Nechápem síce načo zas nový therad, no tie brzdy sú s 203mm rotormi a sintrovanými platňami úplne v pohode aj na veľké prasačiny, to píšem zo skúsenosti. Možno by stačili aj 180mm rotory.
No, Lapierrko zas jazdí trochen zaujímavejšie veci, takže ak hovorí ber, tak myslím, že to bude OK.
Miro, keď pozerám, čo dávate na tie svoje stroje, občas nemchápem ty dáš almost XC/AM brzdu na enduro, čaučau tuším dal zjazdové?
No a najviac sa mi páčia Hope Mini a kubadova štíhla postavička
Viezol som raz ešte jednu osobu na biku (budem kráčať keď sa dá ísť na biku? ) dole taký 1-2 km celkom prudký kamenistý zjazd. Nebol to síce ťažký terén no daná osoba (ženského pohlavia) sa bála a musel som ísť pomaly. Dokopy ja 75 + ona 45 kg sme mali tak 120kg. Až ku koncu doóósť pomalého zjazdu si trochu začala zadná brzda popiskovať od únavy. V ťažkom teréne (dole Generálom) som ani zďaleka toľko nebrzdil a samozrejme brzdy neprejavovali žiaden náznak vädnutia. A to som ich vtedy jazdil na 180/180. Chce niekto ešte iný dôkaz o tom, že Elxir je brzda vhodná aj na DH? ... aj na stránkach Sramu (Avidu) je písané určenie DH.
//EDIT ... pozerám, že pupravili stránky, no bolo pri nich napísané aj DH, samozrejme XXy už na DH nebudú, ale po výmene platní by som sa nebál ani toho.
IMHO CR Mag a CR sa líšia iba materiálovým zložením (Mg alloy vs Al alloy? tipujem podľa názvu, nechce sa mi hľadať) a to nemá vplyv na brzdenie, len na hmotnosť a cenu.
Dnes mi dosli Avid Elixir 5 a mam taky maly problem . Zadna hadicka je kratka a potrebujem ju vymenit. Hadicku mam ale potrebujem nahradit koncovku zo strany prasiatka ktora je tam nalisovana. Takze potrebujem zohnat koncovu maticu, olivu a trň. Mam kompletny set od Shimana,. Bude to pasovat alebo su tie koncovky ine. Ak ine poradte odkial sa daju zohnat.
ja som pred par dnami splasil elixir R ale zatial som testoval len na snehu takze v podstate ani poriadne otestovane niesu. Prvy dojem na snehu a na kusku odsnezenho asfaltu su viac ako dobre. Caka sa uz len na lepsie pocasie aby dostali poriadne zuvat a uvidim co vse dokazu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: a kua... proste pod tým logom bolo iba XC racing.
Tulenik XC racing len 140mm rotor.
Miro, keď pozerám, čo dávate na tie svoje stroje, občas nemchápem
No a najviac sa mi páčia Hope Mini a kubadova štíhla postavička
//EDIT ... pozerám, že pupravili stránky, no bolo pri nich napísané aj DH, samozrejme XXy už na DH nebudú, ale po výmene platní by som sa nebál ani toho.
Elixir je all uses, takže s tým môžeš jazdiť čo len chceš
kto vie trocha nemecky lahko preluska...