Voda sa samozrejme ohreje, najviac v hadicke. No voda vo vaku si aj vdaka svojmu objemu zachovava svoju teplotu dost dlho. Osobne som nezbadal rozdiel medzi vodou z flase a z camelu, ale camel je pre mna praktickejsi.
k flasi by som sa uz nevratil, jedine na krate vychadzky, voda je dlho cerstva, umelinu necitit pokial mas kvalitny vodny vak, a najviac sa ohreje len voda ktora je v hadicke,
tak teplota vydrzi dlhsie ako vo flasi..jednak tam mas vacsi objem a potom mas to vo vaku ktory ti co-to odizoluje...zahreje sa ti v hadicke cize ked ti to vadi staci po napiti vodu z hadicky fuknut naspak do vaku
voda sa nejak extrémne neohrieva, a keby tak ten trik s ladom je použitelný.. ale príliš studená nieje dobrá často viac uškodí než pomôže
jediná nevýhoda vaku je trošku väčšie potenie (čo je často jedno lebo aj tak si jak prasa), ale ako chránič mi to už nie raz pomohlo
čo sa týka gramárov, myslím že hlavne tí vozia camel, pretože nedajú také prachy nato aby zrazili váhu biku čo najnižšie a potom tam prásknu kilo vody vlastne zhodenie flašky z rámu sú najlacnejšie gramy
Heh, praveze gramari gramaria aj na camelbaku (aj na tretrach, obleceni, prilbe, atd..) .. je lepsie mat vodu na chrbte ako na bajku .. nevyskoci ti flaska, bajk sa lepsie nosi a prenasa, lepsie sa s nim skace, ovlada sa, atd. Dalej ked slapes postojacky, ta vaha je lepsie ked je na chrbte.
Rozdiel vahy ... camelbak rogue ... 310g, vodny vak 210g (da sa dat aj lahsi, napr. hydrapak ma asi 150g tazky vak). Flasky s kosikmi a skrutkami vazia sice o nieco malo menej, ale nie je to tak velky rozdiel. Ak sa pocita aj to,ze treba niekde nosit pumpu, naradie, dusu, atd. , tak sa vaha vyrovnava. A co sa tyka vahy .. tak mas pumpu,dusu, naradie, par drobnosti, to vsetko tak do 500g, celkovo teda vezies kilo a potom vodu podla potreby. V Karpatoch a tam, kde sa da jest a pit po ceste, prip. maratony, mavam vak do 2-2.5kg, tusim. Chrbat sa samozrejme poti, zalezi od vaku, velkosti, co mas nalozene, oblecenie .. atd. Ale vodny vak je vynikajuci chranic chrbta pri pade... stalo sa mi parkrat... aj banan rozpuceny
Co sa tyka zahrievania vody, je pomerne dobre izolovana, ked s tym jazdim v mraze, do minus 5 stupnov nie je problem (okrem hadicky, ta potom zamrza, neopren este nanu nemam). V lete sa zase zvykne zahriat v hadicke (niekedy aj skysne jontak v tom kusku ), inak pomerne dlho zachovava teplotu, ak nechas vak schladit, tak to nejaky cas vydrzi, aj ked teda, jasne chladnicka to nie je Inak, nedoporucujem jazdis s naustkom camelbak v mraze, zistili sme, ze potom zacne tiect po zime Pachut .. ked je novy, tak chvilu mozno citit, ak to nevymyjes dokladne, inak ziadne pachute nie su.
3l Omega ma vo vyprazdnenom stave na vysku 46 cm a na sirku dole 16 cm a hore 19 cm.
3l Source ma vo vyprazdnenom stave na vysku 43 cm a na sirku dole 16 cm, v srede 20 cm a hore 16 cm.
Uz sa vam stalo, ze iontak zafarbil rezervoar na vodu ? Stalo sa mi to davnejsie a skusal som to aj cistit no nic, ale ak mate nejake napady tak dajte vediet. dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nalievam len studenu z kohutika, ale myslim, ze ju mozes udrzat studenu dlhsie, ak do vaku (samozrejme vodneho) pridas lad.
jediná nevýhoda vaku je trošku väčšie potenie (čo je často jedno lebo aj tak si jak prasa), ale ako chránič mi to už nie raz pomohlo
čo sa týka gramárov, myslím že hlavne tí vozia camel, pretože nedajú také prachy nato aby zrazili váhu biku čo najnižšie a potom tam prásknu kilo vody
Tak na Oravu to beriem, lebo avizuju riadne teplo a odkryty teren bez tiena. Fuj!
Som sa vysypal a samozrejme, ze na chrbat. ....no uz som sa nenajedol
Heh, praveze gramari gramaria aj na camelbaku
Rozdiel vahy ... camelbak rogue ... 310g, vodny vak 210g (da sa dat aj lahsi, napr. hydrapak ma asi 150g tazky vak). Flasky s kosikmi a skrutkami vazia sice o nieco malo menej, ale nie je to tak velky rozdiel. Ak sa pocita aj to,ze treba niekde nosit pumpu, naradie, dusu, atd. , tak sa vaha vyrovnava. A co sa tyka vahy .. tak mas pumpu,dusu, naradie, par drobnosti, to vsetko tak do 500g, celkovo teda vezies kilo a potom vodu podla potreby. V Karpatoch a tam, kde sa da jest a pit po ceste, prip. maratony, mavam vak do 2-2.5kg, tusim. Chrbat sa samozrejme poti, zalezi od vaku, velkosti, co mas nalozene, oblecenie .. atd. Ale vodny vak je vynikajuci chranic chrbta pri pade... stalo sa mi parkrat... aj banan rozpuceny
Co sa tyka zahrievania vody, je pomerne dobre izolovana, ked s tym jazdim v mraze, do minus 5 stupnov nie je problem (okrem hadicky, ta potom zamrza, neopren este nanu nemam). V lete sa zase zvykne zahriat v hadicke (niekedy aj skysne jontak v tom kusku
prípadne vyšťúrať rozmery novej verzie antidote ktorá sa snáď už nebude tak debilne "gulatiť"
3l Source ma vo vyprazdnenom stave na vysku 43 cm a na sirku dole 16 cm, v srede 20 cm a hore 16 cm.