Nazdar, máte niekto tieto brzdy a dáke skúsenosti s nimi ? Cena je 168€, čo nie je zlé, len či budú dobré. Bude sa s nimi jazdiť XC, kotúče asi 180/160 alebo 180/180. Dík za každú radu. Aj elixir R sa mi pozdávajú, ale nenašiel som ich v bielom prevedení u nás a chcel by som biele.
ja mam elixir R a poviem ti tolko, ze ine brzdy by som uz asi ani nechcel.. teda mozno formula the one.. ale to je ina cenova.. btw najdes tu o tom strasne vela popisane.. a na xc ti 180/160 bude bohate stacit..
Mam elixir CR co je skoro to iste. A musim povedat ze su to naj brzdy com som mal v rukach. Cely den v bikeparku a stale brzdia rovnako skvelo. A to mam na starom code a tie su podobne, len tazsie, maju mensi max. ucinok a trocha horsie sa davkuju. Uz necakaj na dalsie odpovede a kup ich!
R ká majú nastavenie vzdialenosti páky od gripu bez náradia a majú navyše banjo otočný úchyt hadice na strmeni (od roku 2010). Možno tam bude použitá iná zmes platničiek? Nie som si istý.
R-ká jazdím už vyše roka, vymenil som ich za pôvodné Juicy 7 a je to skvelá bzrda. V sobotu sme šli zjazd (z 1050 m.n.m. na cca 360 m.n.m.) a tam už kamarátovi začali Sainty 4piesty (sintorvané platne) trochu popiskovať na Hope 203mm rotoroch a moje Elixir R na 203/180mm s Magura Marta SuperLight rotormi bez náznaku únavy alebo nejakého zvuku.
... tie Exir CR by som až tak nevychvaloval ... som rád že som sa ich zbavil.
Brzdili síce fajn, ale to babranie kým som ich poriadne odvzdušnil... + 2x reklamácia a aj tak nemali páčky rovnaký chod ... Myslím že ten systém PAD Contact nie je najlepšie riešenie ... idem skúsiť Elixir R... mali by byť menej problémové s rovnakým výkonom.
Popis co si s nimi mal ak sa ti chce. Ja som bral cerstvo zabehnute a som max spokojny. Na chod paky som citlivy, kedze mam rad paku blizko a brzdim jednym prstom (jak inak preboha).
Hneď ako som ich rozbalil bola páčka zadnej brzdy zatečená. Po nasadení na riadítka som zistil že páčka zadnej brzdy má približne raz taký dlhý chod ako páčka prednej brzdy a to pri rovnakom nastavení vzdialenosti od riadítok ako aj rovnakom nastavení PAD contact .. myslel som si že je zavzdušnená a keď som to dal do servisu aby skrátili hadičku a brzdu odvzdušnili veril som si že to bude Ok ..nebolo. Z páčky sa ozýval taký čvachtavý zvuk, mala dlhý chod, bola mäkká a postupne sa akoby zadieralo otáčanie toho PAD nastavovania ...
Poslal som to na reklamáciu, páčka sa vrátila s tým že ju pretesnili, no čvachtala furt a PAD sa neotáčal už vôbec, len s použitím vidlicového kľúča ...myslím 11 ... Tak som to poslal znovu na reklamáciu... dali novú páčku no čuduj sa svete, tá zas slzila pri spoji hadička+páčka a furt mala dlhý a mäkký chod v porovnaní s prednou páčkou ... tak som sa nasral a vymenil som ich.
Chcem skúsiť Elixir R ... myslím že by mohli byť účinnosťou na tom rovnako, ale bez zbytočných serepetičiek, ktoré som aj tak nevyužil ...
No a ten test v MTBikeri sa mi nezdá zrovna "super"... Tu je originál, kde si môžeš porovnať aj namerané hodnoty : http://www.bikeradar.com/gear/article/how-we-test-hydraulic-disc-brakes-24345
Laco, Rká budú určite fajn. Jazdí ich aj napr. 100kg unicorn a brzdia mu parádne oproti mojim CRkam. Takisto som skúšal aj iné Rká a tiež brzdili lepšie.
... no ale podľa testu by mali byť R horšie ... hoci už som čítal viac názorov že tie CR sú pocitovo mäkšie. Ale tak uvidíme .. snáď už tento víkend vyskúšam.
A ešte k dotazu pisateľa ... myslím že Elixir 5 a Elixir R je rovnaká brzda čo do funkčnosti, účinnosti a aj nastavenia .. len R má koliečko ktorým sa dá nastaviť vzdialenosť aj bez imbusu ..ale tak isto sa dá nastaviť aj imbusom ... osobne by mi stačili tie 5 ..keby boli v čiernej alebo striebornej farbe.
5, R, CR by nemali brzdit rozlicne. Su tam ine iba nastavovacky na packe. Zalezi od kombinacie platni kotucov. Ja jazdim co nahladsie kotuce, a ucinok, davkovatelnost a aj stabilita ucinku je vyborna.
K tomu testu len tolko, ze uz sa to preberalo na BM fore. Je to maximalna sprostost. A vysli im take kraviny, ze to snad nieje ani mozne.
v podstate s tebou súhlasím "cau" ale páčky 5+R sú rozdielne oproti CR + XX ... vnútro páčky je iné a to môže robiť rozdiel napríklad v objeme kvapaliny ktorú piest tlači do hadice ... takže je možné že tam bude rozdiel v citlivosti, účinku pri rovnakom tlaku na páčku a podobne, aj keď si myslím že pri bežnej jazde to bude zanedbateľné ... a na tom teste sa mi práve páči to, že tam dali namerané hodnoty, škoda je len to že v časopise uviedli namerané hodnoty len k prvým kategóriam bŕzd a v druhej polovici testu už nie... nerozumiem prečo ... no a tiež by som povedal že si mohli odpustiť ten "subjektívny" popis dojmov ktorý majú k jednotlivým brzdám. To čo je pre niekoho nevyhovujúci tvar páky môže inému pekne sadnúť na prst .. No a tiež by ma zaujímalo ako správne zabehnúť platničky ..to tam tiež spomínali ale nikde som sa o tom viac nedočítal .. vraj je to dôležité aby mali platničky optimálnu životnosť ... hm, jeden poriadny zjazd a platničky sú zabehnuté
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mne to vyhodilo aspon 6 stran o elixiroch 5 R CR ......
napr:
co-si-mam-kupit/brzdy-t22695.html?hilit=avid%20elixir%205
atd atd..
R-ká jazdím už vyše roka, vymenil som ich za pôvodné Juicy 7 a je to skvelá bzrda. V sobotu sme šli zjazd (z 1050 m.n.m. na cca 360 m.n.m.) a tam už kamarátovi začali Sainty 4piesty (sintorvané platne) trochu popiskovať na Hope 203mm rotoroch a moje Elixir R na 203/180mm s Magura Marta SuperLight rotormi bez náznaku únavy alebo nejakého zvuku.
Brzdili síce fajn, ale to babranie kým som ich poriadne odvzdušnil... + 2x reklamácia a aj tak nemali páčky rovnaký chod ... Myslím že ten systém PAD Contact nie je najlepšie riešenie ... idem skúsiť Elixir R... mali by byť menej problémové s rovnakým výkonom.
Poslal som to na reklamáciu, páčka sa vrátila s tým že ju pretesnili, no čvachtala furt a PAD sa neotáčal už vôbec, len s použitím vidlicového kľúča ...myslím 11 ... Tak som to poslal znovu na reklamáciu... dali novú páčku no čuduj sa svete, tá zas slzila pri spoji hadička+páčka a furt mala dlhý a mäkký chod v porovnaní s prednou páčkou ... tak som sa nasral a vymenil som ich.
Chcem skúsiť Elixir R ... myslím že by mohli byť účinnosťou na tom rovnako, ale bez zbytočných serepetičiek, ktoré som aj tak nevyužil ...
No a ten test v MTBikeri sa mi nezdá zrovna "super"... Tu je originál, kde si môžeš porovnať aj namerané hodnoty :
http://www.bikeradar.com/gear/article/how-we-test-hydraulic-disc-brakes-24345
A ešte k dotazu pisateľa ... myslím že Elixir 5 a Elixir R je rovnaká brzda čo do funkčnosti, účinnosti a aj nastavenia .. len R má koliečko ktorým sa dá nastaviť vzdialenosť aj bez imbusu ..ale tak isto sa dá nastaviť aj imbusom ... osobne by mi stačili tie 5 ..keby boli v čiernej alebo striebornej farbe.
K tomu testu len tolko, ze uz sa to preberalo na BM fore. Je to maximalna sprostost. A vysli im take kraviny, ze to snad nieje ani mozne.