Momentalne mam retaz HG73 a dufam ze vydrzi dlhsie ako HG53.
Na 53ke som najazdil priblizne 930km, teraz som kupil tu 73ku, mam zatím 450km, ale uz sa mi zda ze budem coskoro menit aj kazetu, lebo uz vidno ze tie niektore pastorky na kazete so ohlodane..
Zase mi niekto hovoril ze ked sa meni retaz tak sa meni aj kazeta, ale to je asi blbost.
Takze neviem ci je to vpohode, ze to ma len taku kratku zivotnost, alebo sa nedobre oto staram.
DIk za odpovede
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
na reťaz mám práčku, ale treba mi zohnať lepšiu, lebo tá má už vychechtané štetiny, a tažko asi zozeniem nové, a pomali sa pozeram po novej, ktorú mozno vobec nekupim ked už to bdue na spojkách
ocistim cely bajk a potom s kefkou aj retaz, oplachnem, poriadne utrem do sucha, nahodim ,namazem a je to
...tak kazetu isto nemusis menit hned ako menis HG53 resp. 73....(ak to nie je plastak....)...ja mam asi HG93+kazeta XT a to taham ine zataze, nie chrtackych 65kg resp. 75kg ale nejakych 110 az 120kg.... a moja XT-ckova kazeta drzi.....(ono vela zalezi aj na tej starostlivosti o techniku)...no ale tento rok idem zo zatazou hore (bo druhe babo....)...a vozik moja malickost plus dve deti a nejaka ta svaca....cca 130 - 140kg to isti....dam vediet.....{puzdra na RP23 som menil po jednej sezone......ale menil som za tie celoprofilove (2-krat dlhsia vydrz)}...tak potom dam vediet....
.....
....inak bajk....SC Blur LT2.....SRAM 9 + XT a FOX RP23 a Talas RLC....
Inak nejedna sa teraz o GT, ale o starsie Ht, 4ever hazard06, no musim pohladat od neho papiere, poprípade pozriet na nete ci tam bude napisane, ze co tam mam,
takže z netu som zistil že tam mam kazetu DEORE HG50 http://www.mtbs.cz/win/katalog06_tisk.html?m=50536
No mohlo by to byť aj tým, že mám trošičku ľahko pokrivenú prehadzovačku?Asi o 1mm, samozrejme, idem ju vymeniť za nejake XTr, alebo ostanem pri LX, 4 roky drží spoľahlivo, ešte by aj držala.
spojku treba kupit vzdy novu z retazou....ja pouzivam sramovu
ked ti to zacne blbnut potom zacni z retazou a spojkou, priebezne treba merat opotrebenie.
prihliadaj aj na stav kazety....
Alebo mám to rozobrať a pozrieť sa ako vyzerá vo vnútri, ako je na tom orech, hm,
teraz tam je HG50.
prípadne keby že to chem vymeniť a dať tam niečo lepšie kazetu o jednu radu vysie bude to tam pasovať, / LX CS-M580 , alebo XT CS-M770/ , alebo terba komplet celé, náboj + kazetu
ASi skusim vymeniť lankoa precisit bovdeny, , možno to pomože,
Ja som mal HG93.Všeobecne je že Shimano vyrába nekvalitné retaze,teda málo vydržia.Osobne ak ti môžem poradiť(mal som HG93)kup Campovu retaz C9 stojí 20EUR a dake drobné + spojku Sram.Retaz je pevnešia a má dlhšiu životnosť ako všetky Shimanácke retaze.Je kompatibiln zo Shimanom aj Sram.Mám kazetu Sram a predná píla Shimano Deore.