otazne je ci chces len rafiky alebo uz rovno cele kolesa, napriklad uz Fulcrum RedMetal 3 su v UST verzii alebo Shimano XT su uz dnes za velmi vyhodnu cenu
Ako pise Kubad. A inak ani ten Mavic nie je z najlacnejsich.
Inak co sa tyka hmotnosti, tak prerobenim standardneho setu na bezdusovy hmotnost klesa (prip. sa zrovnava s najlahsimi dusovymi rieseniami) a nie rastie.
ako už bolo spomínané UST jedine Mavic ale sú celkom ťažké, alebo NoTubes lahká varianta aj keď trochu drahšia (podla niekoho)
na aké náby by si to preplietol? aby to nezdvojnásobilo cenu aktuálnych kolies..
tá bezdušová sada no neviem.. nie vždy to funguje perfektne a hlavne to celkom stojí.. vzhladom na to že to chceš za rok "zahodiť", aj keď už sú aj nejaké lacnejšie varianty, napr od Rubeny (mysím cca okolo 700kč?, len neviem či za koleso alebo na obe to je)
Presne tak - Rubena set za nejakych 18 € + NoTubes tmel za 16,90 € (prip. 12,50 € ak sa najdu dvaja). Nepouzity Rubena tmel mozem niekomu podarovat ak ma zaujem a pride si ho osobne vyzdvihnut.
kazdy rok nie....myslel som dalsiu sezonu 2012, pripadne 2013 ...uvidim. Sny ma kazdy a nejaky pekny lapier Zesty 714 by som si teda chcel dopriat. Toto bola moja prva sezona s tisickami kilometrov a preto som trochu tapal v tom co mi vyhovuje a vystredal 3 bajky. Napokon som vsetky kupil v zlave a predal s minimalnou stratou
----------------------------------------------------------
Stan's tubeless system will convert your existing wheel set to tubeless allowing you to use either standard or tubeless tires. Saving hundreds of dollars and weight over purchasing other Tubeless Systems.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v podstate sa to tu uz na fore rozoberalo tak staci len pohladat
ak chces konkretne UST rafiky tak asi len Mavic XM 819 (tie mam ja) alebo XM 823
Tu sadu nechcem kvoli narastu hmotnosti a vraj to nie je velmi dokonale.
Tie tvoje sa mi pozdavaju, skusim ich pozriet v shopoch. Dik
Tu sadu nechcem kvoli narastu hmotnosti a vraj to nie je velmi dokonale.
Tie tvoje sa mi pozdavaju, skusim ich pozriet v shopoch. Dik
UST konverze je od cca 15g do 55g + tmel
UST ráfek (jediný na trhu) Mavic XM819 je o cca 100g těžší než srovnatelná konkurence
jak už tu padlo nejrozumější cesta k UST jsou komplet kola, pokud chceš měnit jen ráfky tak použít NoTubes rafky, ale ty zase nejsou levné
Inak co sa tyka hmotnosti, tak prerobenim standardneho setu na bezdusovy hmotnost klesa (prip. sa zrovnava s najlahsimi dusovymi rieseniami) a nie rastie.
tak radite skusit to so sadou?
na aké náby by si to preplietol? aby to nezdvojnásobilo cenu aktuálnych kolies..
tá bezdušová sada no neviem.. nie vždy to funguje perfektne a hlavne to celkom stojí.. vzhladom na to že to chceš za rok "zahodiť", aj keď už sú aj nejaké lacnejšie varianty, napr od Rubeny (mysím cca okolo 700kč?, len neviem či za koleso alebo na obe to je)
vnutorna sirka rafku 19mm a 23mm, 8 na zaciatku znamena ze ide o UST dalsie dvojcislie vnutornu sirku rafika
----------------------------------------------------------
dajme tomu, ze pouzijem tuto sadu: http://www.netbike.cz/select_det.php?id_vyrobek=1650&sada=1&str=2&skupina_back=74&klic=&kod=&od=0&do=100000&razeni=Nazev&rozsah=&parents=-1,74
- plaste musim kupit bezdusove? Tie su predsa tazsie, sada tie z nieco vazi .....takze narast bude asi vysoky. Ja pouzivat light duse (myslim cca 140g jedna) ale zase kazdu chvilu pichnem.
Moje ocakavania su, ze budem menej opravovat defekty ....alebo tomu tak nebude?
znie to sice pekne a presvedcivo, avsak ?
EDIT:
porovnanie/bezdusove-systemy-t18509.html
co-si-mam-kupit/tmel-do-ust-t24461.html
co-si-mam-kupit/sealant-tekutina-do-dusi-aka-t22709.html
co-si-mam-kupit/ust-tmel-slime-tubeless-vs-slime-pro-tubeless-t22870.html