Caute,zacinam uvazovat nad vymenou brzd. Zo stareho biku som prehodil tektro draco pro ale pridu mi slabucke... Co robi na jednotlivych brzdach to dobre,alebo to zle? Ja som to vzdy bral ako piest co tlaci kvapalinu,alebo olej do dalsieho piestu
To sa ti nebude zdať len vtedy ak nebudeš brzdiť ale len dobrzďovať. Aj vyhľadávam rôzne trasy, či cyklo alebo turistické chodníky. A mám rád aj krátke či dlhšie takmer až trialové zjazdy. (čiže zadok za sedlo nad koleso a brzda takmer na gripe.) Keď som takto minulý rok odjazdil pár desiatok až stovák metrov, mal som dlane ako zo železa. Preto som chcel Xt verziu s free stroke. Teraz nemusím tak tlačiť do páky. Resp. zmenou polohy páky s bodu záberu nemusím tak intenzívne mačkať páčku brzdy. Všetko je o to akým štýlom a kde budeš jazdiť. Toť vsjo.
Aha cize ono to je aj neni zbytocnost... Priznam sa,doteraz som jazdil tektro draco a tak neviem adekvatne posudit tuto vec ci by mi bola,alebo nebola osozna... Kazdopadne hlavna podmienka je kupit dobre brzdy na ktore sa da spolahnut
miso66 nespekulujem ale ked mam uz do niecoho investovat,tak chcem mat prehlad... A kedze rozdiel je cca10€ medzi slx a xt tak preco sa neopytat a zbrklo kupit. Viac nazorov,viac rozumu...
Bruco je mi to uplne jasne... Len ako pisem ked som si precital slovo ***** tak som to automaticky zaradil,ze nieco zle... A ako sa ludia rozpisali tak nakoniec to je mozno aj dobra vecicka... Ale nebudem tu uz spekulovat,objednavam SLX...
Kupil som XT lebo som to ***** chcel. Inak funkcnostou a kvalitou su SLX aj XT rovnake, rozdiel je vo vahe a nastaveni. Ak to nikdy nevyuzijes, usetris 10E, na druhej strane je to tak maly rozdiel ze ta to financne nezruinuje a este usetris par gramov na vahe. Ceny XT su teraz take nizke, ze podla mna nema vyznam uvazovat o SLX ak nechces vyslovene jednoduche brzdy (podla hesla mene zlozitosti, menej veci na pokazenie) ci je problem dat tych 10 E navyse.
Mám brzdy Avid Elixir 1 a chcem ich vymeniť za Shimano SLX BR M675.
Musím vymeniť aj brzdové kotúče ak mám AVID HS1 vpredu 180 a vzadu 160mm alebo môžem použiť pôvodné?
Zdar. Potreboval by som poradit ohladne brzd. Chcel by som tieto, ma to byt na AM/EN: http://www.spoke-store.sk/shimano-slx-br-m675/.
Su spolahlive tieto shimana? Niesom profi jazdec takze nedostanu zabrat nejako extra, ale chcem sa ucit jazdit a zlepsovat sa v terene. Vopred dik za odpovede.
Peter.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Musím vymeniť aj brzdové kotúče ak mám AVID HS1 vpredu 180 a vzadu 160mm alebo môžem použiť pôvodné?
Su spolahlive tieto shimana? Niesom profi jazdec takze nedostanu zabrat nejako extra, ale chcem sa ucit jazdit a zlepsovat sa v terene. Vopred dik za odpovede.
Peter.