Tak mam tu este jednu otazku pre vas mudre hlavy ... je medzi tymito pribuznymi brzdovymi systemami nejaky rozdiel, alebo je to len marketingovy ,,tah" od vyrobcu?
A ake mas skusenosti (spokojnost-vyhrady) k tym TRAIL-om? Pytam sa preto, ze na inom fore to chalani hodnotili tak 50/50....niektori ich chvalili, ini hanili. Napriklad ma zaujima, ci ta predna brzda postavi na predne koleso (mozes uviest aj svoju hmotnost?)...Dik.
75kg. Postavi, ale to ta postavia aj Vcka od shimana ak vies ako na to . Na forach su rozne nazory, ale podla mna na XC/lahky AM.EN su to postacujuce brzdy (ja ich mam s kotucmi 160/160), na nejaky DH by som to asi nevidel...
to mgx: mal som na mysli postavit na predne pri ,,pasivnom" posede ...ziadne pomahanie brzdam taziskom tela...
to Jezus: v mojom pripade sa jedna o predny kotuc 180, zadny 160 a vahu mam 80kg...o DH mi nejde ...mam zalusk o TranceX (2 alebo 3) respektive Reing (1 alebo 2), no a tam pri drahsich modeloch su Trail a lacnejsich Ryde...tak sondujem pomer vykon-cena...
Inak vdaka chalani
to ci ta brzda zdvihne na koleso zavisi cisto od tvojej hmotnosti, rychlosti, brzdneho momentu, pritlaku a nastavenia brzdy a sedenia. Takyto test cinnosti brzdy je podla mojho nazoru scestny, niekto ma rad kusave brzdy (tzn. ze ho to dviha), niekto rychly nastup sily ale jemne davkovanie...
ak idem cca 30km/h a sedim normalne na sedadle (taka stredna poloha) a brzdy mam po zabehu nastavene na kusave a zatiahnes len prednu, tak nielen ze stojis na prednom, ale cez neho pekne letis... teda odpoved ano.
No vidis...takuto odpoved som cakal , aj ked su brzdy (podla toho, co som cital po forach) ktore splnaju ,,tvoje" idealne nastavenia a tebou uvedene podmienky a predsa ta nepostavia, respektive nedaju zadne koleso do smyku, pretoze im chyba vykon. Ja som doteraz jazdil len vecka, takze fakt neviem co mam od hydraulky cakat ...teda je rozhodnute
tak to rád čítam Raver, bo mám v podstate na ceste bike s týmito brzdami (trail) a ani netuším čo sú to za brzdy.
vedel by si to porovnať s XTčkami 08? alebo niekto iný?
Strokery maju oproti XTckam trosku vacsiu brzdnu silu (HFX9 jasne nestihali), XTcko 08 ma podla mna lepsi pomer cena/vykon. takze si vyber. Napr. ja by som si stroker ryde nekupoval, za tu cenu su XTcka omnoho lepsie (moj nazor). Vsetko ale plati len pre 160kotucik, s inym to moze byt ine. skus pohladat na webe pripadne recenzie.
O Trailoch som na tomto fore cital uz vselico (vacsinou nic dobre) ale su to naproste kraviny. Stacil jeden zjazd z Lietavskeho hradu a brzdy sa zabehli, idu super jednym prstom bez nejakej velkej namahy ta kludne katapultuju zo sedla
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to Jezus: v mojom pripade sa jedna o predny kotuc 180, zadny 160 a vahu mam 80kg...o DH mi nejde
Inak vdaka chalani
ak idem cca 30km/h a sedim normalne na sedadle (taka stredna poloha) a brzdy mam po zabehu nastavene na kusave a zatiahnes len prednu, tak nielen ze stojis na prednom, ale cez neho pekne letis... teda odpoved ano.
(Stroker Carbon oproti Stroker Trail ma len karbonove packy)
Pre nadchadzajucu sezonu mam nachystane Stroker Gram, co je vlastne novy odlahceny model nahradzajuci Stroker Carbon
vedel by si to porovnať s XTčkami 08? alebo niekto iný?
ale doist vam to mohlo ze PALCOM asi brzdit nebudem