uz mam vybrate jeden s tych dvoch bikoch asi je gtcko lepsie di myslim ja aj krajsie je ale o 2 litre drahsie takze neviem co by ste mi poradili lp a za 2 litre daco dokupit a tak proste potrebujem poradit
tak ked i obchod tak ti može byť jedno či je na vychode ...
poradil by som ti www.kolokram.sk lenže ti ho neporadim z dovodu že tam nemaju alivio .. ale ak by si chcel o cca 100-200 sk drahšie Doerko tak ho tam najdeš .. lenže terab počitať so 100 sk poštovnym.. a na vychode normalne predajne nepoznam lebo som čiry blavák
no a čo si mysliš čo by mala vydržať ??
na normalne poiždeni stači... ak s tym nebudeš jumpovať tak vydrži až do hrobu. ale kedže na to mchceš počase všetko meniť tak určite pride na radu aj ta vidla a kym ju vymeniš tak stačiť by mala
tuleník napísal: prešmyk je oveľa menej podstatný ako prehadzovačka, ja by som ho menil až keď dožije (na druhej strane prešmyk je pár korún)
Ten prešmyk som mu radil preto, lebo podľa parametrov má GT Avalanche 2.0 08 prehadzovač Deore XT (niekde píšu Deore LX - tak neviem). Myslel som že by tam mohol dať prešmyk Deore, lebo neviem ako tebe, ale mne sa zdá kombinácia Acera / Deore XT (prípadne Deore LX) dosť divná. Trochu veľký rozdiel v triedach.
mipo13: kombinácia divná je, ale funguje bez problémov XT šalter sa dáva bežne aby sa tým "opticky upravila" konfigurácia, keďže nestojí až tak veľa...
no a šalter máš podstatne viac namáhaný ako prešmyk
prešmyk mam aceru a za cele 3-4 roky som ho využil tak maximalne 5 krat ked už som nedokazal utiahnuť ani na 3 - 1 .... a ked chceš jazdiť lahšie tak to budeš využivať asi ako ja. Je blbosť to hned meniť... na čo... škoda penazi ...
To chceš povedať že preradiť na menšiu pílu ťa napadne, až keď máš pri najväčšej píle najväčší pastorok?
Platí pravidlo, že pri každej píle sú zakázané 4 extrémne pastorky... čiže s najväčšou hádžeš tak po stredný, pri strednej vynechávaš krajné dva a s najmenšou zas po stredný, ale zvnútra... takto ničíš reťaz a v podstate aj šalter. Vraj sa tak dá odpísať aj pätka. Ale tomu celkom neverím, to by musela byť z blata.
Samozrejme že sú "prevody vyprosťováky", typu najväčšia/najväčší, ale také svinstvo sa robí len ak musíš nasadnúť v prudkom výšľape a pod. a fakticky hneď zhadzuješ len čo máš dostatočný dopredný impulz aby si sa nacvakol a začal dupať. A zaradíš vždy ten najšetrnejší aký sa ti dá úspešne zrealizovať.
Nechapem preco by ten bike nebol vhodny na cesty?? Ked budes chciet jazdit prevazne asfalt, daj ine plaste a mas vystarane alebo das take co sa da jazdit aj teren aj asfalt.
Ked sa ti zda posed moc vzpriameny na cestu, otoc si predstavec, alebo daj opacne podlozky, aby sa riaditka znizili.
Nastavil som si tak "optimalne" pre seba a jazdi sa mi dobre, ale pre kazdeho je to ine.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
poradil by som ti www.kolokram.sk lenže ti ho neporadim z dovodu že tam nemaju alivio .. ale ak by si chcel o cca 100-200 sk drahšie Doerko tak ho tam najdeš
na normalne poiždeni stači... ak s tym nebudeš jumpovať tak vydrži až do hrobu. ale kedže na to mchceš počase všetko meniť tak určite pride na radu aj ta vidla a kym ju vymeniš tak stačiť by mala
NEVIE NIEKTO NIEKOHO CO MA GT AVALANCHE 2.0 ABY SOM VIDEL AKO VYZERA NIELEN NA TEJ FOTKE Z BOKU DIK
Ten prešmyk som mu radil preto, lebo podľa parametrov má GT Avalanche 2.0 08 prehadzovač Deore XT (niekde píšu Deore LX - tak neviem). Myslel som že by tam mohol dať prešmyk Deore, lebo neviem ako tebe, ale mne sa zdá kombinácia Acera / Deore XT (prípadne Deore LX) dosť divná. Trochu veľký rozdiel v triedach.
no a šalter máš podstatne viac namáhaný ako prešmyk
Platí pravidlo, že pri každej píle sú zakázané 4 extrémne pastorky... čiže s najväčšou hádžeš tak po stredný, pri strednej vynechávaš krajné dva a s najmenšou zas po stredný, ale zvnútra... takto ničíš reťaz a v podstate aj šalter. Vraj sa tak dá odpísať aj pätka. Ale tomu celkom neverím, to by musela byť z blata.
Samozrejme že sú "prevody vyprosťováky", typu najväčšia/najväčší, ale také svinstvo sa robí len ak musíš nasadnúť v prudkom výšľape a pod. a fakticky hneď zhadzuješ len čo máš dostatočný dopredný impulz aby si sa nacvakol a začal dupať. A zaradíš vždy ten najšetrnejší aký sa ti dá úspešne zrealizovať.
Ked sa ti zda posed moc vzpriameny na cestu, otoc si predstavec, alebo daj opacne podlozky, aby sa riaditka znizili.
Nastavil som si tak "optimalne" pre seba a jazdi sa mi dobre, ale pre kazdeho je to ine.
palce hore