KTORÉ SÚ LEPŠIE A PREČO ???
ja by som vybral saint ale sú tu na take veci aj odbornicy
vedel by nekdo porovnat avid elixir 5 a shimano saint? boli by urcene na am.en pre 85-90 kg cloveka.
Takže LP a Dudo dik za rady
Lapierre: mne sa ale zdá, že telo páky je práve z "pravých" ultimate, len samotná páčka je alu a nie karbón, štelovacie kolečko tam nie je no tools ako na J7, na tom ebay linku, čo dal Dudo, to je vidieť.. strmeň vyzerá byť ten istý na ultimate aj na ultimate 7..
mám ponuku aj na Formule The One za 220, komplet kotúče, adpatéry, tam o výkone nie je pochýb, ale zas tie avidy by bolo o dosť lacnejšie, no neviem.. Váha ma v podstate nejak extra nezaujíma..
Edit: a sorry, nevšimol som si Tvoj Edit, takže to no tool kolečko je nám jasné.. potom je zrejme rozdiel ozaj len v tom karbóne..
EDIT (no tool to teda nebude podľa toho čo si našiel)
uz som to nasiel...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250552673868
tak k takemu hybridu resp. jeho cene sa nevyjadrujem
No Ultimate 7 určite sú.
napr. > http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCBkModel.jsp?spid=33434&menuItemId=0
bud Ultimate alebo Seven - snad tam mas iba chybycku a nechce ta nietko "vojet"...
za Ultimate cena 150 bez kotucov je vyborna za nove, minuly tyzden koncila aukcia bez kotucov za nove na 220... (o hodinu konci aukcia aj kotucami, zatial 215,
vykon maju fantasticky, pokial pouzijes poriadne platnicky (swissstop), budes spokojny, s Juicy 5 si o dve triedy nizsie...
Sa mi zdalo, že si kúpil Ultimate? Mýlim sa?
teraz riešim iné problémy - akú autosedačku kúpim synovi?
Zo skúsenosti Juicny na 180 mm rotoroch pri váhe 75kg a náročných klesaniach boli akurát, treba len vedieť brzdiť. Elixiry majú pri 180mm ešte rezervu, momentálne vozím 203 v predu.
Dosť spravia aj platničky, jazdím sintrované, sú hlučnejšie no výdrž je niekde inde.
Takže v Noise-ovom prípade som za Elixir no a gronkjear za tú cenu so sintrovanými platňami a 203 rotormi by som do toho šiel, výkonom budú na tom určite dobre. Tá brzda má myslím páku s Juicy7 a strmeň z Ultimate?
Lapierko a ja máme Elixir tu , pár ludí na b-f a zahranične recenzie taktiež nájdeš na nete.
Ultimate su na XC takže ak si tažší borec skús Elixir ten sa montuje na AM biky.
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35