Majú rovnaké brzdové prasiatko, rovnaké platničky, rovnakú DOT kvapalinu. Rozdiel je v páčke a to spôsobuje aj rozdielny chod v porovnaní s obyčajnými R-kami. Z mojej skúsenosti sú horšie ako R-ká - majú gumovejší chod a pocitovo slabší výkon, horšie sa odvzdušňujú a sú poruchovejšie - častejšie tečú na páčke.
Ja mám staršie Juice 5, tiež tam boli nejaké problémy, švagor má Shimano, teraz neviem čo deore alebo SLX a tiež má problémy...
Dnes to už asi bez problémov nejde
Záleží aj od intenzity a charakteru používania.
Kto jazdí 2x týždenne po hrádzi, pravdepodobne nebude mať veľa problémov, ibaže by skutočne dostal kus, ktorý niekto skladal v piatok pred fajrontom.
Na druhej strane človek ktorý najazdí X tisíc kilometrov v teréne a blate, ten na tie problémy narazí skôr. (Platí to pre väčšinu komponentov)
Čo je nové / málo používané, to väčšinou funguje spoľahlivo
Ja mám staršie Juice 5, tiež tam boli nejaké problémy, švagor má Shimano, teraz neviem čo deore alebo SLX a tiež má problémy...
Dnes to už asi bez problémov nejde
čiže možu byť nefunkčné, slabé, rýchlo zahrievajúce, tečúce ale sú pekné
Ešte k tomu štelovaniu Avidov - na moje CR som nesiahol celú sezónu a nič neškrtá. CR majú oproti R navyše to štelovanie mŕtveho chodu páky, ale radšej sa toho nedotýkam, aby sa to neposralo - aj z môjho pohľadu je to zbytočnosť. Skôr by som sa pri výbere bŕzd zameral na tvar a celkovú ergonómiu pák, aby dobre sadli do ruky.
Odporučam ti SLX. Sú identické ako XT len nemajú free stroke - nastavenie koľko ide páka naprazdno. Ja to mám a nech to nastavujem ako koľvek, nerobi to rozdiel. Páka mi zabera trochu neskoro a nemožem to zmeniť. Radšej ušetri tých cca 30€. ešte pre info, važil som tie brzdy (bez adapterov), elixiry 3 aj R vážia cca 500g a XT cca 600g.
hej hej máš pravdu naživo je uplne super takze XT
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35