Vitajte. Dojde mi novy bajk 29tka radon a rozmyslam, ci ma zmysel zhodit Magury MT2 a dat tam vychvalovane shimana deore, SLX. Mate niekto skusenosti s magurami, su dobre, ucinnost, servis, spolahlivost, alebo ich vymenit?
Dik moc.
Mal som tiez na haibajku kombinaciu MT2-4 a teraz mam deore XT. Magury su dobre brzdy a nieje dovod ich nutne menit, ale podla mojho nazoru su SLX/Xt o dost lespie. Lepsie davkovanie, sila, brzdy su ostrejsie s rychlym nabehom. Da sa s nimi realne brzdit v kazdej situacii jednym prstom co sa s magurami nedalo. Paka sa stlaca u magury neskutocne vela a je dost gumova, myslel som ze je to OK kedze to boli moje prve hydry. Ale XT ma vyviedli z omylu, maju negumovu/tvrdu ,malu packu s kratkym efektivnym chodom. Pri dlhych zjazdoch ma na magurach casto boleli uz ruky z toho jak som mackal packy, na XT sa mi to este nestalo. Origo platnicky na magury som kupil za 20€, XT bez chladica stoja 10€.
jedna pani povedala, ze MT mavaju problemy pri nizkych teplotach. co viem, tak 6ky a 8ky boli kvoli tomu aj zvolavane naspät k vyrobcovi. shimano je lepsia volba.
Mám prvý krát hydraulické kotúčové brzdy. Zvolil som Shimano SLX BR-M665 a za tých pár desiatok km čo som urobil v okolí Bojníc som s ich brzdnými vlastnosťami veľmi spokojný. Jediné čo mi trochu vadí je dlhší chod, ale za čas si na to zvyknem.
Tiež sa prikláňam k tým SLX brzdám, na moje jazdenie by mali bohato stačiť, ten rozdiel investujem do kotúčov. Len som chcel počuť aj iný názor.
Chcem sa ešte spýtať, či na ten zadný adaptér IS-PM bude pasovať strmeň SHIMANO, mám tam teraz HAYES Stroker a neviem, či sú tie adaptéry rovnaké alebo každý výrobca si robí svoj?
ak si ešte neobjednal,ber tie XT,za 10 Eur naviac sa oplatia-platničky sú uchytené skrutkou,na SLX je nepodarená závlačka,platničky budú hrkať (funkčne sú tie brzdy samozrejme zhodné)
Ešte som neobjednal, stále to zvažujem. Viem, že ten rozdiel nie je veľký, ale ušetrených 10 EUR som chcel investovať do ICE-Tech kotúčov. No je to veľká dilema.
Viem, že ten problém so závlačkou riešil nedávno zihadlo 5, neviem, či sa mu dačo podarilo s tým urobiť. On má myslím tie 2013 SLX. Mohol by prispieť do diskusie
este som to neriesil... nebolo casu. trosku cinkoce zavlacka aj pliesok-rozperka obcas skrtne o kotuc... inac funkcne super.. ani v horucave som ich nezapiekol...
este som to neriesil... nebolo casu. trosku cinkoce zavlacka aj pliesok-rozperka obcas skrtne o kotuc... inac funkcne super.. ani v horucave som ich nezapiekol...
Je to aj funkčný problém, s tou závlačkou alebo len otravuje to cinkanie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-slx-br-m675-2013-bez-kotucov/4556
alebo
http://www.bicycles.sk/shop/novinka/kotucova-brzda-shimano-xt-m785-par-super-cena!!!/4355/
Tie XT-čka budú asi 2012 (alebo staršie?), SLX by mali byť 2013.
Používané budú na mojom HT, jazdím XC, v budúcnosti chcem vyskúšať aj nejaký maratón.
Mám ísť do tých XT-čiek alebo postačia aj tie nové SLX, keďže rozdiel v cene nie je veľký?
-22% Shimano SLX FC-M675 prevodník, 24T, 2x10
5,90 € -22%
MOC 10,39 €Chcem sa ešte spýtať, či na ten zadný adaptér IS-PM bude pasovať strmeň SHIMANO, mám tam teraz HAYES Stroker a neviem, či sú tie adaptéry rovnaké alebo každý výrobca si robí svoj?
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-slx-br-m675-2013-bez-kotucov/4556
alebo
http://www.bicycles.sk/shop/novinka/kotucova-brzda-shimano-xt-m785-par-super-cena!!!/4355/
Tie XT-čka budú asi 2012 (alebo staršie?), SLX by mali byť 2013.
Používané budú na mojom HT, jazdím XC, v budúcnosti chcem vyskúšať aj nejaký maratón.
Mám ísť do tých XT-čiek alebo postačia aj tie nové SLX, keďže rozdiel v cene nie je veľký?
ak si ešte neobjednal,ber tie XT,za 10 Eur naviac sa oplatia-platničky sú uchytené skrutkou,na SLX je nepodarená závlačka,platničky budú hrkať (funkčne sú tie brzdy samozrejme zhodné)
-22% Shimano SLX FC-M675 prevodník, 24T, 2x10
5,90 € -22%
MOC 10,39 €Viem, že ten problém so závlačkou riešil nedávno zihadlo 5, neviem, či sa mu dačo podarilo s tým urobiť. On má myslím tie 2013 SLX. Mohol by prispieť do diskusie
Je to aj funkčný problém, s tou závlačkou alebo len otravuje to cinkanie?