Presne tak, mám tú Meridu a uvažujem o jej upgrade. Zatiaľ uvažujem že ho osadím príslušenstvom Ritchey WCS, kolesá by som tiež časom dal Ritchey WCS alebo American Classic, a DT Swiss by som vedel prehodiť na môj druhý bike (rovnako ako ostatné komponenty), ktorý budem skladať a hladám teda vhodného kandidáta na Meridu. Otázka skôr mala znieť či si na ňom nechať DT Swiss alebo radšej sa poobzerať inde. Kotúče sú 180 vpredu 160 vzadu, brzdy Magura MT4, s nimi spokojnosť....
Celkovo sa mi ten jeho upgrade zdá byť trochu stupídny, to toľko komponentov chce meniť za takú vysokú cenu a s neistým výsledkom?
Ak mu ide o hmotnosť a chce aby ten rozdiel bol cítiť, nech zoberie hneď nejaké lepšie kolesá a plášte. Len dúfam, že tie Ritchey WCS kolesá nemyslel tieto http://www.ritcheylogic.com/dyn_prodfamily.php?k=527359
Pardon, myslel som sériové merida OS riaditká, predstavec a sedlovku. Kolega má na MTB namontované práve Ritchey WCS (nie karbon) a zdali sa mi kvalitnejšie, pevnejšie, druhý kolega zas Syntace, to sa mi zdalo ešte na vyššej úrovni. Tie Fulcrumy sú vynikajúce, a za dobrú cenu. S vidlami DT Swiss nie sú v mojom okolí skoro žiadne skúsenosti, preto som skeptický a pýtam sa na alternatívy. Inak, karbonu ako materiálu sa vzhľadom na moju hmotnosť bojím (inak by som dal karbónovú sedlovku a riaditka)
Čo u teba predstavuje tá skratka "OS"? Inak zdanie a realita sú často dosť odlišné. Hmotnostne sú na tom X-Mission komponety žalostne, ale výdrž majú normálnu. Stále ich vozím na zimákovi (kokpit, sedlovka) a majú zatiaľ cez 55 tis. km.
OS = oversized nepáčia sa mi tie riadítka tvarovo, myslím že ak by som chcel nechať zakrivenie, dal by som tam low rizer alebo úplne rovné. Síce som tieto komponenty zatiaľ nevážil, ale už na pohľad vzbudzujú dojem vysokej hmotnosti Tie WCSká mnohí považujú hmotnostne za vynikajúce (samozrejme za odpovedajúcu cenu).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Celkovo sa mi ten jeho upgrade zdá byť trochu stupídny, to toľko komponentov chce meniť za takú vysokú cenu a s neistým výsledkom?
Ak mu ide o hmotnosť a chce aby ten rozdiel bol cítiť, nech zoberie hneď nejaké lepšie kolesá a plášte. Len dúfam, že tie Ritchey WCS kolesá nemyslel tieto http://www.ritcheylogic.com/dyn_prodfamily.php?k=527359
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/rock-shox-sid-xx-2012/4466
Aspoň nad tou karbónovou sedlovkou by som odporúčal uvažovať...
Keď tú vidlicu pojazdíš, tak uvidíš či treba meniť alebo nie. Potom môžeš napísať konkrétne veci čo vadili a čo by lepšia vidlica mala mať.