Čo chceš ?
Lapierko a ja máme Elixir tu , pár ludí na b-f a zahranične recenzie taktiež nájdeš na nete.
Ultimate su na XC takže ak si tažší borec skús Elixir ten sa montuje na AM biky.
hmm, mám ponuku na ultimate 7, bez kotúčov za 15O€ - oplatí sa? použitie by bolo na EN, kotúče 203mm, budú mať dostatočný výkon? Resp. môže niekto porovnať výkon napr. s Juicy 5, tie som jazdil a boli na moje jazdenie dostačujúce.. Dik
Elixír má zo skúsenosti väčšiu výdrž ako Juicy. To však môžem povedať len okrem Juicy Ultimate. Tie majú iný strmeň ako ostatné Juicyny a nejazdil som ich. Ultimate však vozia aj na DH, takže tá brzda nesklame. Myslím však, že Elixir bude na tom lepšie, prestali vyrábať už aj Ultimate.
Zo skúsenosti Juicny na 180 mm rotoroch pri váhe 75kg a náročných klesaniach boli akurát, treba len vedieť brzdiť. Elixiry majú pri 180mm ešte rezervu, momentálne vozím 203 v predu.
Dosť spravia aj platničky, jazdím sintrované, sú hlučnejšie no výdrž je niekde inde.
Takže v Noise-ovom prípade som za Elixir no a gronkjear za tú cenu so sintrovanými platňami a 203 rotormi by som do toho šiel, výkonom budú na tom určite dobre. Tá brzda má myslím páku s Juicy7 a strmeň z Ultimate?
hmm, mám ponuku na ultimate 7, bez kotúčov za 15O€ - oplatí sa? použitie by bolo na EN, kotúče 203mm, budú mať dostatočný výkon? Resp. môže niekto porovnať výkon napr. s Juicy 5, tie som jazdil a boli na moje jazdenie dostačujúce.. Dik
bud Ultimate alebo Seven - snad tam mas iba chybycku a nechce ta nietko "vojet"...
za Ultimate cena 150 bez kotucov je vyborna za nove, minuly tyzden koncila aukcia bez kotucov za nove na 220... (o hodinu konci aukcia aj kotucami, zatial 215, ) vykon maju fantasticky, pokial pouzijes poriadne platnicky (swissstop), budes spokojny, s Juicy 5 si o dve triedy nizsie...
Toto sú asi OEM Ultimate 7 (myslím, že ich montoval Spešl?). Páka je z Juicy 7 (no tools pad contact) a strmeň z Ultimate. Takže je to vlastne Ultimate s ťažšou pákou. Teda fotka by to potvrdila, je pravda, že podaktorí skomolia čo sa len dá.
No Ultimate 7 určite sú.
Ja si myslím, že tam žiaden výrazný rozdiel vo funkčnosti nebude. Spešl to skôr riešil asi kôli tomu > no tool pad contact štelovaniu. Či má karbónovu páčku alebo nie a či je celkovo brzda o niečo ťažšia, stále je to Ultimate. Hlavný vplyv na výdrž a účinnosť bŕzd má stále strmeň.
EDIT (no tool to teda nebude podľa toho čo si našiel)
chybička sa nevlúdila, jedná sa ozaj o ultimate 7..
Lapierre: mne sa ale zdá, že telo páky je práve z "pravých" ultimate, len samotná páčka je alu a nie karbón, štelovacie kolečko tam nie je no tools ako na J7, na tom ebay linku, čo dal Dudo, to je vidieť.. strmeň vyzerá byť ten istý na ultimate aj na ultimate 7..
mám ponuku aj na Formule The One za 220, komplet kotúče, adpatéry, tam o výkone nie je pochýb, ale zas tie avidy by bolo o dosť lacnejšie, no neviem.. Váha ma v podstate nejak extra nezaujíma..
Edit: a sorry, nevšimol som si Tvoj Edit, takže to no tool kolečko je nám jasné.. potom je zrejme rozdiel ozaj len v tom karbóne..
ak by som si mal vybrat medzi tymi oneymi formulami a ultimate, tak moja volba je jasna... uz sa aktivne zucastnujem aukcii na ultimate... chce to len cas a trpezlivost...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja viem o Avid promo kecoch - Ultimate su XC , Elixir je nieco medzi J7 a Code
Ja som zobral na skúšku Elixir CR brzdia fajn a vyzerájt tiež super. Váha čisto len bŕzd po skráteni hadíc 506gr .
Lapierko a ja máme Elixir tu , pár ludí na b-f a zahranične recenzie taktiež nájdeš na nete.
Ultimate su na XC takže ak si tažší borec skús Elixir ten sa montuje na AM biky.
Zo skúsenosti Juicny na 180 mm rotoroch pri váhe 75kg a náročných klesaniach boli akurát, treba len vedieť brzdiť. Elixiry majú pri 180mm ešte rezervu, momentálne vozím 203 v predu.
Dosť spravia aj platničky, jazdím sintrované, sú hlučnejšie no výdrž je niekde inde.
Takže v Noise-ovom prípade som za Elixir no a gronkjear za tú cenu so sintrovanými platňami a 203 rotormi by som do toho šiel, výkonom budú na tom určite dobre. Tá brzda má myslím páku s Juicy7 a strmeň z Ultimate?
teraz riešim iné problémy - akú autosedačku kúpim synovi?
Sa mi zdalo, že si kúpil Ultimate? Mýlim sa?
bud Ultimate alebo Seven - snad tam mas iba chybycku a nechce ta nietko "vojet"...
za Ultimate cena 150 bez kotucov je vyborna za nove, minuly tyzden koncila aukcia bez kotucov za nove na 220... (o hodinu konci aukcia aj kotucami, zatial 215,
vykon maju fantasticky, pokial pouzijes poriadne platnicky (swissstop), budes spokojny, s Juicy 5 si o dve triedy nizsie...
No Ultimate 7 určite sú.
napr. > http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCBkModel.jsp?spid=33434&menuItemId=0
uz som to nasiel...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250552673868
tak k takemu hybridu resp. jeho cene sa nevyjadrujem
EDIT (no tool to teda nebude podľa toho čo si našiel)
Lapierre: mne sa ale zdá, že telo páky je práve z "pravých" ultimate, len samotná páčka je alu a nie karbón, štelovacie kolečko tam nie je no tools ako na J7, na tom ebay linku, čo dal Dudo, to je vidieť.. strmeň vyzerá byť ten istý na ultimate aj na ultimate 7..
mám ponuku aj na Formule The One za 220, komplet kotúče, adpatéry, tam o výkone nie je pochýb, ale zas tie avidy by bolo o dosť lacnejšie, no neviem.. Váha ma v podstate nejak extra nezaujíma..
Edit: a sorry, nevšimol som si Tvoj Edit, takže to no tool kolečko je nám jasné.. potom je zrejme rozdiel ozaj len v tom karbóne..
Takže LP a Dudo dik za rady