Zatiaľ len špekulujem, lebo som sa zbavil jedného FOX Float CTD Factory čo sa mi váľal doma. Tak ma začalo pokúšať kde zase oplieskať prachy než ich rozdrbem
Oproti mojmu starsiemu RP23 vo vsetkom, a oproti modernemu Floatu (ale nie X verzie, prip. tych z Vorsprung/’16 EVOL negativnou komorou) CTD vyssia citlivost z kraja, lepsie drzanie sa v strednej casti zdvihu ( I ked tiez to bez vloziek nie je uplne zazrak, Debonair je zivsi).
Krajsi chod a take veci neviem posudit, to je prilis individualne a ja som vela tlmicov nejazdil a ziadny z nich sa mi aj tak nepaci az tak ako pruzina ale to ze to je tlmic inej urovne je relativne vseobecny sentiment.
Preferoval by som Air verziu ale tu Canyon na rozdiel od CS nedodava takze mam Inline.
2Misenko: Ani na mojom Strive ani na priatelkinom SpectraliEX nebolo treba vobec nic robit, dosli perfektne nastavene. Dofukal som vidlu,tlmic, po 2 tyzdnoch sa jemne dotkol tocitok a nic viac. Servis planujem robit raz, alebo 2krat rocne. Predpokladam ze cez leto je sanca ze po nejakom vydatnejsom vylete v bajk parku bude nieco potrebovat samotny servis nad ramec.
Vidim ze si vlastne cital vsetko to co ja :- ) Tak sme dosli k tomu istemu ze to netreba prilis riesit. Je to ako zacat googlit "bolest hlavy" a zistit ze mas sancu na rakovinu.
Zvuky, ktore su prirodzene (olej, vzduch) mi nevadia, aspon vies ze tlmic maka na 100% percent, horsie je to s tym piskanim, to by som asi nevydrzal, mne vadi uz len ked nieco puka na bicykli a neviem co
Otazka je ci to suspension clinic robi, ale tak asi ano. Ako casto planujes, raz rocne, alebo raz za dva roky ? Inak ked si kupoval toho Striva, robil si nejaku prehliadku po zabehnuti, alebo ako to funguje u Canyonu aby nebol problem so zarukou ?
Neznamena ze som uplne bez obav. Napr. TF Tuned ten tlmic nadalej vobec neodporuca ludom nad cca 105kg (8 mesiacov dozadu co uz bola 2015 seria tvrdili 90kg), kedze z ich pohladu pri takom tlaku (230PSI, resp. 200PSI) nefunguje dobre rychly rebound.
Ja jazdim konkretne 205 PSI (mam s vybavou 93-95kg a asi by som vedel dofukat este dalsich 5 minalne) a zatial mam pocit ze vsetko aj vratane rychleho reboundu funguje. Zvuky vydava vselijake ale nepiska takze to beriem ze to je len ten zvyseny prietok oleja (ale videl som na forach jedincov co tvrdia ze ten ich je kompletne tichy, moze to dost pomala kompresia ovplyvnovat).
CS nepouzivam lebo mi osobne pedal bob extra nevadi, to je len osobna preferencia, ale pisem ze funguje vyborne, obzvlast na Inline je oproti napr. AirCS vyrazne tuzsie nastaveny a je aj o dost tuhsi nez bol moj propedal.
Asi som ta s tou vahou nejak nepotesil, ale aj podla TFT maju vela jazdcov co to jazdia a maju natlakovane uplne na hranici, takze to moze byt teoreticky kusova zalezitost,prip. ich vysoke standardy, a mozno uz dostanes uplne novu seriou od CC ktora ziadne tieto problemy nema. Urcite by som to vsak riskol, je to na kilometre vzdialene Foxu CTD.
Moje ego tuzilo viac po piggybacku ako DB Air/Float-X '16.
CS btw, vobec nepouzivam (kedze shapeshift ztvrde chod, a hlavne mi pedal bob nevadi, a troska sa aj bojim ze sa pokazi, toto robia btw aj sucasne modely), ale rozdiel je znacny, daleko lepsie nez ProPedal co som mal na RP23.
(inak aj pruzina by tomu svedcala).
posledný komentár: 7. 2. 2025 o 14:11