Mám malí (velký) problém z tlmičom Fox ktorí my nedávno dohukovali(2-3 +- dni cca)a mám pocit že už trocha odfúkol.Je to normálne alebo treba riešť?Lebo tlmič my ide pri nasadnutí asi do polovice zdvihu.(sag?).Nechcelo by sa to potom dakomu z vás pozreť na to? Tlmič je ročník asin 2003,bol na biku Marin rift zone.Netrebalo by potak dlhom čase vymeniť ventilček na dofukovanie?
To bude asi drahý špáz čooo?Zvládol by som si to vymeniť aj sám,ak by na to netrebalo nejaké superšpeciálne náradie,alebo zručnosti.A ešte kde by sa to dalo kúpiť alebo objednať?
To lappiere>Vedel by si mi poradiť nejaký návod na rozobratie?Čítal som že tam je nejaká komora
z olejom natlakovaná dusíkom,s tou sa asi nestane nič ked budem meniť tesnenia že?Ak nie tak ma opravte.Dakujem
Konkrétne žiaden návod momentálne nemám po ruke, no bude toho plný internet. Stačí vytiahnúť gúgel a zadať Fox Float shock manual. S dusíkom, teda s vyrovnávacou IFP komorou nič nerobíš, tá ide mimo hlavných tesnení.
Ešte otázka, tlmič sa aj roztiahne do pôvodnej polohy? Nezostáva zanorený hlbšie?
Lappire,dakujem.Takže z tou komorou nič...Do původnej polohy sa vráti skoro aj bez nafúkania,z nafúkanim o dost rýchlejšie.Takže tesnenia můžem objednat zo slovkolexu? EDIT://Inak máš užasného lappiera
Tak,už som to rozobral,na závite bol jeden O-krúžok,na tej piestnici kde je tá komora z olejom a dusíkom tam bolo-bieli plastoví krúžok,taký hranatý gumený O-krúžok a další plastoví O-krúžok.
Tesneni vnútri sa zdajú byť ešte v chválihodnom stave,tie v tom kryte sú tiež dobré.Treba tam naliať nejaký olej alebo vazelínu?Ak áno tak akú?(aký?) Zdá sa my,že po tom ako som vymenil vzduchoví ventilček za noví z duše,tak to asi nefučí.
No tak presne pre to som sa pýtal, či je tlmič v pôvodnej polohe alebo zostane zasunutý. Ak je v pôvodnej polohe, môže to byť buď ventilkom alebo tým O krúžkom na obale vzduchovej komory. takže ak to drží s vymeneným ventilkom vyjde to lacnejšie. Ale u tlmiča ktorý je dlho jazdený, by sa patrilo už aj tie tesnenia povymienať.
Maže sa to najlepšie Fox Fluidom alebo RS Redrumom prípadne nejakým tlmičovým olejom hustejšej viskozity. Ponatieraj tesnenia a zlož to nazad. Tie biele krúžky z tvrdého plastu stabilizujú ten gumený X krúžok v svojej drážke, rovnaké tesnenie ale vnútorné nájdeš v obale komory za prachovkou. Toto ide vymeniť už ťažšie. To je prakticky celá údržba tlmiča pre normálnych ľudí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
z olejom natlakovaná dusíkom,s tou sa asi nestane nič ked budem meniť tesnenia že?Ak nie tak ma opravte.Dakujem
Ešte otázka, tlmič sa aj roztiahne do pôvodnej polohy? Nezostáva zanorený hlbšie?
EDIT://Inak máš užasného lappiera
Tesneni vnútri sa zdajú byť ešte v chválihodnom stave,tie v tom kryte sú tiež dobré.Treba tam naliať nejaký olej alebo vazelínu?Ak áno tak akú?(aký?) Zdá sa my,že po tom ako som vymenil vzduchoví ventilček za noví z duše,tak to asi nefučí.
Maže sa to najlepšie Fox Fluidom alebo RS Redrumom prípadne nejakým tlmičovým olejom hustejšej viskozity. Ponatieraj tesnenia a zlož to nazad. Tie biele krúžky z tvrdého plastu stabilizujú ten gumený X krúžok v svojej drážke, rovnaké tesnenie ale vnútorné nájdeš v obale komory za prachovkou. Toto ide vymeniť už ťažšie. To je prakticky celá údržba tlmiča pre normálnych ľudí.