na CTM Quadra 2008 som nechal v júli tohto roku namontovať vidlu Suntour XCR, montáž v servise, pôvodné hlavové zloženie aj s predstavcom ostalo, všetko fungovalo ako malo
minulý týždeň som zhodil z bajku ten škaredý predstavec zoom aj s rajdami, že si tam nahodím kratší predstavec + rajdy Author .. namontoval som ho, no zrazu dostala vidla vôľu, ložiská medzi vidlou a rámom boli úplne "rozheglané", nepomohlo ani riadne dotiahnutie všetkých skrutiek predstavca a hlavového zloženia
šiel som teda do servisu, servisák mi vymenil hlavové zloženie za Longus A-Head zapúzdrené, cartridge ložiská (15 €), tvrdil že by to malo niečo vydržať .. pár dní aj hej, no dnes sa mi znovu "rozheglalo", tentokrát vyššie, medzi rámom a predstavcom .. takisto nepomohlo dotiahnutie skrutiek .. ako iste viete, jazdiť sa na tom nedá, pri každom zabrzdení cítim vôľu a otrasy z nerovností povrchu takisto (ako keby som ani nemal odpruženú vidlu)
v čom môže byť problém ? začalo to až výmenou predstavca
Moze byt 35mm alebo 40mm vysoky.
Ak je ten novy nizsi ako povodny tak mas odpoved - staci zrezat vidlicu alebo pridat 5mm podlozku pod predstavec.
Ale mozno to je nieco ine...
nemôže tam byť aj nejaký problém s ježkom?
sorry, do skladania a servisu bajkov sa ešte moc nevyznám
ale zajdi do servisu.
http://www.ivelo.cz/domaci-dilna/vycisteni-hlavoveho-slozeni-ahead
jinak sis to rezšteloval sám výměnou představce, příště něž se do něčeho pustíš si nastuduj, nebo se zeptej jak se to dělá!
ale druhýkrát mi to nové hlavové menili v servise, preto som prekvapený že to zas po pár dňoch "nesadlo"
jasné, zbehnem dnes do servisu
predstavce sú rovnako vysoké - 40 mm
no niečo podobné mi povedal servisák, že to asi sadlo a bolo to treba dotiahnuť, zatiaľ to vyzerá že drží .. ale pozeral aj ježka a vravel že je zrejme mierne strhnutý závit, ale že by to malo držať
tak zas trochu pojazdím a uvidím .. čo sa týka ježka - odporúčali by ste výmenu?
K tomu strhnutemu zavitu, neviem ako sa ti to podarilo, jedine ak si tam mal bordel alebo to sroboval nakrivo (ci uz sroba alebo bol krivo jezko), ak budes prikrucat tu srobu do jezka tak myslim ze je vacsia pravdepodobnost ze sa ti zohne alebo praskne viecko ako to ze sa ti strhne zavit. Pokial neplanujes casto rozoberat hlavove (menit predstavce, podlozky, cistit hlavove ci servisovat vidlicu) tak by som jezka nemenil, zbytocnost.
predstavce sú rovnako vysoké - 40 mm
no niečo podobné mi povedal servisák, že to asi sadlo a bolo to treba dotiahnuť, zatiaľ to vyzerá že drží .. ale pozeral aj ježka a vravel že je zrejme mierne strhnutý závit, ale že by to malo držať
tak zas trochu pojazdím a uvidím .. čo sa týka ježka - odporúčali by ste výmenu?
Čau ježko je na to aby si stiahol hlavové zloženie a ked ho chceš stiahnuť tak to sú minimálne sily kôli tomu sú malé aby si neodtlacil gulicky