Momentalne mam retaz HG73 a dufam ze vydrzi dlhsie ako HG53.
Na 53ke som najazdil priblizne 930km, teraz som kupil tu 73ku, mam zatím 450km, ale uz sa mi zda ze budem coskoro menit aj kazetu, lebo uz vidno ze tie niektore pastorky na kazete so ohlodane..
Zase mi niekto hovoril ze ked sa meni retaz tak sa meni aj kazeta, ale to je asi blbost.
Takze neviem ci je to vpohode, ze to ma len taku kratku zivotnost, alebo sa nedobre oto staram.
DIk za odpovede
inak čo sa mazivo je pôvodne na reťazi? na dotyk je to niečo podobné ako vazelína... veď viete
to by som tam asi aj dával
o reťaz sa staralo a dosť, väčšinou to boli krátke úseky viackrát (napr 5 km 10km a pod) kopcov bolo dosť ale je to proste sračka idem vyskúšať sram!
Ja byť tebou radšej kupim Campu C9.Neolutuješ.
o reťaz sa staralo a dosť, väčšinou to boli krátke úseky viackrát (napr 5 km 10km a pod) kopcov bolo dosť ale je to proste sračka idem vyskúšať sram!
xt vydrzala 1800km
C9 2900km
dajú sa ešte zohnať rovné reťaze? resp. sa akou reťazou máte najlepšie skúsenosti hlavne pomer CENA/výkon to znamená kilometre prepočítané na jedno ojro
ja som doteraz jazdieval len do vyslniečkovania prevodníkov, kaziet a reťaz som predlžoval asi o polovicu
volakedy Sachs retaze sa robili rovne a vydrzali trikrat dlhsie.
prelisy sice ulahcuju radenie, ale skracuju zivotnost, lebo tahom sa nepatrne ten prelis narovna a to sa prejavi na zmene roztece medzi čapmi člankov. hlavne na Sram retaziach je teraz ten ohyb vyrazny a vyrazne sa skratila zivotnost, naposledy uz po 600kilakoch bola retaz na odpis sram 971-otka
edit: niečo sa mi na tom meraní nezdalo a aj som zistil čo. Nejak som si dobre nevšimol desatinnú čiarku na displeji a tie rozdiely neboli tak veľké ako som napísal
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32