Nazdar borci!Mam jednu menšiu dilemu a rad by som si nechal poradiť od odbornikov.Mam rozobraty bike a pomaličky si ho davam dokopy.Rad jazdim street (hlavne večer po zotmeni)a sem tam idem na cyklisticky chodnik kde sa da isť slušne rychlo aj na horskom bycikli.Riešim dilemu čo sa oplati a čo využijem viac..Na single speede sa mi zda byť 38zubkov malo nato aby moj bike dosiahol taku rychlosť ako na horskej trojpile pri 9kolečku vzadu.Vie mi niekto Prosim vas poradiť z touto dilemou?? Nazory mladych neskusenych chlapcov neberiem do uvahy,iba seriozny "mestsky rideri".Ďakujem moc
by si sa cudoval akym tempom a rychlostou sa da odjazdit na 38 zubkovom prevodniku. v tomto sa mylis . ked tak dole z kopca mozno male minus ale to sme niekde pri rychlosti 50km/h+. asi som ti tu zaspamoval prepac
Na Poprad-mesto je tá 38-na tak akurát, áleží čo máš vzadu. Cyklochodník od panelákov v Leopoldove smer Kvetnica na to mierne stúpanie po les sa na nej dá potrénovať. Opačný smer od panelákov po Svit je 38-na žalostne slabá. Pokiaľ máš na horskej trojpíle 42-ku alebo 44-ku, tak ideálne. Ja som na tom úseku občas chodil obkukávať korčuliarky na Treku prevod 48/11. Párkrát som sa zahákol na tamojších bikerov a boli to fajn mikrosúboje. Ale ináč dosť nebezpečné, kvôli premávke korčuliarov, chodcov, deciek. Na cestnom som tadiaľ cez deň nikdy nešiel, ale takú večernú časovku by som si tam dal.
Reálne je pri 38-zubovom prevodníku a 11-zubovom najmenšom pastorku kazety maximálna rýchlosť okolo 45 km/h. Pri točení vyššej kadencie päťdesiatku dáš tiež v pohode, no viac ako 55 je z môjho pohľadu nereálnych. Na dlhšiu dobu sa dá udržať tých 45. Všetko závisí od toho, akou frekvenciou otáčaš kľukami. Niekomu totiž príde aj 48-11 ako málo a iný ho môže na 40-11 obehnúť s prstom v nose.
Chalani! Ďakujem vam všetkym trom velmi pekne za vaše nazory,vo večšine nazorov sa stotožňujem..Hlavne z prispevkom od teba,Barkas..Očividne si z PP,takže vieš o čom točim.Ďakujem ešte raz!!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tento kalkulátor by ti mohol pomôcť.