obcas trochu sklzaval do nadmerneho pouzivania a vtedy to zacalo byt kontraproduktivne
pedale mam time atac, system by mal byt rovnaky, ako na tych Z-kach - konstrukcia je festovna, jazdim ich cca 5 rokov, ziadne ohybanie mechanizmu sa nekona, problem je skor s loziskami, ale pri normalnej udrzbe by to malo byt ok(ja mam udrzbu na haku, tak to tak aj vyzera
Tie pedale som poohybal ked som vo vyssej rychlosti suchol o suter, ... ked sa mi to stalo raz za mesiac/dva tak po troch-styroch rokoch uz nemaju prirodzeny tvar tie droty. Preto predpokladam ze tu to bude asi podobne. Ten stred je celkom nizko takze sa toho trochu obavam a rozmyslam i nad nejakym shimanom. Pripadne egg beater no to bude asi nieco podobne.
Tlmic porieseny nemaju a asi bude dostavat pravidelny bahenny kupel. Predavaju vsak neoprenovy chranic pred tlmic tak rozmyslam ze nieco zmajstrujem i sam bud z duse alebo vyradenej neoprenovej ochrany ramu. Nuz nevyhoda tohoto systemu i ked skor sa bojim ze sa mi blato do ramu dostane popri bowdenoch.
pedale mozes vyskusat tie nove xtr s klietkou
pedalmi som sa naskrtal neurekom, a bez problemov, tie "droty" na timoch su drziaky...
Vo varine ten blazen takmer nic speci nerobil, zavelil sa odchod, zaraz boli vsetci niekde v prdeli a tak to len pomalicky za nimi pospustal. Ja si pametam ze hned na zaciatku som sa tam vydrbal na takom slizkom brvne, a este ze som chcel po zjazdiku brvno preskocit, na poslednu chvilu som si to ale rozmyslel lebo ste sa zan vsetci tak luxusne postavili, ze by som to tutovo neubrzdil
Na tvrdych tretrach mi aj na AM bajku vadi len to, ze sa v nich(nie horsie tlaci) blbo vynasa bicykel na pleci dakde do neba, ze bobo
http://vimeo.com/55429577