Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
savings Pirelli SPORTUBE 29"x 2.4-2.6" duša, galuskový ventil 48 mm
4,09 €
savings
MOC 11,59 €
-34% Maxxis Welter Weight 27.5x2.00-3.00" duša, galuskový ventil 48 mm
5,90 €
-34%
MOC 9,99 €
Akcia -27% Pirelli Scorpion SmarTUBE 29" x 1.8-2.2" duša, galuskový ventil 42 mm
21,99 €
-27%
MOC 32,99 €
savings Pirelli SPORTUBE 27.5" x 2.1-2.4" duša, galuskový ventil 48 mm
3,19 €
savings
MOC 11,79 €
savings Maxxis Welter 26" x 1.50/2.50" duša, galuskový ventil 48 mm
3,69 €
savings
MOC 7,29 €
petrik: Zavisi od toho co chces, ale X king / Cross king je dobry univerzal podobne ako Rocket Ron, ktory preferujem ja. A 2,2" rozhodne extra balon nebude.
Ja tmel doplnam tak, ze vyberiem telo ventilu a tmel pomocou hrubej injekcnej striekacky doplnim. Ventil sa mi neupchava (asi nemam velke hrudky...) a zostava cisty. Potom telo ventilu zaskrutkujem spaet a nafukam bez toho aby som musel nahadzovat bocnice.
Mimochodom, tym istym spuosobom davam aj tmel do noveho plasta. Ten najskuor namazem mydlovou vodou nafukam bez vnutra ventilu, po zaskoceni bocnic necham vyfucat, dam tmel a nafukam uz s ventilom
Pomaly 10 rokov jazdím bezduše (Shvable a Contiky s použitím tmelu CaffeLatex) ale s týmto som sa ešte nestretol.
Nové bezdušové ráfiky DT Swiss XR1501 Spline One, pneumatiky Mitas Tubeless Supra Hyperion a tmel No Tubes Quart RACE. Po celom obvode ráfikov mi niečo presakuje a je stále mierne vlhké.
Už som to aj riadne očistil a v priebehu pár dní je to tam znova.
Mám podozrenie, že to robia zrejme tie Mitasky. Tmel No Tubes na iných ráfoch so Schvalbákmi mi to nerobí.
Máte niekto s takým niečím skúsenosti?
Mám skôr dojem, že pätka gumy nesedí dobre v zámku ráfika.
otazka: nechavate to den odlezat na akom tlaku?
po zaskoceni patiek este prifuknem + pohrkam celym kolesom, aby tmel zatiekol a necham cca hodinu postat
potom sfuknem na nejakych 25psi a necham do rana (alebo sa idem previezt okolo baraku)
// predbehli ma
a ta 2.2 vyzera v pohode vobec nieje balonovy, mal som aj predny kupit 2.2
Uplne pohodlne nahodene s lidl pumpou, tesim sa ked ich budem moc otestovat v terene. Nahradene Rock razory & Fat albert vyzeraju oproti minionom ako XCckove papiere...