1.) Idem ich objednavat zajtra z kupkolo.cz
2.) Chcel by som ich do 5ooo (KČ)
3.) Vidla-RS Tora 302, ram Kona Hoss Dee-Luxe
4.) jazda-nic konkretne, vacsinou les, no prihodi sa vsetko
5.) Hmotnost takych 70 KG vsehovsudy
Do uvahy zatial pripadaju Deore M-525, alebo Juicy 7... K obom davaju 160mm kotuce, cize predny by som tak ci tak menil (za 180)...
Pripadne dajte nejake navrhy, aby splnali vsetky vyssie spomenute kriteria
budem vdacny za kazdu radu
posledný komentár: 6. 2. 2012 o 20:32
nejazdi tu nahodou niekto jedne alebo druhe? na tie m525 co hovorite?
inak dik za rady
nejazdi tu nahodou niekto jedne alebo druhe? na tie m525 co hovorite?
inak dik za rady
Ja mam Avid J7. Tiez som sa rozhodoval medzi LX przdami a J7. J7 zvitazili. Niet im co vytykat na AM/XC idealna brzda za tu cenu. Ja mam 160/160 kotuce 87Kg a brzdny ucinok je vyborny - davkovatelnost neskutocna. Odporucam.
1. mam 80kg - dokazem ich prehriat - posledne napr zjazd z malineho brda do ruzomberka, z pajstuna cez draci hradok... slabne ucinok a zacnu strasne piskat... mam tam 160mm polygon kotuce... no myslim ze 180 kotuc to poriesi... (isli dole aj chalani na deore 160mm a vpohode)
2. maju svoje dni a piskaju - nemyslim da dazda - staci prejst prachom, mlakou... strasne dlho im trva kym sa vybrzdi akaklvek malicka necistota, su to stovky metrov... rovnaku skusenost ma aj kamos so 180mm kotucom...
- kto ich jazdite - poradte ake platnicky a kotuce aby som sa zbavil toho piskania? kdesi som cital ze tie polygon kotuce su nachylne na vibrovanie a skucanie, mal ich niekto a vymenil a pomohlo?
dik, peter
Inak ,uz som ich mal "zopar krat" prehriate(dymilo sa z nich
btw, aky kotuc odporucate? (miesto prednej 160-ky 180-ka)
1. mam 80kg - dokazem ich prehriat - posledne napr zjazd z malineho brda do ruzomberka, z pajstuna cez draci hradok... slabne ucinok a zacnu strasne piskat... mam tam 160mm polygon kotuce... no myslim ze 180 kotuc to poriesi... (isli dole aj chalani na deore 160mm a vpohode)
...
myslim ze treba aj vediet brzdit a nie tlacit packu pri rajdoch pocas celeho zjazdu, treba davkovat - brzdit, povolit, brzdit, povolit - ako bez ABS. inak prehrejes kazdu brzdu
2. maju svoje dni a piskaju - nemyslim da dazda - staci prejst prachom, mlakou... strasne dlho im trva kym sa vybrzdi akaklvek malicka necistota, su to stovky metrov... rovnaku skusenost ma aj kamos so 180mm kotucom...
- kto ich jazdite - poradte ake platnicky a kotuce aby som sa zbavil toho piskania? kdesi som cital ze tie polygon kotuce su nachylne na vibrovanie a skucanie, mal ich niekto a vymenil a pomohlo?
dik, peter
Ja vazim 87Kg mam 160/160 kotuce a s tym co pises som sa nestretol. Mam tam ale shimanacke kotuce (LX). Chcel som vyskusat ako lahko sa daju zohriat. V okoli PE som mal problem taky kopec najst, tak som sit to supol priamo strmakom cez les takmer celu cestu za sedlom a stale ruka na brzdach. Po 100m Zacala predna trosku popiskavat, ale ucinok stale rovnaky. ked som zastavil asi po 300m (jazdy za sedlom) tak sa vzduch statocne vlnil okolo kotucov, bol citit smrad, ale brzdili stale OK. Inak ja osobne brzdim prerusovane, snazim sa s citom a vcas, takze nemam problem, pri takomto brzdeni neni sanca ich prehriat a naopak, ked sa zahreju na urcitu pracovnu teplotu, tak brzdia este lepsie ako ked su studene...Mimochodom, ked som siel podobny zjazd na V-ckach nepredrzite, tak asi po 100m sa gumicky (BBB) prehriali tak, ze to uz skoro nebrzdilo, iba to vydavalo suchavy zvuk akoby kov na kov a prsty mi isli odpadnut od krcov.
jasne ze sa snazim brzdit prerusovane, no su kopce kde povolis na sekundu a ziskas rychlost ktoru neustojis a cakal by som ze aj taketo by mali brzdy zvladat... mozno to stracanie vykonu je len moj pocit, lebo to ze to zacinaju nezvladat davaju najavo uzasnym piskotom a clovek si hned zacne domyslat ze teraz to zvadne uplne a rozbehne sa jak gula...
jasne ze sa snazim brzdit prerusovane, no su kopce kde povolis na sekundu a ziskas rychlost ktoru neustojis a cakal by som ze aj taketo by mali brzdy zvladat... mozno to stracanie vykonu je len moj pocit, lebo to ze to zacinaju nezvladat davaju najavo uzasnym piskotom a clovek si hned zacne domyslat ze teraz to zvadne uplne a rozbehne sa jak gula...
To by sa nemalo stat, ze by stratili ucinok uplne a siel by si ako gula