čaute mám avid juicy 3 v zadu sa mi zohol úplne kotúč dal som tam preto kotúč tektro .. može tento kotúč nedesahovať taký brzdný účinok ako ten orig. ? dík
pozri sa napr. aky priemer kotucov ma oktafka a nejake BMW M3. Vacsi priemer = rychlejsie ochladovanie kotuca = lepsi brzdny ucinok, pomyselny bod brzdenia je dalej od stredu kolesa z coho tiez pri rovnakej brzdnej sile dostanes vacsi brzdny ucinok, ako ked posobis silou blyzsie k stredu kolesa (jednoducha fyzika ).. Na druhej strane je vacsia sila (posobiaca cez paku) na vidlu alebo ram..
Ako "o moc lepsi ucinok" je dost subjektivne hodnotenie.. Najlepsie by to bolo odskusat na biku s rovnakymi brzdamy ako mas ty, ale so 180mm kotucom...
P.S. vacsi zmysel je mat vacsi kotuc vpredu a vzadu mensi...
adapter tam mas uz aj ty pri tych 160kach. len je kratky na 180tky. takze ten isty musis zohnat ale dlhsi aby vzdialil prasa od vidly do pozadovanej vzdialenosti 180tky kotuca. nic zlozite. pozri si to na bajku. akurat s centrovanim mozes mat potom mensi problem ked ti bude suchat kotuc o platnicky. ale par krat si to vyskusas a budes to mat v ruke
hm .. ale asi kašlem na to .. nejakzdím zas také zjazdy iba ak tak BA- biely kríž-baba a späť nič vážne na to vystačia aj 160 nie ? a poradili by ste nejké dobré platničky ?
Tie dosky by nemuseli byť zlé. Ale vybral by som iný obchod a zobral niečo na istotu Goldfreny chvália a Swiss stopy ale tie su uz drahsie myslim.
Inak ja jazdim 185/185 Juicy 3ky a dopredu by som menší určite nedal. Za cena za ktorú sú sú to skvelé brzdy len keby s nimi neboli večné problémy...(šúchanie, ja mám teraz dokonca pocit že jeden piestik na zadnej nevychádza von a druhý ohýba kotúč ... Ale hlavne že to brzdí)
Noldo ja mám Juicy trojky a už dva roky s nimi nemám problém úplne žiaden brzdia spolahlivo...možno mám len šťastie neviem,no nenájdem na nich jediné krivé slovo...k téme Marcel ja jazdím 185/160 vzadu,dozadu väčši kotuč určite nedávaj 160 tam stačí to je dosť,na bajku sa brzdí hlavne prednou a tam by som porozmýšlal nad 185 v závislosti od toho kolko vážiš a ako strmo jazdíš...ak sa ti s tým však nechce babrať tak sa na to vykašli a brzdi prerušovane,proste nechaj im nejaký čas medzi jednotlivými tlakmi nech sa aspoň trochu vychladia...aspoň si to budeš trochu rychlejšie pušťať,adrenalin
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako "o moc lepsi ucinok" je dost subjektivne hodnotenie..
P.S. vacsi zmysel je mat vacsi kotuc vpredu a vzadu mensi...
Inak ja jazdim 185/185 Juicy 3ky a dopredu by som menší určite nedal. Za cena za ktorú sú sú to skvelé brzdy len keby s nimi neboli večné problémy...(šúchanie, ja mám teraz dokonca pocit že jeden piestik na zadnej nevychádza von a druhý ohýba kotúč ... Ale hlavne že to brzdí)
Inak v niakej téme tu niekto velmi kritizoval niake BBB skus pohladat.