zaujimave, poucne... komu sa nechce citat tak vysledok je, ze cisty kyslik sa "pretlaci" cez gumu 3x rychlejsie ako dusik. Ak to aplikujeme na vzduch tak to vyjde, ze ak dusikom nafuknuta guma sfukne za rok ak vzduchom plnena za cca 8 mesiacov. Rozdiel ktory si asi ani nezasluzi viac o nom diskuskutovat.
btw. CO2 je kdesi medzi
CO2 na tom bude lepšie
a gumám oveľa viac škodia klimatické zmeny vonku ako to čo je vnútri
ale zas... ľahkoverným sa dá na túto tému nabulíkať toľko reklamných cancov... a vybúchať z nich toľko peňazí...
BTW ten vodík, ten by unikal už asi zľahka rýchlejšie, ale kým by bol vnútri čistý a kým by prasknutie gumy nespravádzala nejaká iniciácia, tak by nebol nebezpečný (teda pokiaľ by ste gumu "nepraskli" hodením do ohňa)
Tejto vete nerozumiem.
Vo vzduchu sa nachadza 78% dusika, takze neverim, ze by si pocitil rozdiel. Skor by som videl vyznam 100% dusika v tlmicoch a vidliciach. Vo vrcholovom automobilovom sporte asi vyznam ma.
tak o tom dusiku som uz pocul ze sa vyuzivaju na sportovych autach, je to v tom ze sa nerozpina v teple ako vzduch a plast ma rovnaky tvar aj tlak ked sa nafukne. len skade ten dusik chyba v mojich plastoch
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05