v poslednej dobe pozorujem nemily jav na biku - zjazdaku (Intense Socom) pri brzdeni.
A sice ked brzdim, resp dobrzdujem v tocke alebo podobne, ked je bike nakloneny tak zadna brzda vydava neprijemny ako keby vrzgajuci zvuk (nie je to suchanie kotuca ani nic podobne) je to otrasny vrzgajuci zvuk a v podstate sa zvuk prenasa aj skoro do celeho ramu, minimalne do pedalov, vo forme mierneho vibrovania....
skusal som vycentrovat prasa, dotiahnut sroby a stale zaidna zmena.
Pri klasickom brzdeni na rovine zvuk nepocut. Je to proste iba v zakrutach...
Tak ak vas napadne cim by to mohlo byt tak budem rad ked mi poradite riesenie
S: ano ano ja viem v zakrutach sa nebzrdi
Dik moc za rady
divne je ale ze to robi len pri urcitej sile brzdenia a takisot ze pred tym mi to nerobilo. az poslednu dobu.
zrejme to budem usiet cele rozobrat a pekne znovu vsetko nanovu namazat a podotahovat.
predpokladám, že to bude v platničke. Urob následovné: Vyber obidve platničky a plochy "fibru" hmoty na platničke prebrús pilníkom alebo jemným brúsnym papierom a je po probléme. Brús povrch tak, aby nebol "lesklý". Práve ten lesklý vyhladený povrch na platničke spôsobuje tento problém a ešte aj znižuje účinnosť brzdenia.
PS. inac ten zvuk je dost husty
Riešim tento problémom už nejaký ten čas ( až príliš dlho na môj vkus ) vyskusal som úplne všetko čo tu je napísane a aj to čo tu nieje. Od nadstavenia cez odmastenie a prebrúsenie až po výmenu kotúčov . No bohužiaľ nepomohlo nič . Mam hydrauliku XTR a 203 / 180 kotúče ..... Rezonuje to úplne cele . Prebrusoval som platničky niekoľko x - odmasťoval som to snad 100 x a je to cele na ***** .
Jedine co som od sledoval je ze známi co ma podobný bike iba slabšiu hydrauliku v živote sa tých brzd ani nedotkol ma ich zasraté ako presa a nevydajú ani hlásku ....
***** na to ... !
ak mas moznost, skus si pozicat ine koleso od niekoho a vyskusat.