Tak toto nieje určite v pohode...na najťažšom prevode, by si mal mať kladky horizontálne v priamke.
Musia byť v priamke ? Mne zas tak radili, ze plus styri clanky velky pastorok, velky prevodnik a vtedy to nie je uplne horizontalne na najtazsom a malo by to byt v poriadku...
Nemusia...ale takto by to malo byť...ak máš o jeden-dva články menej, tak to nieje nič strašné a nejde tak, ani o radenie (aspoň ja som nezbadal žiaden rozdiel v tom, či má reťaz o dva články nemej, alebo viac), skôr ide o to, ako veľmi chceš trápiť prehadzovačku.
Ja uz tieto starodavne, pevne dane pravidla o pocte clankov nepouzivam, lebo vzdy je to ine, kazda nova 1x10 1x11 1x12 prehadzovacka ma inu dlzku ramienka, ine vyosenie hornej kladky, inu velkost kladiek atd. Treba proste na kazdom biku zacat s neskratenou retazou, sachovat s B sroubom, a skracovat tak aby bola vodiaca kladka co najblizsie k najmensiemu ale sucasne aj k najvacsiemu pastorku. Aby oba pastorky co najviac "opasala".
Menil som prednu pilu a zaujimalo ma ako moc je retaz "kratka". A idem kupit novu retaz lebo sa mi nepaci to napnutie prehadzovacky ale co ma prekvapilo je ze take Kellys thorx maju take nastavenie od vyroby
Ja uz tieto starodavne, pevne dane pravidla o pocte clankov nepouzivam, lebo vzdy je to ine, kazda nova 1x10 1x11 1x12 prehadzovacka ma inu dlzku ramienka, ine vyosenie hornej kladky, inu velkost kladiek atd. ...
a preto ma kazda prehadzovacka v navode (aj nakreslene), aku dlhu retaz potrebuje
Ahojte, len ako sa povie “by ocko” > aku dlhu retaz budem potrebovat , ked mam v predu 38z prevodnik a kazeta bude mat najvacsi pastorok 51z . Staci mi objednat retaz 11s : 126cl alebo 138 cl. ? Mam elektro, takze sa nebranim aj specialne pre elektro. Ale primarne ma zaujima pocet clankov.
Vdaka
To ti nikto nepovie. Záleží od toho akú dlhú máš zadnú stavbu (resp. vzdialenosť od stredového zloženia po zadný náboj). Na e-bike by mala ísť reťaz určená pre elektro bicykle.
čawte potrebujem poradiť, nie je to síce MTB, ale ide o dĺžku reťaze po výmene prevodníkov a kazety, išiel som z 50-34/11-25 na 52-36/11-28.
O koľko článkov predĺžiť reťaz?
Prepac, zle citam, myslel som, ze toto je foto novej verzie. Ja som to robil od oka, na malom a na velkom, no mozem spocitat, daj mi minutu..
Pri 50/30 mam 110 (vratane rychlospojky) takze skusil by som 4 -6 prec
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Musia byť v priamke ? Mne zas tak radili, ze plus styri clanky velky pastorok, velky prevodnik a vtedy to nie je uplne horizontalne na najtazsom a malo by to byt v poriadku...
a preto ma kazda prehadzovacka v navode (aj nakreslene), aku dlhu retaz potrebuje
Vdaka
O koľko článkov predĺžiť reťaz?
(v cesťákoch sa až tak nevyznám)
Tipujem minimálne 4, ale môže byť aj 6.
dudu je to SS teda krátke, pri ultegre 6800 zoberie max. 28 z. čo je môj prípad
mám 116 čl. reťaz tak podľa teba 4 čl. dať preč?
Pri 50/30 mam 110 (vratane rychlospojky) takze skusil by som 4 -6 prec
Druha foto 52/28
Dole vysí 6 čl.
Resp skus najprv 4, skracuje sa lahsie ako predlzuje